آتش به اختیار از منظر یک حقوقدان

این موضوع همان گونه که از منظر تضارب آراء و اندیشه ها واجد آثار مثبت است، از منظر استفاده ابزاری برای تهاجم به نظرات دیگران آثارمنفی دارد. در باب سابقه این عنوان، و جایگاه فعلی آن ملاحظات زیر قابل توجه است:

1- عملکرد سلیقه ای و مبتنی بر نظر و تشخیص خود در همه جوامع وجود داشته و دارد. در ایران حمله به سفارت انگستان و عربستان، برهم زدن مراسم حرم امام و حرم حضرت معصومه س، حمله به جلسات فرهنگی و سخنرانیهای دارای مجوز، قتلهای زنجیره ای و محفلی دارای شهرت کافی هستند.

2- مواضع مقام معظم رهبری درباره این گونه رفتارها کاملا روشن است و همواره با ابراز مخالفت با رفتارهای خودسرانه، همه را به رعایت قانون Law و حقوق دیگران دعوت کرده اند که نیازی به توضیح ندارد و ایشان هیچگاه اجازه قانون شکنی و هرج و مرج نداده اند.

3- از منظر هدایت و اصلاح، روشن است که نهی مطلق همیشه جواب نمیدهد. گاه برای اصلاح یک خصوصیت یا رفتار باید جانشینی برای آن یافت و با جایگزینی یک موضوع مثبت یا کمتر منفی، اشخاص را به صورت ملایم و نامحسوس، از یک رفتار یا خصوصیت نامطلوب پرهیز داد.

4- قطعاً ایشان استحضار دارند که نهی از رفتارهای مذکور، تأثیر مورد انتظار را نداشته و انرژی درونی برخی افراد در صحنه های عملیاتی، فارغ از مصالح اجتماعی و قالبهای شرعی و قانونی آزاد شده وخسارتهای اجتماعی به بار آورده است. لذا این افراد را به سوی فعالیتهای فرهنگی دعوت کرده اند تا جایگزین مناسبی برای رفتارهای عملیاتی و خشونت آمیز آنها باشد و در عین حال انرژی نهفته آنها هم به کار گرفته و تعدیل شود.

5- تصریح ایشان به برگزاری سمینار و فعالیتهای فرهنگی، آشکارا انتظارشان از حضور میدانی و آزاد نیروهای دلسوز کشور و انقلاب را نشان میدهد و اگر این سخنان را در کنار سایر فرمایشاتشان در مخالفت با بی نظمی و رفتارهای خشونت آمیز قرار دهیم، کاملا معلوم میشود که منظور از آتش به اختیار چه بوده است.

6- اگر بدون توجه به همه تعابیر ایشان در سخنرانی اخیر و نظراتشان درباره نظم اجتماعی و قانونمندی، آتش به اختیار را تفسیر کنیم، دچار لغزشی خواهیم شد که نتیجه آن هرج و مرج خواهد بود. پس لازم است از تفسیر سطحی و احساسی آتش به اختیار پرهیز کنیم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

دکتر محمد مهدی انجم شعاع

 

 

وبگردی