انشعابات غیرمجاز از چالش های شرکت آبفای قزوین است

به گزارش رکنا از قزوین،مدیرعامل شرکت آبفای استان قزوین افزود: هر انشعاب غیر مجاز موجب می شود 15 خانه روستایی از نعمت آب محروم شود لذا بایستی با این تخلف با قاطعیت و جدی تر برخورد کنیم

داراب بیرنوندی در این دیدار اظهارداشت: در استان قزوین حدود یک میلیون و 360 هزار نفر تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب قرار دارند و امسال به دلیل کاهش بارندگی، خشکسالی و بحران منابع آبی بدترین سال را پشت سر گذاشتیم اما با همکاری مردم و برنامه ریزی انجام شده چالش ها را سپری کردیم.

وی اضافه کرد: در استان قزوین همه نیازهای آبی استان از محل آبهای زیرزمینی تامین می شود و ما ذینفعان زیادی در بخش های صنعت و کشاورزی داریم که از بهمن ماه سال گذشته فعالیت چاههای خود را آغاز کرده اند و فشار در شبکه زیاد است.

بیرنوندی تصریح کرد: باید بپذیریم که منابع آبی زیرزمینی ناپایدار است و نمی توان میزان دقیق آن را در همه شرایط بدرستی تخمین زد و کاهش این منابع می تواند چالش های زیادی برای استان ایجاد کند.

وی گفت: در حال حاضر 700 لیتر در ثانیه در استان کمبود آب شرب داریم که در تابستان امسال با نوبت بندی، صرفه جویی مشترکین و برنامه ریزی انجام شده از چالش کم آبی عبور کردیم.

مدیرعامل شرکت آبفای استان قزوین اظهارداشت: امیدواریم با لطف الهی در فصول آینده شاهد بارش های بیشتری باشیم تا بخشی از نیازها تامین شود و در کنار آن تلاش می کنیم با مدیریت منابع آبی و اجرای طرح های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت وضعیت را کنترل کنیم.

وی اضافه کرد: هزینه تامین هر مترمکعب آب در بخش صنعت حدود 700 تومان است که از مشترکین 500 تومان دریافت می کنیم و اعتباراتی که اختصاص داده می شود جوابگوی نیازها نیست.

بیرنوندی یادآورشد: در اجرای طرح های آبفا در شهرها و روستاها با معارضین مواجه می شویم که گاهی پرونده قضایی تشکیل می شود و چون شرکت خصوصی هستیم بسرعت دستگاه قضایی وارد کار می شود و در برخی موارد دستور بازداشت هم صادر می شود که این رویکرد برای شرکت های صنعت آب و برق مشکل ساز شده است.

وی گفت: از دستگاه قضایی انتظار داریم به شرکت های آبفا مانند دستگاه دولتی نگاه کنند و فرصت مناسبی داده شود تا بتوانیم از عملکرد خود دفاع کنیم و پاسخگوی شاکیان در اجرای پروژه ها باشیم.

بیرنوندی اضافه کرد: تشکیل پرونده در دستگاه قضایی موجب کندی کارها و یا توقف پروژه های عمرانی می شود لذا بایستی با همکاری دستگاه قضا ترتیبی اتخاذ شود تا با هر شکایتی روند اجرای طرح ها و آبرسانی ها متوقف نشود.

وی اظهارداشت: در شهر قزوین بیش از 500 هکتار بافت فرسوده داریم و در برخی مناطق تا عمق 12 متری خاک دستی وجود دارد و با یک نشت لوله آب شاهد فرونشست واحدهای مسکونی هستیم که معمولا در حوادث هم شرکت آبفا بایستی خسارت پرداخت کند که تحمیل این هزینه ها مشکل ساز شده است.

بیرنوندی گفت: سالانه به طور متوسط 100 خانه به دلیل فرسودگی شبکه و نشت آب دچار خسارت می شود که از شهرداری انتظار داریم مشارکت کند تا بتوانیم مشکل بافت فرسوده شهر را برای همیشه حل کنیم.