معرفی کتاب: پسری که دور دنیا را رکاب زد / قصه رکاب زدن دور دنیا
رکنا: یکی از این ماجراجویان که دیدنیهایش را با زبانی صمیمی و راحت برای مخاطب نوجوان نوشته، الستر هامفریز [Alastair Humphreys] نویسنده، مستندساز و ماجراجوی اهل انگلستان است. او مجموعه «پسری که دور دنیا را رکاب زد» [The boy who biked the world] را بر اساس ماجراهای واقعی سفر خودش به دور دنیا برای نوجوانان نوشته است.
به گزارش رکنا، اولین ماجراجویی نویسنده این کتاب زمانی بود که فقط 9 سال داشت، سفری 32 کیلومتری به ارتفاعات 3 قله مشهور یورکشایر در انگلستان. سال 2001 میلادی الستر در سن 25 سالگی سفر به دور دنیا را با دوچرخه آغاز کرد. سفر طولانی او 4 سال طول کشید و در این مدت 74 هزار کیلومتر را رکاب زد. سال 2012 میلادی او به عنوان ماجراجوی برتر مجله نشنال جئوگرافیک انتخاب شد.
هامفریز خالق ایده «ماجراجوییهای کوچک» است؛ سفرهای ماجراجویانه کوچک و سادهای که از عهده هر کسی برمیآید. این ماجراجو قصه رکاب زدن دور دنیا را در مجموعه «پسری که دور دنیا را رکاب زد» آورده است.
تام، نوجوان این داستانهاست که احساس میکند دنیای واقعی باید بزرگتر از دنیای اطراف خودش باشد و تصمیم میگیرد با دوچرخه سفر باورنکردنیاش را برای کشف این دنیای بزرگ آغاز کند. او ماجراجوست و در برابر رفتار و تمسخر بچهها در مدرسه احساس شکست نمیکند و میخواهد پیگیر رویایش باشد. ما به عنوان مخاطبان نوجوان و حتی بزرگسال، همراه تام میشویم و یکییکی خیابانها و مغازهها، دشتها و دریاها، جنگلها و حیوانات ناشناخته را میبینیم و از آنها عبور میکنیم. ما همراه تام با فرهنگها و ارزشهای اجتماعی انسانها، با سبک زندگیشان و نوع حرفزدن و با هر چیزی که انسانها را از هم متفاوت میکند آشنا میشویم.
مجموعه «پسری که دور دنیا را رکاب زد» سه جلد است؛ «جلد اول: سفر به اروپا و آفریقا»، «جلد دوم: سفر به آمریکا» و «جلد سوم: سفر به آسیا». الستر هامفریز در این سه جلد تام و دوچرخهاش را به تکتک این مناطق میبرد و سختیها، اعصابخردیها، شگفتیها و لذتهای یک سفر ماجراجویانه را به ما نشان میدهد؛ سفری که تجربه واقعی خودش است که در قالب سفر یک نوجوان روایت میکند.
در هر جلد، مطالب جالب از انسانهای ساکن در آن قاره را در قالب تصویرگریهای بامزه میبینیم و نقشههای تام هم موجود است. فصلهای کتاب با عناوین مرتبط و مناسب شروع میشود که مخاطب را به خواندن کل فصل ترغیب میکند. مثلا وقتی در جلد اول یکی از عناوین فصلها «ماسای، قبیله مردان نیرومند» است و در جمله اول میخوانید: «تام به زور سعی میکرد وقتی رئیس قبیله، کاسه معجون شیر و خون داغ را جلویش میگذارد، همانطور مثل قبل لبخند بزند.» آیا میتوانید جلوی کنجکاویتان را بگیرید که بقیهاش را نخوانید؟ که تام آن معجون را خورد یا نخورد؟ که قبیله چه شکلی است و مردمانش چهطور لباس میپوشند و حرف میزنند؟ گردشگری یعنی همین! کنجکاوی، ماجراجویی و چیزی که در تنت وول میخورد تا بیشتر بدانی، ببینی و تجربه کنی.
این مجموعه با تصویرگری تام مورگان جونز و ترجمه لیدا هادی از سوی نشر اطراف منتشر شده است.
منبع: کتاب نیوز
ارسال نظر