برگزیده شدن تئاتر ایران در قالب عکس
رکنا: هرساله فستیوالهای بسیاری با موضوعات متنوع در کشورهای جهان برگزار میشود که حضور در آنها علاوه بر گشودن چشم اندازهای وسیعتر برای فعالان عرصههای مختلف افتخار آفرینیهایی نیز برای آنها به ارمغان میآورد؛ رضا مظفریمنش یکی از همین افتخار آفرینان است که مجموعه عکسی از او جایزه ای بین المللی برد.
به گزارش رکنا، رضا مظفریمنش متولد ۱۳۷۱ در تهران و عکاس تئاتر و "فاین آرت" است که موفق به کسب مقام نخست در سومین فستیوال بینالمللی عکاسی تئاتر در بخش عکسهای هنری اوکراین شد. او با مجموعه عکسی شامل ۳ قطعه عکس رنگی و ۲ قطعه عکس سیاه و سفید در این رویداد شرکت کرده بود. وی عکاسی از بیش از ۲۰۰ نمایش تئاتر را در کارنامه خود دارد و همچنین آثار تئاتر در ۱۵ نمایشگاه داخلی و خارجی نمایش در آمده است.
این عکاس اظهار میکند: از سال ۲۰۱۰ میلادی شروع به عکاسی کردم و در سال ۲۰۱۴ میلادی نیز وارد سبک عکاسی تئاتر شدم که سبکی خاص و متفاوت است. در خصوص فعالیتهایم نیز باید بگویم که تاکنون در برخی از شهرها مانند نیویورک، اتریش، ترکیه و ایتالیا کارهای تئاتر ما به نمایش گذاشته و دیده شده است.
وی با بیان اینکه هدف اصلی من برای نمایش آثار در نمایشگاهها و گالریها این بوده است که فرهنگ کشورم را به نمایش بگذارم، میافزاید: عکاسی تئاتر مانند یک جاده بی انتها میماند و قسمت بزرگی از زندگی من را تشکیل داده است. عکاسی در نور کم و از گریم زیبای بازیگران و میزانسن دکور و غیره من را وارد دنیایی پر از صلح و آرامش کند.
این عکاس تئاتر ادامه میدهد: اگر بخواهم بگویم عکاسی تئاتر سخت است ممکن است به سایر عکاسان بر بخورد اما عکاسی تئاتر واقعاً دشوار است و کافیست این صحنه را تصور کنید که باید در نور کم و بدون فلش از حرکات بازیگران عکاسی کنید.
مظفری منش اضافه میکند: عکاسی تئاتر در دنیا خیلی رواج ندارد و کشورهایی هستند که تئاترهای خوبی دارند در صورتی که عکاسی تئاتر در آنجا به عنوان یک سبک شناخته نشده است؛ در کشور ما عکاسی تئاتر سبک است و باید بهای بیشتری به آن داده شود اما متأسفانه از عکسها استفاده میشود، بدون اینکه نامی از صاحب اثر ذکر کنند و حقوق او را رعایت کنند.
این عکاس تئاتر با بیان اینکه تقریباً سه ماه پیش کارها را ارسال کردم و نتیجه آثار در روز جهانی تئاتر اعلام شد، میگوید: این فستیوال در شهر اودسا اوکراین و برای بار سوم برگزار شد. در آن عکاسانی از ۱۵ کشور و ۱۱۰ کشور شرکت کرده بودند. تعداد عکسها ۱۳۲۰ فریم بود که در مرحله اول ۴۸۴، در مرحله دوم ۲۰۷ و در نهایت نیز ۱۰۱ عکس انتخاب شد و از میان آنها مجموعه عکس من که شامل پنج فریم میشد در بخش هنری رتبه اول را به دست آورد.
مظفزی منش ادامه میدهد: مجموعه عکسی که ارائه دادم در خصوص نشان دادن جایگاه زنان در تئاتر کشور بود، که با وجود تمام محدودیتهایی که در صحنه داریم، تئاترهای بی نطیری را به نمایش میگذارند و به همین دلیل شاهد این امر هستیم که مردم استقبال بیشتری از تئاتر نسبت به سینما میکنند.
وی در خصوص داوران این جشنواره میگوید: نکته جالبی که در خصوص داوران این فستیوال باید بگویم این است که تمامی آنها عکاسان برجسته تئاتر از کشورهای مختلف بودند و خوشبختانه بازیگر، عکاس مستند و خبری نبودند و در واقع دانش عکاسی تئاتر داشتند که بسیار حائز اهمیت است.
این عکاس تئاتر با اشاره به اینکه این آثار علاوه بر شهر اودسا اکراین در آمریکا و ژاپن نیز قرار است به نمایش گذاشته شود، تصریح میکند: از بابت کسب این رتبه بسیار خوشحال هستم چراکه تاکنون هیچ ایرانی در این فستیوال چنین مقامی را به دست نیاورده بود و این باعث افتخار من است که تئاتر ما در سه کشور به نمایش گذاشته میشود؛ در واقع نتیجه چندسال عکاسی ام را گرفته ام و از این بابت از خود راضی هستم، امیدوارم انجمن عکاسان تئاتر بیش از این هوای عکاسان تئاتر را داشته باشد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر