رضا مهدوی: آیت‌الله رئیسی نستوه خستگی‌ناپذیر بود/ دیدگاه واقع‌گرایانه در حوزه‌های مختلف

به گزارش رکنا، رضا مهدوی در گفت‌وگو با خبرنگار موسیقی ایرنا به مناسبت شهادت آیت الله سیدابراهیم رئیسی گفت: وی یک نستوه خستگی‌ناپذیر بود که فراتر از مسئولیت اجتماعی، مدنی و سیاسی که داشت، به مردم عشق می‌ورزید و سعی می‌کرد در بخش‌هایی که مسئولان مربوطه به هر دلیل، نمی‌توانند کاری را کامل انجام دهند یا دیر به انجام برسانند، خودش حضور پیدا کند.

وی افزود: آیت‌الله رئیسی همان رفتار، شیوه و منشی را که در سمت رئیس قوه قضاییه داشت، در دوره ریاست جمهوری هم پیش گرفت، در سفرهای استانی ضمن بازدید از کارخانه‌ها و واحدهای صنفی، کارخانه‌های تعطیل و نیمه‌تعطیل را احیا کرد و کارگران و مردم را خوشحال کرد. همچنین صدور سریع مجوزهای کسب و کار و آزادسازی زمین‌های تحت نظر اماکن دولتی و نظامی از برکات دوران کوتاه مدیریت آیت الله رئیسی بود.

مهدوی خاطرنشان کرد: برخی اصل ۴۴ قانون اساسی را بد فهم کردند و مراکز دولتی متاسفانه ظاهرا به بخش خصوصی می‌سپردند اما مدیران دولتی گذشته به بدنه نفوذ کرده و آنان هم مردم را خون به جگر می‌کردند، نمونه آن را در اقصی نقاط ایران، شاهد بودیم که بعضی از کارخانه‌ها و واحدهای صنعتی را به مرحله ورشکستی رساندند، حقوق کارگردان را پرداخت نمی‌کردند اما آیت الله رئیسی از این کارخانه‌ها و واحدهای صنعتی بازدید و آنها را احیا کرد و چنین اقداماتی را در بخش‌های مختلف در دوره ریاست جمهوری آیت الله رئیسی شاهد هستیم.

آیت‌الله رئیسی در عرصه هنر، نگاه هنرمندانه داشت

این کارشناس موسیقی گفت: آیت الله رئیسی در عرصه هنر، نگاه هنرمندانه داشت، در صورتی که برخی گمان می‌کردند اگر وی رئیس جمهور شود، اتفاقات ناگواری برای هنر پیش خواهد آمد، ما حتی اگر بخواهیم دوره ریاست جمهوری آیت الله رئیسی را با دو دوره قبلی ریاست جمهوری مقایسه کنیم، هنرمندان خیلی امیدوار شدند و برخی به او رای دادند.

وی افزود: برخی از نمایندگان و نامزدهای ریاست جمهوری در دوره‌های گذشته در مناظره‌های تلویزیونی نام هنرمندان بزرگ را بیان و رای حداکثری جذب کردند اما آیت الله رئیسی، از نام هنرمندان استفاده نکرد و وعده وعیدهای دروغین نداد و در تدوین و تصویب سند موسیقی و ارائه خدمات و تسهیلات به هنرمندان در صندوق اعتباری هنر تعجیل کرد، مدیریت‌ها را وادار کرد که بیشتر جنبه حمایتی داشته باشند.

مهدوی بیان کرد: سال گذشته شاهد بودیم که در مساله لغو کنسرت علیرضا قربانی در اصفهان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از مجوزی که برای این کنسرت صادر کرده بود، حمایت کرد و سیدمحمد هاشمی قائم مقام وزیر، به اصفهان سفر کرد و مساله لغو کنسرت در این استان حل و کنسرت برگزار شد، در صورتی که در دولت‌های گذشته، کنسرت‌ها در استان‌های مختلف به راحتی لغو می‌شدند و وزیران ارشاد و قائم مقام‌های آنان همت نمی‌کردند یا توانش را نداشتند تا مشکلات لغو کنسرت‌ها را حل کنند.

اضافه شدن بخش‌های جدید در جشنواره موسیقی فجر

دبیر سی‌ونهمین جشنواره موسیقی فجر اظهار داشت: چنین رویکردهایی نشان می‌داد که آیت الله رئیسی به دور از هر شعار، وزیرها را درست انتخاب کرده بود، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، انسان فرهنگی است و نگاه درستی دارد و در تلاش است که در بخش‌های مختلف فرهنگی و هنری اقدامات شایسته‌ای انجام شود و در این راستا سال گذشته در جشنواره موسیقی فجر بخش‌های جدیدی اضافه شدند که در دولت‌های گذشته تعطیل شده بودند.

وی گفت: سال گذشته در جشنواره موسیقی فجر، تعداد اجراهای گروه‌های بانوان افزایش پیدا کرد و آنان در بهترین سالن اجرا کردند، کودکان و نوجوانان، رده سنی هفت تا ۱۸ سال، در بخشی جداگانه در سی و نهمین جشنواره موسیقی فجر حضور پیدا کردند و تک‌نوازی کردند، علاوه بر رقابت پایان نامه‌ها در این رویداد، تک‌آهنگ‌هایی که سال‌ها از وزارت فرهنگ مجوز می‌گرفتند و مورد داوری قرار نمی‌گرفتند، داوری شدند و امسال هم مقرر شده است که بخش پاپ هم به صورت رقابتی در جشنواره موسیقی فجر برگزار شود.

مهدوی افزود: این برنامه‌ها نشان دهنده نگاه همه جانبه آیت الله رئیسی و هیات دولت او بود که وزیر و مشاوران درستی را انتخاب کرد. ما در دولت‌های گذشته دیدیم که روسای جمهور و وزرا بیشتر در حوزه بین‌الملل تلاش کرده و فرهنگ و اقتصاد را رها کردند و به جایی هم نرسیدند، نمی‌گویم که شهید رئیسی همه کارهایی که می‌خواست انجام شد اما تمام تلاشش را کرد، دیکته نانوشته غلط ندارد اما وی سعی کرد کارهایی را انجام دهد که در آن کمتر غلط دیده شود و تمام تلاشش این بود که کمبودها را جبران کند.

این نوازنده و مدرس سنتور خاطرنشان کرد: براین اساس با جرأت می‌گویم که آیت الله رئیسی نستوه خستگی‌ناپذیری بود که می‌توانیم بگوییم اگر شهید رجایی می‌توانست بیشتر در سمت ریاست جمهوری حضور داشته باشد، رئیسی مشابه او بود، ما از زمان شهید رجایی تاکنون، رئیس جمهوری که تمامیتش مردم و هدفش خدمت کامل باشد، خدا و مردم را در نظر بگیرد و به حواشی و جناح‌ها فکر نکند، نداشتیم، به نظرم بعد از شهید رجایی، آیت الله رئیسی دارای چنین ویژگی‌هایی بود و خداوند او و همراهانش؛ خلبانان، مهندسان پرواز، محافظان، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و آیت الله سیدمحمد آل هاشم امام جمعه تبریز را رحمت کند.

وی با اشاره به ویژگی‌های آیت الله آل هاشم امام جمعه تبریز افزود: وی شخصیت بسیار مهم و مردمی داشت. خودش در کوچه بازار می‌رفت و سخنان مردم را می‌شنید، مردمی بودن ویژگی بسیار مهمی برای مدیران کل، معاونان و وزرا و روسای جمهور و ائمه جماعات است که مردم را دلگرم کنند تا آینده ایران ساخته شود. بعضی اوقات ناامیدی‌هایی که می‌بینیم، به خاطر این است که برخی از مسئولان در دوره‌های گذشته، خوب عمل نکردند. شهید رئیسی به معنای حقیقی خواست گذشته‌ها را جبران کند.

دیدار آیت‌الله رئیسی با اهالی فرهنگ و هنر

مهدوی با اشاره به دیدار آیت‌ الله رئیسی با اهالی فرهنگ و هنر اظهارداشت: آیت الله رئیسی ماه مبارک رمضان سال گذشته (۲۵ اسفندماه ۱۴۰۲)، دیداری با اهالی فرهنگ و هنر داشت، در این دیدار برخی سخن گفتند و درخواست‌هایی را مطرح کردند، من اهل چنین سخنانی نیستم، چون در آن لحظه همه خواسته دارند و طبیعی است که مقامات بالا، پاسخ‌های مثبتی می‌دهند که شاید بعدها محقق نشود، در این مواقع وقت خواهش و درخواست نیست و باید سلام و علیک و معارفه صورت گیرد.

این نوازنده و مدرس سنتور افزود: در این دیدار هنرمندان اعتراض‌ها و تأییدهایی داشتند و برخی معتقد بود که دوره ایشان، بهترین دوره ریاست جمهوری است و برخی می‌گفتند بدنه وزارتی، مشکل دارد و باید نقدهایی صورت بگیرد و آیت الله رئیسی با صبر و تحمل سخنان را آنان را گوش دادند، رئیس جمهور سال ۱۴۰۱ نیز در ماه مبارک رمضان، دیداری را با اهالی فرهنگ و هنر داشت و در آن دیدار عمومی هم برخی هنرمندان همچون لوریس چکناواریان درخواست‌هایی را مطرح می‌کردند و آیت الله رئیسی با گشاده‌رویی با آنان دیدار کرد و سخنانشان را گوش داد، اطلاع ندارم که این درخواست‌ها به سرانجام رسید یا خیر. در این دیدارها باید کلان هنر کشور را ببینیم.

وی گفت: آیت الله رئیسی در حوزه‌های مختلف بسیار واقع‌گرا بود و در دیدار با اهالی فرهنگ و هنر پاسخ منتقدان و افرادی را که از اقدامات او تقدیر و تشکر کردند، داد، سخن آیت الله رئیسی در این دیدار این بود که باید واقع‌گرا باشیم و کفه ترازو را به درستی بسنجیم، آنچه که نبوده، امروز هست، اقداماتی که در عرصه اقتصاد، کشاورزی، پزشکی و اتمی، موشکی، هنری و فرهنگی و... انجام شده و فراوانی‌هایی که در این حوزه‌ها ایجاد شده و آمارهایی که وزیر فرهنگ ارایه داد، همه حاکی از آن بود که آیت الله رئیسی همه جانبه نگاه می‌کرد.

مهدوی افزود: واقعا چنین افرادی چند ساعت در شبانه روز می‌خوابند؟ خواب را بر خودشان حرام کردند و حتی گفته شده بود که روزهای تعطیل هم باید کار کنند. بدنه ریاست جمهوری باید جدای از بدنه‌های دیگر ساختار اداری باشد و افرادی که در این سمت هستند باید تمام عمرشان را بگذارند و اگر کسی وقت ندارد و خانواده‌اش و چیزهای دیگر برایش ارجحیت دارد، بهتر است که مسئولیت قبول نکند.

این کارشناس موسیقی خاطرنشان کرد: آیت الله رئیسی قول‌هایی را که داده بود از جمله ساخت چهار میلیون مسکن در چهار سال، در حال انجام بود، قیمت دلار در حال کاهش بود و اقتداری که او داشت، حاکی از این بود که یک رئیس جمهور تمام و کمال بود که شایسته نام او هست؛ شهید جمهور، شهید مردم، شهید خدمت، ان شاءالله روحش شاد باشد. شهدا حی، حاضر و شاهد هستند و ان شاءالله دست ما را هم بگیرند.

آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی خادم‌ الرضا (ع) و هشتمین رئیس جمهوری اسلامی ایران یکشنبه -۳۰ اردیبهشت ماه- در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد قیز قلعه‌سی به سمت شهر تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شد و به همراه تمام همراهان، همزمان با شب ولادت امام رئوف علی ابن موسی الرضا (ع) به مقام رفیع شهادت نایل آمد.

حجت‌الاسلام سیدمحمدعلی آل‌هاشم، نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی، سردار سیدمهدی موسوی فرمانده یگان حفاظت رئیس‌جمهور و تعدادی از محافظان و خدمه بالگرد، از سرنشینان بالگرد حامل رئیس‌جمهوری بودند.

مراسم تشییع پیکر شهید رئیسی و همراهان شهیدشان اول خردادماه در تبریز و قم و دوم خردادماه در تهران برگزار شد و آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب بر پیکر این شهیدان خدمت نماز خواندند؛ تشییع پیکر این شهدای والامقام در ادامه سوم خردادماه در بیرجند و مشهد برگزار شد.

وبگردی