وحشت بلعیده شدن درشهر دورود
رکنا: مدیرکل بنیاد مسکن لرستان از بروز خسارت به بیش از ۳۶۰۰ واحدمسکونی در جریان سیل اخیر خبر داد.
مسعود رضایی در جلسه ستاد مدیریت بحران استان، گفت: در جریان سیل اخیر به بیش از ۳۶۰۰ واحد مسکونی خسارت وارد شد.
رضایی افزود: ماشینآلات سنگین بنیاد مسکن لرستان در ساعات اولیه وقوع سیل در اختیار ستاد مدیریت بحران استان قرار گرفته و بمنظور بازگشایی و پاکسازی محورهای مسدود شده بر اثر سیل در شهرستانهای خرم آباد، دلفان، پلدختر، رومشکان و منطقه گردشگری بیشه به محورهای آسیب دیده از سیل اعزام شدند.
وی ادامه داد: کار ارزیابی خسارت واحدهای آسیب دیده ازسیل در ۱۱ شهرستان لرستان به انجام رسیده که جمعا بالغ بر ۳۶۰۰ واحد از سیل اخیر دچار خسارت شدهاند که از این تعداد ۷۷۳ واحد آن مربوط به واحدهای شهری بوده و یکصد و دو واحد آن احداثی و مابقی تعمیری میباشند.
مدیر کل بنیاد مسکن لرستان با اشاره به آسیب دیدن بالغ بر ۲۸۰۰ واحد مسکونی روستایی در سیل اخیر افزود: از این تعداد ۱۷۲۰ واحد احداثی و ۱۱۶۵ واحد آن نیازمند تعمیر می باشند.
رضایی با اشاره به موج دوم بارندگی در استان لرستان افزود: پیش بینی میکنیم آمارهای اعلام شده از خسارات وارده به ۲ برابر افزایش یابد.
وی ادامه داد: تعداد خانوارهای روستایی در لرستان 173 هزار بوده که 153 هزار مسکن روستایی در روستاهای استان موجود است که از این تعداد 103 هزار واحد از تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی بهرمند شده اند و تعداد ۵۰ هزار واحد مسکن روستایی نیازمند مقاوم سازی هستند.
مدیرکل بنیاد مسکن لرستان با این عنوان که تعداد ۴۹ روستا در لرستان دچار رانش شدهاند، افزود: بهمنظور جلوگیری از بروز تلفات جانی تعداد ۶ روستا تخلیه شده که با استفاده از چادرهای هلال احمر اسکان موقت شدهاند.
رانش لایههای زمین شهر دورود را تهدید میکند
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان گفت: رانش لایههای زمین شهر دورود را تهدید میکند.
به گزارش ایسنا، رضا میرزایی با بیان این مطلب، اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که شهر دورود را تهدید میکند بحث رانش لایههای زمین است.
وی با اشاره به رانش لایههای زمین در دامنههای کوه باباحر، افزود: این یک زمین لغزش قدیمی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان تصریح کرد: با توجه به ورود سامانه بارشی، این دامنه از آب اشباح شده و احتمال رانش زمین در لایههای متعدد در این دامنه ارتفاعات وجود دارد.
به گزارش ایسنا، رضا میرزایی در بازدید استاندار، نماینده ولیفقیه و مدیران دستگاههای اجرایی استان لرستان از سد مروک دورود، اظهار کرد: سد مروک دورود از نظر فنی و سازهای یکی از بهترین سدهای لرستان است که در حین ساخت همه استانداردهای لازم در آن رعایت شده و هیچگونه مشکلی ندارد.
وی تصریح کرد: حجم مخزن سد ۱۰۵ میلیون متر مکعب، حجم آب داخل مخزن ۹۷ میلیون متر مکعب، حجم آب ورودی به مخزن معادل ۷۲ متر مکعب در ثانیه و میزان تخلیه آب از دریچه تحتانی ۳۸ مترمکعب در ثانیه است و در حال حاضر حدود ۸ میلیون متر مکعب ظرفیت خالی دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان خاطرنشان کرد: این سد با توجه به ورود سامانه بارشی از بامداد یکشنبه به استان لرستان، ظرف ۴۸ ساعت آینده سریز خواهد کرد.
میرزایی با بیان اینکه زیرساخت سرریز سد مروک به طور کامل سنگی است و فرسایش و آب شکستگی در آن اتفاق نمیافتد، افزود: با توجه به ظرفیت ۸ میلیون مترمکعبی خالی سد، آمادگی لازم برای مدیریت سیل ورودی از سمت سد کمال صالح و تخلیه پیک سیلاب از طریق سرریز وجود دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان ادامه داد: براساس پیشبینی و هواشناسی با ورود سامانه بارشی به استان از بامداد روز یکشنبه تا سهشنبه وقوع سیلاب در رودخانه تیره با دبی حدود ۶۰۰ مترمکعب در ثانیه در زمان پیک محتمل است، لذا از همه اهالی روستاهای مسیر رودخانه تیره و خیابانهای ساحلی رودخانه میخواهیم که منازل خود را ترک کرده و تا پایان روز سهشنبه و رفع بحران به مناطق امن پناه ببرند.
یک سوم دورود زیر آب میرود
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی گفت: یک سوم دورود زیر آب میرود.
منطقه لرستان، کیانپور در حضور جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد بحران استان لرستان، اظهار کرد: احتمالا امروز یک سوم دورود زیر آب میرود. باید فکری اساسی به حال ساختن سدهای لرستان شود.
کیانپور با بیان اینکه اگر ما سدها را میساختیم الان وضعمان این نبود، افزود: ما هنوز نتوانستهایم مردم را از نقاط خطرناک تخلیه کنیم.
مردم از تردد در مسیر سد مروک خودداری کنند
جانشین و مشاور مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان از آماده باش ۱۹۰ نفر از کارکنان و امدادگران جمعیت هلال احمر شهرستان دورود خبر داد.
امیر حسین یوسفوند با اعلام این خبر، اظهار کرد: تعداد ۱۰ منطقه شهری و روستایی جهت اسکان اضطراری در شهرستان دورود شناسایی شده و همچنین ۱۸ مکان مسقف از جمله مساجد، مدارس، حسینیهها، سالنهای ورزشی و مصلای شهرستان دورود آمادگی کامل جهت برپایی چادرهای امدادی برای حادثه دیدگان احتمالی در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: تعداد ۸۴۰ دستگاه چادر مسافرتی در نقاط شناسایی شده توزیع یا برپا شده همچنین ۳ تیم تخصصی سیلاب و یک تیم کوهستان و یک دستگاه قایق موتوری با خودرو آفرود توسط اعضای داوطلبان جمعیت به حالت آماده باش کامل در جمعیت هلال احمر شهرستان دورود مستقر است.
سرویسهای اتوبوس پنج شهر لرستان تعطیل شد
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای لرستان گفت: سرویسهای اتوبوس پنج شهر استان تعطیل شد.
عباس شرفی با بیان این مطلب، اظهار کرد: با توجه به بروز سیلاب و بارندگیهای شدید و به دلیل عدم اطمینان از ایمنی تردد، سرویسهای اتوبوس در شهرهای کوهدشت، پلدختر، نورآباد، الشتر و چگنی برای امشب انجام نمیشود و تعطیل است.
حداقل امکانات را برای مدیریت بحران نداریم
نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی گفت: حداقل امکانات را برای مدیریت بحران نداریم.
محمد بیرانوندی، شامگاه یکشنبه ۱۱فروردین در جلسه ستاد مدیریت بحران استان که با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، اظهار کرد: حداقل امکانات را برای مدیریت بحران نداریم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر