این مطلب از صفحه وب گردی تهیه شده و فقط جنبه سرگرمی دارد
پیام فضا نورد ایرانی از کره ماه / او به ایرانی ها چه گفت؟ +فیلم
یاسمین مقبلی، فضانورد ایرانی-آمریکایی با انتشار ویدئویی در صفحه اینستاگرام خود، پیامی فرستاد.
یاسمین مقبلی ، فضانورد ایرانی-آمریکایی با انتشار ویدئویی در صفحه اینستاگرام خود، پیامی فرستاد.
او نوشت:
«دستگاه ARED (نوعی دستگاه ورزشی تمرین مقاومتی پیشرفته)دقیقا در کنار کوپولا که مجموعهای باشکوه همراه با هفت پنجره رو به زمین است،قرار دارد. من اولین نفری بودم که امروز صبح روی این دستگاه ورزش کردم، بنابراین در آغاز ورزش من کرکره های کوپولا بسته بود. دوتا از آنها که باز میشوند، متوجه شدم که می توانم به منظره بسیار زیباتری نگاه کنم. من هر هفت کرکره پنجرهها را باز کردم، تا حالا همچین چیزی ندیده بودم! سپس، متوجه شدم که ما در حال عبور از روی ایالات متحده هستیم. بلافاصله دوربینم را برای یک تایملپس تنظیم کردم تا مقداری از آن نما را ثبت کنم و حتی ماه در این نما ظاهر شد! کاش میتوانستید ببینید چقدر زیبا بود. من عاشق تماشای ماه از این بالا و فکر کردن به ماموریت دوستانم هستم که در آرتمیس دو به زودی انجام خواهند داد. وقتی درست از بالای شهر هیوستون می گذشتیم برای خانوادهام دست تکان دادم. عجب لحظه ای!»
یاسمین مقبلی کیست و در فضا چه میکند؟
یاسمین مقبلی متولد ۲۴ ژوئن ۱۹۸۳(۳ تیر ۱۳۶۲) در «باد ناوهیم» آلمان غربی است. پدر و مادرش در بحبوحه انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ از کشور خارج شده و در آلمان ساکن میشوند. مقبلی در سال ۱۳۶۲ در همان کشور به دنیا میآید اما بعد از چند سال به آمریکا مهاجرت میکنند.
مقبلی خلبان آزمایشی ارتش تفنگداران دریایی ایالات متحده آمریکا و فضانورد ناساست. او فارغالتحصیل موسسه فناوری ماساچوست، دانشکده فوق لیسانس نیروی دریایی و مدرسه خلبانی آزمایشی نیروی دریایی است. از سال ۲۰۱۹ او بیش از ۲۰۰۰ ساعت زمان پرواز داشته و در ۱۵۰ ماموریت جنگی در کشورهای مختلف از جمله افغانستان شرکت کرده است.
مقبلی در سال ۲۰۰۵ به عنوان افسر در تفنگداران دریایی ارتش ایالات متحده مامور شد و برای تبدیلشدن به یک خلبان سوپر کبرا AH_۱ آموزش دید. او در زمان خدمت در سپاه تفنگداران دریایی، سه بار در خارج از کشور مستقر شد و ۱۵۰ ماموریت جنگی را به پایان رساند. مقبلی با هلیکوپتر کبرا که پر از توپهای چند لول و موشکهای مرگبار است پرواز کرده و برای تبحر در این کار در زمان حضورش در افغانستان، به او نام مستعار «آرواره» دادهاند.
مقبلی مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی هوا فضا از دانشکده تحصیلات تکمیلی نیروی دریایی ایالات متحده در کالیفرنیا دریافت کرد و همچنین در دانشکده خلبانی آزمایشی نیروی دریایی ایالات متحده در ایستگاه هوایی Patuxent River در مریلند شرکت کرد و به عنوان خلبان آزمایش هلیکوپتر با VMX-۱ در ایستگاه هوایی نیروی دریایی ارتش در یوما در ایالت مریلند فعالیت کرد.
ماموریت جدید مقبلی در ناسا
یاسمین مقبلی در سال ۲۰۱۷ به عنوان کاندیدای فضانوردی ناسا انتخاب و فقط چند سال بعد یکی از ۱۸ فضانورد انتخاب شده برای برنامه آرتمیس شد. او در جدیدترین ماموریت «خدمه_۷» (Crew-۷) اسپیس ایکس که در روز یکشنبه ۵ شهریورماه با موفقیت در ایستگاه فضایی بینالمللی پهلو گرفت به عنوان فرمانده حضور داشت.
در فضاپیمای Dragon Endurance(استقامت اژدها) چهار فضانورد به نمایندگی از چهار کشور مختلف حضور داشتند. ماموریت Crew-۷ هفتمین ماموریت سرنشیندار به ایستگاه فضایی بینالمللی توسط ناسا و اسپیس ایکس است. فضانورد دانمارکی «آندریاس موگنسن» نماینده آژانس فضایی اروپا، «ساتوشی فوروکاوا» از آژانس اکتشافات هوا فضای ژاپن(JAXA) و «کنستانتین بوریسف» فضانورد روسی از روسکوسموس در این ماموریت حضور دارند. آنها یک دوره ۶ ماهه را در فضا آغاز خواهند کرد و قرار است نزدیک به ۳۰ آزمایش علمی را انجام دهند.
عضویت در ارتش آمریکا؛ میانبری برای فضانورد شدن
حضور در ناسا به عنوان فضانورد و شرکت در ماموریتهای فضایی نیازمند گذراندن دورههای سخت و طولانی در زمینههای مختلف مرتبط با فضانوردی و اخذ مدارک در این رشتههاست. بر اساس توضیحات منتشر شده در سایت رسمی ناسا، نیازهای اولیه برای درخواست شامل شهروندی ایالات متحده با مدرک کارشناسی ارشد در رشتههای علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات(STEM) و حداقل دو سال تجربه حرفهای مرتبط یا ۱۰۰۰ ساعت خلبانی در هواپیمای جت است. تجربه تدریس، از جمله در سطوح K-۱۲ به عنوان تجربه واجد شرایط برای موقعیت کاندید فضانورد در نظر گرفته میشود؛ مشروط بر اینکه مدرک در رشتههای علوم، مهندسی یا ریاضیات باشد.
نامزدهای فضانوردی همچنین باید قادر به گذراندن دوره فیزیکی فضانوردی طولانیمدت ناسا باشند که بخشی از آن شامل شرایط زیر است:
حدّت بینایی دور و نزدیک باید تا ۲۰/۲۰ در هر چشم قابل اصلاح باشد. استفاده از عینک قابل قبول است. اعمال جراحی انکساری چشم PRK و لیزیک مجاز است. از آنجایی که از خدمه انتظار میرود روی فضاپیما حرکت کنند و پیادهروی فضایی انجام دهند، متقاضیان باید شرایط تنسنجی برای حضور در فضاپیما و لباس فضایی را داشته باشند.
بدیهی است مسیر فضانورد شدن برای کسی که در ارتش ایالات متحده به عنوان خلبان حضور داشته، در ماموریتهای متعددی در کشورهای مختلف شرکت کرده و چنین الزامات و شرایط سختی را گذرانده باشد هموارتر میشود و شانس بیشتری برای انتخابشدن در یک سفر فضایی دارد. در واقع همانگونه که یاسمین مقبلی در یکی از مصاحبههایش بیان کرد عضویت او در ارتش ایالات متحده و ساعتها پرواز با هواپیماهای جنگنده آمریکایی در طول این سالها، میانبری برای رساندن او به آرزوی دیرینهاش یعنی فضانوردی بود.
ارسال نظر