تغییر نام جزیره ابوموسی ! / سردار ایرانی تغییر داد ! + چگونه به ابوموسی سفر کنیم !
نام جزیره ابوموسی تغییر کرد و در این تغییر یک سردار ایرانی نقش اصلی را داشت !
جزیره ابوموسی / عکس های دیدنی جزیره ابوموسی / دانستی ها در مورد جزیره ابوموسی / جزیره ابوموسی کجاست؟ / سفر به جزیره ابوموسی
به گزارش رکنا،جزیره ابوموسی جزیرهای در جنوب خلیجفارس و بخشی از استان هرمزگان در جنوب ایران است. این جزیره یکی از جزایر سهگانه ایران است. مساحت این جزیره در حدود ۱۲ کیلومتر مربع است. فاصله میان این جزیره و جزایر تنب به دلیل عمق مناسب آب، تنها مسیر قابل کشتیرانی برای نفتکش های بزرگ است. ابوموسی جنوبیترین جزیره ایرانی خلیج فارس و نزدیکترین آنها به خط استوا است. آب و هوای آن بسیار گرم، مرطوب و شرجی است و در طول سال تنوع آب و هوایی چندانی تجربه نمیکند. تعداد اندکی از این ساکنان شهروندان امارات هستند.
جزیره ابوموسی یکی از جزایر ایرانی خلیج فارس و البته یکی از جزایر دیدنی خلیج فارس است که در جنوب خلیج فارس قرارگرفته و بخشی از استان هرمزگان محسوب میشود. استان هرمزگان چهارده جزیره دارد که ابوموسی یکی از آنها محسوب میشود. این جزیره زیبا که 12 کیلومتر مربع مساحت دارد، در دوره امپراتوری های بزرگ ایرانی یعنی امپراتوری عیلامی، امپراتوری ماد، امپراتوری هخامنشی، امپراتوری اشکانی و امپراتوری ساسانی تحت حاکمیت ایران بودهاند. اگرچه این جزیره مدتی در اشغال انگلیس بود اما به ایران بازگشت. فاصله ابوموسی تا بندرعباس 22 کیلومتر است و 75 کیلومتر نیز با بندرلنگه فاصله دارد. در تقسیمات کشوری، شهرستان ابوموسی شامل شهر ابوموسی (مرکز شهرستان با 12 کیلومتر مربع)، جزیره تنب بزرگ (10.3 کیلومتر)، جزیره تنب کوچک (1.5 کیلومتر مربع)، جزیره سیری (17.3 کیلومتر مربع)، جزیره فرور بزرگ (26.2 کیلومتر مربع) و جزیره فرورکوچک (1.5 کیلومترمربع) است. دلیل اهمیت این جزیره و جزایر تنب بزرگ و تنب کوچک برای ایران، موقعیت استراتژیک آنهاست، موقعیتی که مالکیت بخش بزرگی از جنوب خلیج فارس را به ایران میدهد و سبب میشود ایران تسلط کافی بر تنگه هرمز داشته باشد، تنگهای که به دلیل داشتن عمق زیاد، تنها جایی است که نفتکشها و کشتیهای بزرگ جنگی میتوانند از آن عبور کنند. البته که این جزیره محل صدور نفت، طلای سیاه نیز هست، چرا که نفتکشها از آن عبور میکنند.
آب و هوای ابوموسی
آب و هوای ابوموسی، گرم و مرطوب است، این مسئله سبب شده تا پوشش گیاهی و جانوری این جزیره خاص و بینظیر باشد. اگر دوست دارید از زلال بودن آبهای خلیج فارس در کنار سواحل ابوموسی لذت ببرید، فاصله زمانی اواخر پاییز تا اواسط بهار را انتخاب کنید.
دلیل نامگذاری ابوموسی
شاید برایتان جالب باشد که بدانید ابوموسی نامی است که تنها صدسال قدمت دارد!!! در تمامی نقشههای قدیمی و اسناد مهم جغرافیایی قدیم، این جزیره با نام بوموو ثبت شده است. از آنجایی که بوم به معنای جا و مکان است و اوو به معنی آب، پس معنای بوموو (BoumOuw) یعنی جای آب. در بسیاری جاها نام این محل به اسم گپ سبزو ثبت شده که به معنی جای سبز است و بعضی جاها نیز آن را بوم سوز یا بوموسو ثبت کردهاند و از آنجایی که سو (مخفف سوز) نام یک گیاه سبز است، پس بوم سوز یا بوموسو نیز به معنای مکان سبز است. حدود صد سال پیش یکی از اهالی این جزیره که نامش ابوموسی بود و از سرداران کریم خان به شمار میرفت، نام خود را به جای بوموسو که تا آن زمان بر آن جزیره بود جا انداخت. نام بوموسی در نقشههای سال 1967 شوروی نیز وجود دارد با این حال انگلیسیها از عنوان جدید و جعلی ابوموسی استفاده کردند تا عناصر ایرانی جزیره پس بزنند.
هتل های ابوموسی
نخستین هتل سه ستاره جزیره ابوموسی هنوز به بهرهبرداری نرسیده است. اقامتگاههای بومگردی کمپینگهای اقامتی نیز در حال توسعه در این جزیره هستند.
امکانات گردشگری ابوموسی
جزیره بوموسی یک باند فرودگاه و هلی کوپتر دارد. علاوه بر آن برای پهلوگیری کشتیهای ماهیگیری و نظامی، اسکلهای وجود دارد. هاورکرافتها (هواناوها) نیز اسکله مخصوص به خود را در بوموسی دارد. از دیگر امکانات گردشگری ابوموسی میتوان به پلاژ ساحلی، استخر سرپوشیده و سالن ورزشی مجهز اشاره کرد.
دیدنی های ابوموسی
از آنجا که هنوز گردشگری در جزیره ابوموسی رونق زیادی ندارد، میتوان دیدنی های ابوموسی را کاملا بکر و ناب توصیف کرد. سواحل ابوموسی یکی از بینظیرترین و بهترین سواحل ایران محسوب میشود. زلال آبهای این سواحل، سبب شده تا به راحتی بتوانید ماهیهای آکواریومی و مرجانهای دریایی را ببینید. جلبک های دریایی نیز در سواحل ابوموسی جذابیتهای خاص خود را دارد. اگر به حیات وحش علاقه دارید، شاید بازدید از منطقه حفاظت شده شیتور یا شیدور نیز برایتان جذاب باشد. پرستوها، چکاوکها، عقابها و لاک پشتها در کنار تپههای شنی و گیاهان شورپسند منطقه، مناظری چشمنواز پدید آوردهاند. مسجدی با معماری بینظیر و مدرن در شهرک صیادان و بازارچه محلی جزیره از دیگر جاهای دیدنی جزیره ابوموسی محسوب میشوند.
مردم ابوموسی
جمعیت این جزیره در سال 1395، 4213 نفر و در سال 1385، 105 نفر بوده و تعدادی از ساکنان شهر، شهروند امارات محسوب میشوند. مردم بومی جزیره ابوموسی اغلب، به ماهیگیری و یا صید مروارید اشتغال دارند. از آنجایی که آب و زمین مناسب کشاورزی در این جزیره اندک است، کشاورزی در آن رونق چندانی ندارد. اغلب مردم بوموسی آریایی و ایرانی الاصل هستند و خانوارهای ایرانی عرب زبان نیز در آن سکونت میکنند. سخت کوشی و مهماننوازی از ویژگیهای این مردم است.
دسترسی به ابوموسی
از بندر عباس به فرودگاه ابوموسی، هفتهای سه پرواز انجام میشود، فرودگاهی که از نظر تردد مسافر در ردههای میانی کشوری قرار دارد و از نظر پروازی رتبه 23 را به خود اختصاص داده است. پروازهای بندرعباس به ابوموسی که حدودا سی دقیقه طول میکشد، توسط کیش ایر انجام میشود. برای رفتن به این جزیره از تهران باید به بندرعباس سفر کرده و از آنجا به ابوموسی بروید.
لطفاً از هتل و مکانهای ابو موسی فیلم و عکس بیشتر بگذارید
بوم همان معنی جا ومکان رامی دهد وسو نیز به معنی آب رامی دهد وبوموسو همان جای یا مکان آب است.
اگه مال امارات بود الان یکی از پرجاذبه ترین وبهترین جزایر دنیا بود ما چه کرده ایم برای مردم بدشانس آنجا که صبح تاشب رطوبت وشرجی میخورن
اگه زودتر گفته بودین ما دیگه نمیگفتیم ابوموسی. اسم فارسیش رو میگفتیم