نگاهی بر زشت‌ترین استایل‌هایی که همه ایرانی ها عاشقشان شدند ! + عکس هایی که باورمان نمی شود

شاید عجیب به نظر برسد، اما اگر دقیق‌تر نگاه کنیم، احتمالاً خودمان هم بارها در دام آن افتاده‌ایم. دام چه چیزی؟ مدها و ترندهایی که واقعاً جذاب و دلنشین نیستند، اما به دلایلی مبهم، پس از اینکه به شدت محبوب و رایج می‌شوند، توسط همه، حتی کسانی که ابتدا مخالفشان بودند، به کار گرفته می‌شوند.

برای مثال، شاید هنوز مدل موهای آناناسی یا کلیپس‌های عجیب دهه هشتاد را به یاد داشته باشید. علیرغم اینکه بسیاری از ما ایراداتی به آن‌ها می‌گرفتیم، اما گروه بزرگی از جوان‌ها و نوجوان‌ها به آن‌ها علاقه پیدا کرده بودند و با اشتیاق، تیپ‌های مختلفی با ترندهای روز درست می‌کردند. دلیل این امر چیست؟ چرا یک مد که شاید زشت و نامناسب باشد، توسط همه پذیرفته می‌شود؟

کسب تایید اجتماعی و همرنگ جماعت شدن یکی از چیزهایی است که همواره همراه بشر بوده است. اساساً افراد دوست ندارند از جمع جدا شوند و احساس انزوا کنند. اینکه بخواهند متفاوت از دیگران باشند، حتی زمانی که حس برتری وجود دارد، برای مدت طولانی خوشایند نیست. به همین دلیل، وقتی چیزی به مد تبدیل می‌شود، اکثر افراد سعی می‌کنند به طور ناخودآگاه آن را دنبال کنند. پیوستن به یک جمع بزرگ و احساس تعلق به آن، حس خوبی به انسان می‌دهد و او را از احساس گم‌گشتگی دور نگه می‌دارد. شاید یکی از دلایل پذیرش مدهای زشت و نامناسب همین باشد.

جلب توجه و خاص‌بودن

استایل دهه 80

همان‌قدر که جداافتادگی برای انسان‌ها سخت است، جلب توجه و دریافت نگاه دیگران هم برایشان جذاب به‌نظر می‌رسد. گاهی‌اوقات، بعضی از مدهای نامناسب و عجیب حسابی مورد توجه واقع می‌شوند و دلیل آن هم توجهی است که افراد با پیروی از آن، به دست می‌آورند. این مورد بیشتر در نوجوان‌ها دیده می‌شود. این گروه سنی به دنبال یافتن هویتی باثبات برای خود، مدام چیزهای مختلف را امتحان می‌کنند و سعی دارند با دنبال‌کردن ترندهای روز، سری در سرها دربیاورند و بتوانند خود را بیشتر ابراز کنند. با این خودابرازی، دیده می‌شوند و کم‌کم می‌توانند شخصیت باثبات‌تری داشته باشند.

اثرات تبلیغات و بازاریابی

استایل دهه 80

دنیای تبلیغات بدخوری تمام ابعاد زندگی ما را احاطه کرده است. با انواع روش‌های فروش، تبلیغات و بازاریابی در حال دست و پنجه نرم‌کردن دائمی با شرکت‌ها و برندهایی هستیم که خواسته‌ها و آرزوهای تجاری‌شان را به ما به شکل خودآگاه و ناخودآگاه دیکته می‌کنند. اگر می‌بینید که یک لباس یا مدل مو و آرایش غیرزیبا حسابی با استقبال روبه‌رو می‌شود، احتمالاً نتیجه تلاش‌ها و پشتکار زیاد و گسترده شرکت‌هایی به میان است که با انواع روش‌های تبلیغاتی، ما را آسوده نمی‌گذارند و به ما سرنخ‌های مداومی برای دنبال‌کردن دنیای مدوفشن می‌دهند. وقتی چیزی را در همه‌جا می‌بینید و افراد مشهوری در دنیای سینما، شبکه‌های اجتماعی، ورزش و ….، مدام آن را تبلیغ می‌کنند، کم‌کم نرم می‌شوید و تسلیم. این‌طور نیست؟ شاید هم برای نزدیک‌شدن به تجربه شبیه آن‌ها بودن، تابع مد و ترندی شوید که اگرچه زیبا نیست، اما مدام تبلیغ می‌شود.

عوامل اجتماعی و جامعه‌شناسی

استایل دهه 80

روز و روزگاری که در آن، اوقات می‌گذرانیم هم نقش بسیار مهم و پررنگی در شکل‌گیری ترندها دارد. در دوران‌هایی که بشر با محدودیت و فشار روبه‌رو است، معمولاً به‌سراغ گزینه‌هایی در دنیای مدوفشن می‌رود که به او اجازه ابراز بیشتری می‌دهد. برای مثال، بعد از سال‌های اوج کرونا، دنیای مدوفشن حسابی عجیب و غریب شده بود و در آن، ترندهایی دیده می‌شد که بسیار طراحی‌های اغراق‌شده و غلو‌آمیز داشتند. انگار زمانی که فشار روی دنیا و مردم بیشتر است، با هنر و فشن سعی دارند که خود را بیشتر ابراز و اظهار کنند. نتیجه هم مدها و ترندهایی می‌شود که سال‌ها بعد به آن‌ها، حسابی می‌خندیم و مسخره‌شان می‌کنیم.

اعتراض به هنجارها

استایل دهه 80

یکی از جالب‌ترین ابعاد مد و ترندهای ناهنجار، جنبه‌های اعتراضی و برون‌گرایانه آن‌هاست. گاهی‌اوقات در پاسخ به محدودیت‌های مختلفی که در یک جامعه یا نسبت به یک دوره زمانی جهانی وجود دارد، آدم‌ها تلاش می‌کنند که با استایل خود برون‌ریزی و واکنش نشان بدهند. در دوره‌های مختلفی از تاریخ و حتی همین الان هم شاهد ترندهایی هستیم که از سوی نوجوانان و جوانان با استقبال مواجه هستند و انگار پاسخی به محدودیت‌ها هستند. مثلاً خالکوبی و استفاده از پیرسینگ در سال‌های اخیر در ایران و دنیا بسیار باب شده است. این موضوع می‌تواند ریشه در تلاش نسل جدید برای کنترل سبک زندگی شخصی‌اش باشد. برخلاف نسل‌های گذشته، جوان‌ها بیشتر از همیشه به نیاز به تسلط به زندگی خود واقف شده‌اند و این موضوع را دست‌کم در استایل لباس‌پوشیدن و ظاهر خود نشان می‌دهند. مد و فشن همیشه و لزوما جلوه‌ای از سلیقه و هنر نبوده و گاهی عجیب، جنبه‌های اعتراضی و خوداظهاری هم به خود گرفته و می‌گیرد. این روزها هم این موضوع را زیاد مشاهده می‌کنیم و به نظر می‌رسد که نسل جدید بی‌پرواتر از همیشه به دنبال استایلینگ به سبک و سیاقی است که او را جسورتر نشان می‌دهد.

تزریق تنوع به زندگی

استایل دهه 80

تابع مدبودن، حتی اگر آنچنان قشنگ و جذاب نباشد هم باعث می‌شود که زندگی شادتر و متنوع‌تر پیش برود. برای همین هم هست که در طی این همه سال، موضوع غیرضروری و غیرواجبی مانند فشن، همچنان از سوی آدم‌ها دنبال می‌شود و با اعتراض یا تکراری‌شدن روبه‌رو نیست. واقعیت این است که همه آدم‌ها دوست دارند، که تنوع و شادابی را در زندگی امتحان کنند. مد و ترندهای جدید به آن‌ها چنین امکان و فرصتی می‌دهد. ضمن اینکه مگر چند مدل و شیوه برای پوشیدن لباس و استایل‌کردن مو و آرایش وجود دارد. بنابراین، بدیهی است که گاهی‌اوقات، ترندها حالت مسخره یا زشتی هم می‌توانند به خود بگیرند. با تمام این‌ها، عنصر تنوعی که مد و فشن ترندهای تازه در اختیارمان می‌گذارد، باعث می‌شود که از آن با کمال میل، استقبال کنیم.

در آخر

مد و فشن حتی اگر پیشنهادات زشت و نامناسبی هم به همراه داشته باشد، معمولاً با استقبال روبه‌رو می‌شود. کم نبوده‌اند، ترندهای نامناسب و حتی خنده‌داری که در سال‌های گذشته و دهه‌های پیش، همه‌گیر شده‌اند. حالا هم باید منتظر باشیم و ببینیم که دنیای مد چه خواب‌هایی برایمان دیده است. انگار چه بخواهیم و چه نخواهیم، بازی‌های آن در زندگی‌مان با استقبال روبه‌رو می‌شوند و همیشه کمی فریبش را می‌خوریم. نظر شما چیست؟ چرا ترندهای نه‌چندان قشنگ و زیبا هم طرفدار دارند؟

 

وبگردی