گزارش رکنا از کمدی سطحی و بی رمق دختر عمو، پسر عمو
نیوشا ضیغمی: این فیلم جذاب و سرگرم کننده است +فیلم
رکنا: فیلم سینمایی "پسر عمو، دختر عمو" به کارگردانی "روح انگیز شمس" پس از پانزده هفته حضور در چرخه اکران با وجود تبلیغات زیاد به فروش بسیار اندک دست یافت و با این فروش در رتبه های پایینی جدول فروش سینمای ایران قرار دارد. اما نکته حائز اهمیت چیزی است که آیا واقعا این نوع فیلم ها همچنان می فروشد؟ کمدی های سطحی که فقط با بازیگران گیشه ای قرار است بفروشد و مخاطب را به سینما بکشاند. واقعا چرا باید تهیه کننده هایی وجود داشته باشند که سرمایه هایشان را بابت چنین فیلم هایی هدر دهند؟ مگر غیر از این است که فیلم ها کالای فرهنگی هستند و باید سطح فرهنگ جامعه را بالا ببرند. اصلا منظور نویسنده این گزارش این نیست که ساخت فیلم های کمدی بد است نه اصلا. اما کمدی باید حرفی برای گفتن داشته باشد نه اینکه فقط با صحنه های سطحی و شوخی های سطح پایین مخاطب را بخنداند.
این فیلم با نسخه دستمالی شده و از پیش باخته فیلم های کمدی سطحی و مبتذل ساخته شده و می خواهد با همان فاکتورهای سوپر مارکتی مخاطب این روزهای سینما Cinema که دیگر کمدی مبتذل را با کمدی واقعی تمیز می دهد به سینما بکشاند. اتفاقی که از نطفه خفه شده و از این فیلم یک شکست سینمایی می سازد.
در گفتگوی خیلی کوتاهی که رکنا با نیوشا ضیغمی داشته است وی از بازی و این اثر دفاع می کند و می گوید این یک فیلم سینمایی خانوادگی با فضای مفرح و شاد و جذاب و سرگرم کننده است. وی در ادامه می گوید من سعی کرده ام در دوران کار سینمایی ام از بازی در فیلم های هجو دوری کنم و در کارنامه خودم از این فیلم ها نداشته باشم. این فیلم مخاطب عام دارد و این گونه مخاطب ها دوست دارند به سینما بروند و فضایی شاد را درکنار خانواده شان تجربه کنند.
وی در ادامه یادآور می شود که این فیلم در ابعاد خودش فیلم قابل قبولی شده بود. نوعی فیلم های هجو به اسم طنز ساخته می شود که من اصلا طرفدار آن ها نیستم و سعی هم کرده ام از چنین فیلم هایی دوری کنم و در کارنامه کاری ام هم نداشته باشم.
اما در واقع باید بگویم که فیلم دختر عمو پسر عمو از دسته آثار سخیف و هجو سینمای ایران است که حتی نمی توان منتقدانه به آن نگاه کرد. فیلم بیشتر در حد ادا و اطوار باقی مانده و فیلمنامه ای حتی در سطحی ترین حالت ممکن هم ندارد. در این فیلم روابطی بین شخصیت ها وجود ندارد که بخواهیم از ضعف و یا قوت آن صحبت کنیم. هیچ چیز این اثر قابل دفاع نیست و می توان فیلم روح انگیز شمس را تلاشی بیهوده برای هیچ تلقی کنیم.
آنچه در این میان عجیب است را باید حضور دوباره بازیگرانی دانست که همواره ادعای نبود فیلمنامه را دارند. بازیگرانی که از نبود آثار خوب در سینما رنج می برند اما مشخص نیست چرا بازی در چنین کمدی سطحی را پذیرفته اند.
کارگردان اثر برای پوشاندن نقاط ضعف فیلمنامه با پناه بردن به موسیقی می خواسته است این اثر را کمی شاد و کمدی کند و مثل فیلم های قدیمی این موسیقی فیلم بی رمق را جان دوباره ببخشد.
در زمانه ای که فیلم های زیادی در چرخه فیلمسوزی اکران ضررهای زیادی دیده اند مشخص نیست با چه درایتی چنین فیلمی اجازه حضور در چرخه اکران را پیدا می کند. فیلمی که اصلا مشخص نیست در کل برای چه ساخته شده است.
فیلم دختر عمو پسر عمو نه تنها اثری ضعیف و نازل در کارنامه کارگردان گمنام آن به حساب می آید بلکه نقطه سیاهی در کارنامه بازیگرانی همچون مجید صالحی است که طی این سالها سعی کرده با احتیاط بیشتری انتخاب کند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر