شرط ایران برای مذاکره با آمریکا از زبان علی ربیعی
رکنا: علی ربیعی در نشست خبری امروز به مسائل روز سیاسی ایران پرداخت.
به گزارش رکنا، ربیعی گفت: هر زمان آمریکا آمادگی واقعی و غیرنمایشی را برای آغاز دیپلماسی موثر همراه با جدیت احترام به توافقهای پیشین و احترام به قوانین بین المللی داشته باشد دیپلماتهای ایران بر سر میز مذاکره ای که آمریکا آن را ترک کردند، حاضر خواهند شد.
علی ربیعی در پاسخ به سوالی درباره گزارش اخیر آژانس بینالمللی و جلسه آتی شورای حکام ابراز داشت: ما از اعضای شورای حکام انتظار داریم که از استقلال این نهاد بینالمللی در برابر قلدری آمریکا حمایت کنند. در عین حال این هشدار را میدهیم که استفاده از معیارهای سیاسی در رسیدگی متقابل به تکالیف و حقوق کشورها در آژانس نتیجهای جز از هم گسیختن رشتههای اعتماد و تقویت بیثباتی در عرصه جهانی ندارد.
ربیعی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران بیشترین حد دسترسی را که ممکن یک کشور به آژانس بدهد، داده است، بیان کرد: ما بر حوزه دسترسیها، به بازرسان آژانس امکاناتی را دادیم که به جرات میتوان گفت شفافترین برنامه صلحآمیز هستهای در جهان را داریم. آیا یکی از کشورهای منطقه درصدی از شفافیت برنامه را داشتهاند؟ ایران هم انتظار دارد آژانس درخواستهای خود را در چارچوب توافقات پادمانی و اساسنامه آژانس ارائه کند.
وی اضافه کرد: ما تاکید کردیم به تمامی تعهدات بینالمللی خود پایبند هستیم و گواه ادعایمان گزارشهای مثبت ۱۷ گانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی در سالهای اخیر است. ما همیشه آماده بودیم براساس توافقات معتبر پیشین و مقررات بینالمللی دسترسیهای ضرری آژانس را فراهم کنیم. از این پس هم براساس همان روال و متقضیات عمل خواهیم کرد.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییسجمهور با بیان اینکه به هیچ عنوان بازرسیهای فنی نباید سیاسی شود، یادآور شد: سیاسی شدن این مسئله نه تنها کمکی به حل مسئله نمیکند بلکه پیچیده هم خواهد کرد. همانطور که آژانس در سالهای گذشته گزارشهای مثبتی را منتشر کرده، امیدواریم این بار نیز اجازه ندهد اهداف سیاسی در آژانس به نتیجه برسد.
وی با اشاره به تحریکات آمریکا و اسرائیل در آژانس علیه ایران عنوان کرد: ما بدطینتیهای آمریکا و رژیم اسرائیل و همچنین تحرکات رژیم صهیونیستی را در این موضوع کاملا مشاهده کرده و آن را محکوم میکنیم.
پول های بلوکه شده ایران توسط کره جنوبی
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره دستورات رییس جمهوری درباره پولهای بلوکه شده به رییس کل بانک مرکزی اظهار داشت: این موضوع مربوط به بانک مرکزی و درآمد صادرات نفت و میعانات گازی به کشور کره جنوبی بوده است. این پولها در حسابهای بانک مرکزی در بانکهای کرهای است. با فشار آمریکا به رغم اینکه استفاده از منابع ارزی برای واردات کالاهای اساسی مانند دارو بوده است عنوان کردند که امروز مانعی نداریم که از این منابع در راستای واردات کالاهای اساسی و دارو استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: ما به دلایل نامعلومی ا احساس میکنیم که دولت کره جنوبی همکاریهای لازم را انجام نمیدهد. بانک مرکزی از سال ۹۷ تاکنون از طریق سیاسی، حقوقی، و نهادهای مختلف و هماهنگی وزارت خارجه دائما این موضوع را پیگیری می کند راهکارهای مختلفی هم در این زمینه ارائه شده است.
سخنگوی دولت یادآورشد: امیدواریم دولت کره جنوبی هرچه سریعتر منابع را آزاد کند ومشکلاتی که ایجاد کرده را مرتفع کند. جالب است که این منابع مربوط به صادرات نفتی است که با مجوز و معافیت ارائه شده از سوی آمریکا به کره جنوبی انجام شده است بنابراین از چند طریق دلایل کره جنوبی برای ما توجیه پذیر نیست. قطعا این رفتار برای همه ما غیرقابل قبول است و در چشمانداز روابط دوجانبه و همکاریهای آتی ما هم قطعاً تاثیر خواهد داشت.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر