اتهامات ترامپ درباره ایران این بار با چاشنی دلسوزی !

به گزارش رکنا ، شیرین هانتر معتقد است سخنرانی ترامپ در سازمان ملل نکته جدیدی نداشت و وی همچنان خواهان تغییر مواضع اصلی ایران در خاورمیانه است.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا، با حضور در هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، اتهامات همیشگی خود علیه ایران را تکرار کرد و مدعی شد: یکی از بزرگترین تهدیدات امنیتی امروز جهان ایران است. ایران بزرگترین تروریست دولتی است و جنگ‌های زیادی در سوریه و یمن رقم زده و آینده ما را با دنبال کردن تسلیحات هسته‌ای با خطر روبرو کرده است و من از آن توافق هسته‌ای بد خارج شدم، چون ایران اجازه بازرسی از سایت‌های خود را نمی‌دهد.

وی مدعی شد: ما ایران را تحریم کردیم و ایران برای خلاص شدن از تحریم‌ها به عربستان حمله کرد و ما هم بانک مرکزی را تحریم کردیم و، چون این تهدیدات ادامه دارد، تحریم‌ها علیه ایران برداشته نخواهد شد. نمی‌گذاریم ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. ایران مسئول حمله به عربستان بوده و به همین خاطر تحریم‌های بزرگی علیه ایران وضع کرده‌ایم. اگر ایران به رفتار خود ادامه دهد، تحریم‌ها بیشتر هم خواهد شد.

چین، تجارت جهانی، جریان‌های سوسیالیستی و حق حاکمیت کشور‌ها نیز از دیگر محور‌های سخنرانی ترامپ بود.

خبرنگار در گفتگو با پروفسور «شیرین هانتر» استاد دانشگاه جورج تاون آمریکا به بررسی سخنرانی ترامپ پرداخته که در ادامه می‌آید.

*ارزیابی کلی شما از سخنرانی ترامپ در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل چیست؟

حرف تازه‌ای در اظهارات ترامپ نبود. وی همان مواضع شناخته‌شده خود را تکرار کرد. ازجمله وی بار دیگر مخالفت خود را با جهانی‌گرایی (Globalism) تکرار کرد. همینطور وی از حق کشور‌ها به حاکمیت کامل صحبت کرد.

مطلب آخر در واقع نوعی طعنه به اتحادیه اروپا بود. ترامپ همچنین گفت که ملت‌ها باید کشور خود را دوست داشته باشند و جهان‌وطن نباشند. به عبارت دیگر، وی از ملی‌گرایی دفاع کرد.

*ترامپ در خصوص ایران بار دیگر همان موضوعات قبلی را مطرح کرد و در آخر گفت ما دشمنان دائمی نداریم. ارزیابی شما از این سخنان چیست؟

در مورد ایران هم او همان اتهام قبلی را تکرار کرد، اما این بار آن‌ها را با چاشنی دلسوزی برای مردم ایران مخلوط کرد. حرف او که آمریکا با هیچ کشوری دشمنی ابدی ندارد جالب است. اما این نشانه آن نیست که ترامپ به آسانی راه آشتی با ایران را خواهد پیمود.

بلکه آشتی وی بستگی به این دارد که ایران بسیاری از مواضع اصلی خود را درباره مسئله خاورمیانه تغییر دهد. این به آن معنی است که آمادگی ایران برای سازش با کشور‌های حاشیه خلیج فارس برای ترامپ کافی نخواهد بود. هر سازشی باید مسئله مربوط به شامات و اسرائیل را نیز شامل شود.

*ترامپ چین را هم متهم کرد که معیار‌های سازمان تجارت جهانی را عملیاتی نکرده است. ارزیابی شما از این سخنان چیست و آیا احتمال گشایش در جنگ تجاری با چین وجود دارد؟

در مورد چین، بعضی از حرف‌های ترامپ درست است. چین حمایت زیادی از صنایع خود کرده و ارزش یوان را نیز دستکاری می‌کند. نرخ دستمزد در چین بسیار پایین است. چین جاسوسی اقتصادی هم می‌کند. اما به نظر من با توجه به ضرر زیادی که هر دو کشور از یک جنگ تجاری تمام‌عیار خواهند برد، دیر یا زود یک توافقی حاصل خواهد شد.

*ترامپ بار دیگر سوسیالیسم را در کنار کمونیسم قرار داد و اشاره کرد امریکا سوسیالیست نخواهد شد. به نظر می‌رسد روی صحبت ترامپ، افرادی، چون برنی سندرز و حتی سایر نامزد‌های دموکرات است. ارزیابی شما از این سخنان چه بود؟

در چارچوب آمریکا هر نوع سیاستی که سعی کند از اقشار محروم و کارگران حمایت کند و بخواهد مالیات بیشتری از طبقه خیلی ثروتمند بگیرد، به گرایش سوسیالیستی متهم می‌شود. ترامپ یک سرمایه‌دار است که هرگونه دخالت در امور اقتصادی را مگرآنکه به نفع خودش باشد؛ قبول ندارد.

اما بعضی از مواضع برنی سندرز و الیزابت وارن غیرواقعی هستند و چه بسا در صورت عملی شدن، به رکود اقتصادی منجر شوند چرا که اهل تجارت حاضر به سرمایه‌گذاری نخواهند شد. درنتیجه، در عمل ممکن است وضع اقشار محروم در اثر سیاست‌های سندرز و وارن بدتر هم بشود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.