به گزارش رکنا، انتشار عکس‌های نامناسب از کودکان شوشتری در رسانه‌های اجتماعی، واکنش‌های زیادی را از موافق تا مخالف به دنبال داشت؛ عده‌ای بر این باورند که برای آگاهی بیشتر جامعه باید این تصاویر منتشر شوند و برخی هم در مقابل، این اقدام را نافی اخلاق حرفه‌ای می‌دانند.

در همین راستا، مهدی رحمانیان ـ مدیر مسوول روزنامه «شرق» درباره عکس‌های منتشر شده از تجاوز Rape به کودکان پسر در شوشتر (اشاره به پست مسیح علی نژاد، خبرنگار) و تاثیراتی که انتشار این عکس‌ها بر روی این افراد، خانواده‌هایشان و جامعه می‌گذارد، اظهار کرد: قطعا با خشونت نمی‌توان جلوی خشونت را گرفت. انتشار تصاویری که خودشان محتوای خشن دارند به نوعی ترویج خشونت محسوب می‌شود و قطعا کسی نمی‌تواند با اشاعه فحشا جلوی آن را بگیرد.

او ادامه‌ داد: برخلاف فضای مجازی، هیچگاه روزنامه‌نگاران حرفه‌ای با این شیوه‌ها وارد پرونده‌های حوادث Accidents نشده‌اند. به عنوان مثال پرونده‌هایی همچون «خفاش شب» که با پیگیری‌های رسانه‌ای به نتیجه‌ رسید، هیچ‌گاه به سراغ انتشار تصاویر خشن و روایت‌های خشونت آمیز نرفت.

مدیرمسوول روزنامه‌ «شرق» با بیان اینکه «باید در چارچوب‌های تعریف شده به اخبار حوادث پرداخته شود»، تاکید کرد: اگر به این موضوعات به صورت عریان بپردازیم، قبح آنها در جامعه ریخته می‌شود و اگر قبح مسائلی همچون تجاوز به کودکان در میان خانواده‌ها و به طور کلی جامعه ریخته شود، به مرور برای مردم عادی می‌شود و پرداختن به آنها تاثیرگذاری زیادی نخواهد داشت.

او خاطرنشان کرد: نمی‌توان با هنجارشکنی به هنجارشکنی که در جامعه رخ داده، پرداخته شود. بلکه رسانه‌ها باید کاملا مطابق با عرف جامعه به این هنجارشکنی‌ها بپردازند؛ بنابراین اصل انتشار عکس‌های نامناسب که خلاف عرف جامعه است، امری نامناسب محسوب می‌شود.

رحمانیان یادآور شد: از کودکی خانواده‌ها به بچه‌ها آموزش می‌دهند که برخی از حوزه‌ها ممنوعه است و نباید آنها را نشان کسی بدهند؛ طبیعی است که این حوزه‌ها حق انتشار هم ندارند. بنابراین رسانه‌ها باید در این چارچوب‌ها و هنجارهای عمومی خانواده‌ها و جامعه، به ناهنجاری‌هایی همانند تجاوز بپردازند.

اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

وبگردی