تحلیف بدون حضور رقبای انتخاباتی و رئیس جمهور سابق انجام شد
رکنا:تحلیف حسن روحانی با حضور مهمانان خارجی و داخلی و در غیاب رقبای اصلی انتخاباتیاش و روسای سابق جمهور برگزار شد.
رکنا سیاسی: تحلیف دوازدهمین رئیسجمهور ایران، راس ساعت ۱۷ با نواختن سرود جمهوری اسلامی ایران توسط گروه مارش نظامی آغاز شد.
علی لاریجانی رئیس مجلس با نواختن زنگ آغازین جلسه علنی گفت که جلسه با حضور ۲۵۴ نماینده رسمی است و بعد از آن امیرحسین قاضیزاده عضو هیأت رئیسه مجلس دستور جلسه ۱۲۶ ام را قرائت کرد. در ابتدای جلسه کریم منصوری قاری قرآن، آیات ۸۹ تا ۹۱ سوره نحل را قرائت کرد و محمد حسین فرهنگی عضو هیأت رئیسه مجلس ترجمه این آیات را خواند.
رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از قرائت قرآن نام تمامی کشورهای حاضر در مراسم تحلیف را برد و با اشاره به سالگرد مشروطه به برگزاری باشکوه انتخابات اشاره کرد و خطاب به رئیسجمهور گفت که حل مشکلات کشور به تلاش مجدانه و همکاری قوای سه گانه نیاز دارد که در همین راستا مجلس نیز از اهتمام دولت در رفع موانع تولید و رشد سرمایه گذاری داخلی و خارجی و توسعه صادرات حمایت میکند.
لاریجانی بعد از پایان صحبت هایش از رئیس قوه قضاییه خواست که با حضور در پشت تریبون به ایراد سخنانش بپردازد.
آیتالله آملی لاریجانی در پایان صحبتهایش خطاب به روحانی گفت که همه مسئولان نظام حامی او خواهند بود. من نیز به عنوان رئیس قوه قضاییه از هر خدمتی دریغ نمی کنم. نظام ما نیازمند تلاش های خالصانه مسئولان متعهد کشور و آحاد ملت است.
با پایان صحبتهای آملی لاریجانی، رئیس مجلس از روحانی خواست که برای ادای سوگند پشت تریبون حاضر شود.
در این هنگام یکی از نمایندگان با فریاد خواستار دادن تذکر شد که به او چنین اجازه ای داده نشد.
در نهایت روحانی، کنار آملی لاریجانی پشت تریبون مجلس ایستاد و برای پاسداری از اسلام و نظام و قانون Law اساسی سوگند یاد کرد. بعد از پایان سوگند روحانی و آملی لاریجانی با یکدیگر دست دادند و همه حضار نیز آنها را تشویق کردند.
بعد از ادای سوگند رئیسجمهور دوازدهم صحبتهایش را با اشاره به سالگرد مشروطه آغاز کرد و گفت که مکلف به استیفای حقوق و مصالح همه مردم است و انجام این تکلیف بدون کمک میسر نخواهد شد.
روحانی دولت دوازدهم را دولت معتدل و مصلح در سیاست داخلی و خارجی تعبیر کرد که صلح را بر جنگ ترجیح میدهد.
رئیسجمهور پایان صحبتهایش را به مسائل خارجی اختصاص داد و گفت که ملت ایران هرگونه تهدید و تحریم را مقابله به مثل جواب میدهد. موضوعی که تشویق حضار و احسنت آنها را در پی داشت.
روحانی بعد از آن گفت که آنهایی که به دنبال پاره کردن برجام هستند بدانند که با این کار طومار عمر سیاسی خود را پاره خواهند کرد. این صحبت های روحانی باز هم احسنت و تشویق بلند حضار را در پی داشت.
بعد از صحبت های روحانی با وجودی که بر طبق روال دوره اول او انتظار می رفت که کابینه اش را در مراسم تحلیف معرفی کند، این اتفاق نیفتاد که لاریجانی از رئیس مجلس خواست که هر چه زودتر کابینه ای جدید با نفس جدید مجلس معرفی کند تا کارها پیش رود.
مراسم تحلیف ۶۵ دقیقه ای در ساعت ۱۸:۰۵ با نواخت زنگ علی لاریجانی به پایان رسید که طبق گفته رئیس مجلس جلسه بعدی ۱۷ مرداد خواهد بود.
بعد از پایان مراسم در حالی که روحانی به همراه لاریجانی در حال خروج از صحن پارلمان بودند، وزیر خارجه عمان روحانی را بغل کرد و با او خوش و بش کرد.
آن سوی پارلمان نیز موگرینی با ابتکار، مولاوردی و صالحی صحبت می کردند. بعد از پایان این صحبت ها قشقاوی و موگرینی به سمت تعدادی از نمایندگان رفته و با آنها صحبت کردند. نمایندگان از قشقاوی خواستند که از آنها به همراه موگرینی عکس بگیرد. قشقاوی نیز از دوربین تلفن همراه یکی از نمایندگان عکسی از آنها گرفت.
در حالی که مهمانان خارجی و نمایندگان از صحن پارلمان خارج می شدند روسای قوا و برخی دیگر از مهمانان تمبر تحلیف یازدهم را باطل کرده و تمبر یادبود تحلیف دوازدهم را امضا کردند. سپس مهمانان خارجی و داخلی عمدتا روسای هیأت های خارجی با روسای قوا عکس یادگاری گرفتند.
بیت امام خمینی (ره)، حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی و یادگار امام نیز از مهمانان این مراسم بودند.
حضور هنرمندان، ورزشکاران و سیاسیون از طیف های مختلف از نکات جالب تحلیف دوازدهم بود. به طوری که چهرههایی همچون داریوش ارجمند، علی دایی، کریم باقری و علی پروین در مراسم حضور داشتند اما در این مراسم روسای سابق جمهور حاضر نبودند. این اولین مراسم تحلیف بعد از انقلاب اسلامی بود که در غیاب آیتالله هاشمی برگزار شد.
از غایبان دیگر این مراسم می توان به قالیباف و رئیسی از رقبای اصلی روحانی در انتخابات اشاره کرد.
همچنین در این مراسم روسای مجالس سابق مجلس ازجمله ناطق نوری و حداد عادل حضور داشتند. در شرایطی که تمامی مهمانان در صندلی های جلویی صحن پارلمان نشسته بودند حسین فریدون برادر رئیسجمهور در انتهای صحن مجلس و بر روی صندلی سمت نمایندگان نشسته بود.
در قسمت بالایی مجلس یعنی در جایگاه خبرنگاران و تماشاچیان نیز سفرای ایران در کشورهای خارجی و برخی از مهمانان خارجی حضور داشتند که جایگاه آنها را از خبرنگاران داخلی جدا کرده بودند.
در بیرون مجلس نیز تدابیر امنیتی برای برگزاری هر چه بهتر مراسم تحلیف اندیشیده شده بود به طوری که اجازه تردد اتومبیل در خیابان های منتهی به مجلس داده نمی شد.
تحلیف حسن روحانی در دومین دوره دولت خود در حالی به اتمام رسید که روسای قوای قضاییه و مقننه هر دو وعده کمک به دولت دوازدهم را دادند و رئیسجمهور نیز از هر کمکی استقبال کرد و دولت خود را دولت معتدل و مصلح خواند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر