نشانه های کمخونی در آقایان
رکنا: علائم کمخونی در مردان را در این مطلب بررسی کرده ایم.
به گزارش رکنا، کمبود آهن یا کم خونی، ناشی از فقر آهن دریافتی بدن از رژیم غذایی میباشد. آهن ماده اصلی برای تولید خون به شمار میرود. که به صورت طبیعی امکان تولید آن در بدن وجود ندارد. و باید از طریق رژیم غذایی مناسب، تامین آهن مورد نیاز بدن صورت بگیرد.
آهن به عنوان یک ماده ضروری موجود در بدن برای ادامه حیات شناخته میشود. به طوری که برای تولید هموگلوبینهای خون که وظیفه رساندن اکسیژن به اندامهای بدن را بر عهده دارند، وجود آهن ضروری است. به همین دلیل کمبود آهن به طور مستقیم با کم خونی و مشکلات جدی برای سلامتی در ارتباط است.
کمبود آهن بدن میتواند بسیار کم علامت و به اصطلاح موذیانه باشد. به همین دلیل ممکن است تشخیص آن کمی سخت باشد. همچنین کمبود آهن یا کم خونی میتواند تاثیرات منفی قابل توجهی بر عملکرد ورزشی افراد داشته باشد و قدرت ورزشکاران را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.
علائم کم خونی در مردان
در این قسمت به معرفی و بررسی علائم و نشانههای کمبود آهن بدن در مردان خواهیم پرداخت. البته ممکن است برخی از این علائم در سایر افراد با جنسیت مخالف نیز مشابهت داشته باشد.
رایج ترین علائم کمبود آهن بدن عبارند از:
خستگی زیاد که در برخی موارد با استراحت نیز از شدت آن کم نشود، کمبود انرژی، تنگی نفس، رنگ پریدگی پوست، سردرد، تغییر در خلق و خو و رفتار، تجربه طعمهای غذایی متفاوت و گاها ناخوشایند، مشکلات در بلع، وزوز کردن گوش، مشاهده زخم در دهان و زبان، تاثیرات مخرب بر روحیه و ریزش مو .
توجه داشته باشید که در اثر ابتلا به کمبود آهن و کم خونی، ممکن است بدن شما قدرت مقابله خود را در برابر انواع عفونتها و بیماریها تا حد زیادی از دست بدهد در نتیجه یکی از نشانههای دیگر کمبود آهن، مریضیها و سرماخوردگیهای مکرری است که با مصرف داروهای مختلف تجویز شده توسط پزشک نیز تاثیری در روند بهبود آنها ایجاد نشود.
عوارض و خطرات کمبود آهن
بر اساس تحقیقات صورت گرفته و همانطور که انتظار میرود، هرقدر که مدت زمان بیشتری را بدن شما در معرض کمبود آهن قرار داشته باشد، عوارض شدیدتری را تجربه خواهید کرد. به همین دلیل فاکتور زمان در تشخیص بیماری کمبود آهن از اهمیت بالایی برخوردار است. درمان این مشکل خاص نیز باید هرچه سریعتر و به محض تشخیص آن، شروع شود.
در صورت عدم توجه به رفع مشکل کمبود آهن یا کم خونی، ممکن است خستگی مفرط و تنگی نفس تشدید شوند و به یک مشکل جدی برای سلامتی تبدیل شوند. مشکلات قلبی و نامنظم شدن ضربان قلب نیز ممکن است از دیگر عوارض خطرناک کمبود آهن خون باشد. این مشکلات در اثر کمبود اکسیژن دریافتی اعضای بدن از طریق خون ایجاد میشوند.
توجه داشته باشید همانطور که در قسمت قبل نیز به آن اشاره کردیم، یکی دیگر از عوارض کمبود آهن بدن که میتواند بسیار مهم و حیاتی نیز قلمداد شود، تضعیف سیستم ایمنی بدن است. این موضوع میتواند شما را مستعد آسیب دیدن در برابر عفونتها و انواع بیماریها بکند. و حتی در دراز مدت به برخی اعضای حیاتی بدن مانند مغز، ریهها، قلب، سیستم گردش خون و سایر بخشهای آن آسیب جدی وارد کند. با مصرف انواع مواد خوراکی برای تقویت سیستم ایمنی ، سعی کنید این مشکل را مدیریت کنید.
ارسال نظر