واکسن کرونا روی باروری تاثیر می گذارد؟

واکسن کرونا در پیشگیری از کرونا بسیار مهم است. در بسیاری از کشورها مانند ایران تزریق واکسن کرونا آغاز شده است اما ابهامات و سوالات زیادی درباره واکسن کرونا مطرح است ازجمله تاثیر واکسن کرونا بر باروری افراد که در ادامه این موضوع را بررسی کرده ایم.

به گزارش رکنا ، دکتری ویروس‌شناسی پزشکی گفت: واکسن کرونا بر باروری زنان و مردان تاثیرگذار نبوده و والدین در صورت تمایل به فرزندآوری پس از تزریق واکسن می‌توانند اقدام به فرزندآوری کنند.

مهرداد روانشاد افزود: تحقیقات کامل در رابطه با اثربخشی و عوارض کوتاه‌مدت و بلندمدت یک واکسن مستلزم تحقیقات درازمدت است، اما اکنون به دلیل شرایط اورژانسی مجوز استفاده از واکسن کووید-۱۹ در سراسر جهان (با درنظر گرفتن برخی محدودیت‌ها) صادر شده است.

تزریق واکسن کرونا برای چه اشخاصی ممنوع است؟

وی اضافه کرد: به عنوان مثال، تزریق واکسن کووید-۱۹ در دنیا برای کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ ساله توصیه نمی‌شود. همچنین افراد دارای حساسیت در صورت بروز عوارض شدید واکسن کرونا باید از تزریق دز دوم برند قبلی خودداری کنند.

این استاد علوم پزشکی گفت: زنان باردار و شیرده نیز در استفاده از این واکسن با محدودیت روبه‌رو هستند. در حال حاضر مطالعات جامعی در خصوص این گروه انجام نشده و بر این اساس اطلاعات دقیقی در زمینه تاثیر و عوارض کوتاه‌مدت و بلندمدت بر این جمعیت در دسترس نیست.

وی توضیح داد: در حال حاضر چهار نوع واکسن وارداتی در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، واکسن آسترازنکا که با فناوری کشور انگلستان طراحی شده و اکنون در کره جنوبی تولید و وارد ایران شده است.

وی افزود: واکسن اسپوتنیک-وی که با فناوری کشور روسیه ساخته شده و واکسن کواکسین که توسط کشور هندوستان تولید و در ایران مورد استفاده قرار گرفته است و واکسن چینی هم تولید و وارد چرخه استفاده کشور ایران نیز شده است.

این ویروس‌شناس پزشکی با بیان اینکه طی روزهای آتی واکسن‌های تولید داخل نیز وارد این چرخه خواهد شد، ادامه داد: واکسن کووید-۱۹ به دلیل مطالعات محدود در سطح جهان و کسب مجوز استفاده در شرایط اورژانسی برای برخی از گروه‌های جمعیتی، می‌تواند با محدودیت مصرفی روبه‌رو باشد.

روانشاد تاکید کرد: بیماری کووید-۱۹ به عنوان یک بیماری کشنده مستلزم انجام واکسیناسیون سراسری و ایمنی جمعی است، بنابراین اولین واکسن در دسترس باید تزریق شود، اما پس از واکسینه شدن هم رعایت ضوابط بهداشتی پیشگیرانه نظیر استفاده از ماسک باید ادامه داشته باشد، زیرا تزریق واکسن صرفا از ابتلا به وضعیت شدید بیماری ومرگ ومیر جلوگیری می‌کند.

اثربخشی واکسن کرونا با تزریق دز دوم اتفاق می‌افتد

وی همچنین یادآور شد: پس از تزریق اولین واکسن (دز اول) حداقل یک هفته زمان به منظور فعال شدن سیستم ایمنی بدن و محافظت در برابر این ویروس موردنیاز است.

روانشاد افزود: در واقع بدن پس از تزریق دز اول همچنان مستعد دریافت ویروس و وضعیت شدید بیماری خواهد بود، زیرا اثربخشی واکسن کرونا با تزریق دز دوم اتفاق می‌افتد و پس از تزریق دز دوم نیز باید حداقل یک هفته سپری شود.

آیا واکسن کرونا بر باروری زنان اثرگذار است؟

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۷۵ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون و ۷۷۷ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.