روزهداران چه نکاتی را رعایت کنند؟
سلامت رکنا : روزهداران در ماه رمضان باید حواس شان باشد که دچار افت انرژی و کم آبی بدن نشوند.
روزه عبادت و تمرینی برای تحمل سختیهاست و اگر نکات روزهداری را خوب به کار نبرید روزهای سختی را پشتسر خواهید گذاشت.
به گزارش رکنا ، روزه گرفتن در ماه رمضان خطر کم آبی را به همراه دارد، زیرا خوردن و آشامیدن به قبل از طلوع آفتاب و بعد از غروب خورشید محدود میشود. بعلاوه، از آنجا که افراد روزه دار برای صرف وعده سحر خیلی زود بیدار میشوند، کمبود خواب و کمبود آب بدن میتواند منجر به سردرد شود.
گروه SingHealth که گروهی مربوط به رژیم غذایی در بیمارستان عمومی سنگاپور (SGH) است، میگوید: "روزه داری سالم در صورت مصرف غذاهای مناسب و به مقدار مناسب امکان پذیر است. "
در این مطلب چند نکته برای یک روزهداری سالم ذکر شده است:
۱) از وعده غذایی سحری صرفنظر نکنید
به قول معروف، "صبحانه مهمترین وعده غذایی روز است" و این وعده در ماه رمضان از اهمیت بیشتری برخوردار میشود! به دلیل ساعات طولانی روزهداری، طبیعی است که در طول روز احساس کم آبی و خستگی کنید. سحری نخوردن، روزه داری را طولانی میکند؛ بدن شما باید از وعده غذایی قبلی استفاده کند تا تمام مواد مغذی و انرژی را تا افطار برایتان فراهم سازد.
۲) در هنگام صرف افطار پرخوری نکنید
همانطور که توصیه میشود از خوردن سحری صرف نظر نکنید، توصیه میشود که افطار را سبک و کم میل کنید، زیرا پرخوری بعد از یک روز گرسنگی میتواند به بدن شما آسیب برساند. افطار باید یک وعده غذایی متعادل و مغذی باشد و نه یک مهمانی ! پرخوری و مصرف زیاد غذا به ویژه غذاهای پرچرب ممکن است منجر به سوءهاضمه و افزایش وزن شود.
۳) از خوردن غذاهای سرخ شده، غذاهای شور و غذاهای خیلی شیرین خودداری کنید
اگرچه این غذاها در کوتاه مدت احساس خوبی به شما میدهند، اما میتوانند روزهداری را برای روز بعد دشوار کنند. جدا از افزایش وزن ناسالم، مصرف غذاهای چرب و شیرین نیز باعث کسلی و خستگی میشود. علاوه بر آن، باید نمک مصرفی خود را بخصوص در وعده سحر محدود کنید، زیرا این ماده عامل افزایش تشنگی است. سعی کنید از همه گروههای اصلی غذایی از جمله میوه و سبزیجات، برنج و غلات، همچنین گوشت و مواد جایگزین آن استفاده کنید. مصرف غذاهای غنی از فیبر در ماه رمضان نیز ایده آل است، زیرا هضم آنها دیرتر از غذاهای فرآوریشده صورت میگیرد بنابراین شما در طول روز احساس سیری بیشتری میکنید.
۴) تا حد ممکن آب بنوشید
نوشیدن هرچه بیشتر آب در فاصله افطار تا سحر، خطر کمبود آب بدن در هنگام روزهداری را کاهش میدهد. تمام تلاش خود را بکنید تا روزانه حداقل ۸ لیوان مایعات قبل از طلوع و بعد از غروب آفتاب بنوشید. مایعات شامل آبمیوه، شیر، نوشیدنی و سوپ است، اما آب بهترین انتخاب است. در حالت ایدهآل، باید نوشیدنیهای کافئیندار مانند قهوه، چای و نوشابه را نیز کاهش دهید، زیرا کافئین، مادهای ادرار آور است و باعث از دست رفتن آب بدن میشود.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر