منابع غافلگیرکننده آلودگی هوای داخل خانه

ترکیبات آلی فرار (VOC) به‌عنوان مثال گازهایی که از بسیاری وسایل موجود در خانه آزاد می‌شوند، می‌توانند از همین ترکیبات باشند. این نوع از آلودگی هوا که اتفاقا در داخل خانه ایجاد می‌شود، سبب مشکلاتی مانند سردرد، حالت تهوع و سوزش چشم و گلو می‌شود.

به گزارش رکنا ، آلودگی‌های ایجادشده در فضای داخل خانه می‌توانند به‌خصوص برای بچه‌ها مضر باشند، چراکه بچه‌ها با سرعت بیشتری نسبت به بزرگسال‌ها نفس می‌کشند و به این ترتیب هوای بیشتری را استنشاق می‌کنند.

به‌طور خاص این آلودگی برای نوزادان بیش از همه دیگر گروه‌های سنی کودکان مضر است، چراکه آن‌ها به سطح زمین یعنی جایی نزدیک‌ترند که این آلاینده‌های سنگین انباشته می‌شوند. به این ترتیب بهتر است منابع آلاینده‌های درون خانه را بهتر بشناسید تا بتوانید از ریه‌های فرزندان خردسال خود در برابر این حجم از آلودگی محافظت کنید.

حساسیت‌های ناشی از فرش‌ و موکت

زمانی که فرش و موکت جدید وارد خانه می‌شود، بسیاری از افراد بابت سردرد، سوزش چشم، گلو و لکه‌های قرمز روی پوست در قالب خشکی گلایه می‌کنند. موکت،‌ فرش‌های جدید، پوشش‌های جدید و به‌طور کلی چسب‌های به کار رفته در فرش و موکت گازهای مضری از خود آزاد می‌کنند. با این وصف زمانی‌که می‌خواهید فرش جدید خریداری کنید، سراغ انواعی بروید که ترکیبات آلی فرار حداقلی داشته باشند. درعین‌حال چند روز قبل از این‌که فرش را داخل خانه بیاورید آن را باز کرده،‌ از حالت لوله‌ای خارج کنید،‌ در فضای بیرون خانه و آزاد پهن کنید تا این مواد تا سرحد امکان از آن خارج شوند. درعین‌حال برای کودکانی که دچار آلرژی و آسم هستند، حتما از کف‌پوش‌هایی غیر از فرش و موکت استفاده کنید.

خطر تفلون برای بچه‌ها

آشپزی در ظروف نچسب از آن لحاظ خطرناک است که در دمای بسیار بالا سبب آزاد شدن گازهای سمی می‌شود. ظروف نچسب مانند تفلون‌ها زمانی‌که با حرارت بالای 500 درجه قرار بگیرند، قابلیت انتشار موادشیمیایی را دارند. به همین دلیل است که نباید ظروف نچسب را در داخل اجاق‌های داغ یا روی گاز با شعله بسیار زیاد بگذارید. هنگام استفاده از این ظروف حتما از دستگاه‌های تهویه هوایی استفاده کنید که بخارهای ناشی از این پخت‌وپز را از فضای خانه بیرون ببرند. درعین‌حال می‌توانید سراغ استفاده از ظرف‌های چدنی بروید یا این‌که استیل‌های ضدزنگ را جایگزین کنید.

رنگ و آلودگی هوای داخل خانه!

رنگ و تجهیزات آن مانند برس و قلم‌مو،‌ همگی می‌توانند گازهای مضری از خود ساطع کنند. برای به حداقل رساندن خطراتی که سلامت کودکان را حین رنگ کردن خانه تهدید می‌کند بهتر است سراغ رنگ‌هایی با VOC کمتر بروید و هنگام کار، در و پنجره‌ها را باز بگذارید و تا زمانی‌که رنگ‌کاری ادامه دارد و رنگ هنوز خشک نشده اجازه بدهید در و پنجره باز باشد.

بهتر است باقی‌مانده رنگ را در خانه نگهداری نکنید، چون امکان نشت گاز حتی از داخل قوطی بسته هم وجود دارد. اگر قصد دارید رنگ را در خانه نگه دارید از تسویه هوای محل نگهداری آن مطمئن شوید و درعین‌حال سعی کنید قوطی رنگ را جایی بگذارید که از فضای نشیمن و اتاق‌هایی که بچه‌ها بیشتر در آن حضور دارند دور باشد.

تمیزکننده‌ها و مشکلات سلامتی!

بعضی تمیزکننده‌های خانگی شامل موادشیمیایی هستند که در صورت استنشاق یا لمس آن‌ها موادسمی وارد ریه‌ها و بدن می‌شوند. در این‌صورت بروز سوزش، خارش، لکه‌های قرمز و مشکلات تنفسی اجتناب‌ناپذیر است. به‌خصوص درباره افرادی که مستعد مشکلات پوستی و تنفسی هستند احتمال بروز چنین دردسری بیشتر است. درعین‌حال بعضی از این محصولات می‌توانند آلرژی افراد را به‌شدت تحریک کنند. به‌خصوص محصولاتی که دارای آمونیاک و کلر هستند، برای بچه‌هایی که مشکل آسمی دارند، مشکل‌ساز می‌شوند. به همین دلیل تلاش کنید تمیزکاری را با آب داغ، پودر سودا و دستمال‌های فیبری انجام بدهید و به این ترتیب کمتر سراغ تمیزکننده‌های شیمیایی بروید.

موادشیمیایی کاردستی‌ها

وقتی کودکان شما قصد دارند کاردستی درست کنند. فضای بیرون از خانه یا همان فضای باز بهترین گزینه برای کار آن‌ها محسوب می‌شود، چراکه تسویه طبیعی و بهتری دارد. ماژیک، چسب و دیگر وسایل کاردستی همچنین درمواقعی سبب بروز سردرد، سوزش چشم، گلو و بینی می‌شوند. درعین‌حال خاک رس پلی‌کربنات می‌تواند گازهای شیمیایی را در هوا منتشر کند. حتی بعضی ماژیک‌های غیرسمی شامل حلال‌هایی هستند که طبیعتا استنشاق آن‌ها خطرناک است.

استنشاق دود سیگار دست دوم!

یکی از معمول‌ترین آلاینده‌های داخل خانه سیگار است! زندگی کردن در خانه‌ای که فردی سیگاری در آن حضور دارد کودکان را بیش از همه در معرض بروز بیماری‌هایی همچون عفونت گوش، التهاب ریه،‌ سرفه و برونشیت قرار می‌دهد. کودکانی که به بیماری آسم مبتلا هستند، با شدت بیشتری از این حملات مواجه می‌شوند. درعین‌حال تنفس دود سیگار دست دوم می‌تواند سبب بروز بیماری آسم در کودکانی شود که پیش از این هرگز نشانه‌های این مشکل را نداشته‌اند. همچنین دود سیگار دسته سوم که در لباس‌ها، پرده‌ها و فرش‌ها باقی می‌ماند برای کودکان مضر شناخته شده به‌خصوص زمانی‌که روی زمین بازی می‌کنند یا چهار دست و پا راه می‌روند.

مراقب لباس‌هایی‌که از خشکشویی می‌آیند!

دفعه بعدی که لباس‌هایتان را از خشکشویی گرفتید، بیشتر به این مسئله‌ای که در ادامه می‌خوانید فکر کنید. در خشکشویی‌ها برای تمیز کردن لباس معمولا از پرکلرواتیلن استفاده می‌شود؛ یک ماده شیمیایی نسبتا خطرناک که دلیل بروز سرطان در حیوانات شناخته شده است. زمانی را که شما لباس‌های تمیز خشکشویی شده، به خانه می‌آورید،‌ این احتمال وجود دارد که فرزندتان ماده شیمیایی که پتانسیل انتشار از سطح لباس را دارد، استنشاق کند. بنابراین اگر در خانه کودک خردسال دارید حتما بعد از این‌که لباس‌ها را از خشکشویی گرفتید، آن‌ها را یکی دو روز در فضای بیرون از خانه قرار بدهید. گزینه‌های جایگزین شستن لباس‌ها با دست یا در ماشین لباسشویی است.

اجاق‌گاز و آلودگی هوای داخل خانه!

نصب نامناسب اجاق‌گاز یا تنظیم نبودن شومینه، یا اجاق‌‌گازهایی که نشتی دارند، به‌راحتی گازهای مضر را در فضای خانه منتشر می‌کنند. مونوکسیدکربن حتی در کمترین میزان می‌تواند سبب بروز کوفتگی و فرسودگی شود. هرچه انتشار این گازها بیشتر شود، بروز مشکلاتی همچون حالت تهوع، سردرد،‌ سرگیجه و حتی درمواقعی مرگ اجتناب‌ناپذیر است. همچنین نیتروژن دی‌اکسید به‌خصوص در بچه‌ها سبب مشکلات تنفسی می‌شود. به همین دلیل مطمئن شوید که گاز در همه موارد درست نصب شده است و شعله آن همواره آبی می‌سوزد. بهتر است اجاق‌گازها با دستگاه فنی خنک شوند که در فضای بیرونی کار می‌کند.

خطر خوشبوکننده‌های هوا را جدی بگیرید!

درحالی‌که فکر می‌کنید به کمک خوشبوکننده‌های هوا می‌توانید فضای خانه را مطبوع‌تر کنید اما شاید از این موضوع خبر نداشته باشید که آن‌ها به‌خصوص در خانه افراد بچه‌دار سبب مشکلات تنفسی یا سردردهای شدید برای بعضی از اعضای خانواده می‌شوند. در یک تحقیق مشخص شده دست‌کم یک سوم افراد مبتلا به آسم وقتی در معرض این خوشبوکننده‌ها قرار گرفته‌اند، دچار مشکل تنفسی شده‌اند. تحقیقات نشان داده است بعضی از این خوشبوکننده‌ها شامل فتالات (نوعی ترکیب شیمیایی) هستند که سبب بروز مشکلات هورمونی در کودکان می‌شوند. به جای خوشبوکننده‌های شیمیایی سراغ انواع طبیعی آن‌ها همراه با راهکارهای طبیعی بروید. نمونه‌های طبیعی می‌توانند رزماری، ریحان یا نعنا باشند که فضای خانه را معطر می‌کنند.

شومینه و گازهای کوره‌ای!

اگر سیستم گرمایش مرکزی یا تهویه هوای شما به مشکل برخورده است، این امکان وجود دارد گازهای خطرناکی مانند مونوکسیدکربن در فضای خانه جمع شوند. بنابراین مطمئن شوید که سیستم‌های کوره‌ای که شامل شومینه هم می‌شود به خوبی کار می‌کند. در این راستا کنترل‌های سالانه و تعویض فیلترها را هرگز دست کم نگیرید. به‌خصوص وقتی که یک فرزند خردسال در خانه دارید که ریه‌های کوچک و بسیار حساسی دارد.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.