تاثیر ماسک های پارچه ای در جلوگیری از کرونا

به گزارش رکنا ، نشریه Annals of Internal Medicine در مطلبی در این باره آورده است که متخصصان علوم پزشکی در دانشگاه «مک مستر» کانادا در این مطالعات میزان کارآیی ماسک‌های پارچه‌ای در مقابله با شیوع کروناویروس را بررسی کرده‌اند.

ویروس به طور 100 درصد نمی میرد

بر اساس یافته‌های این متخصصان، پارچه به طور کامل مانع از نفوذ ویریون‌های جدا شده از ویروس نمی‌شود اما بخش اصلی ویروس از طریق قطراتی که هنگام صحبت، غذا خوردن، سرفه و عطسه یا ذرات آئروسل ایجاد می‌شوند، منتقل می‌گردد. هرچند ماسک‌های پارچه‌ای نمی‌توانند تمام محرک‌های ویروس را مسدود کنند اما به هرحال بخشی از آنها را مسدود می‌کنند به ویژه اگر صحبت از شیوع ویروس توسط یک فرد آلوده باشد.

پارچه می‌تواند قطرات و آئروسل‌ها را مسدود کند که لایه های ماسک نیز کارایی اینگونه ماسک‌ها را افزایش می دهد. موثر بودن چنین ماسکی می تواند از ۴۳ تا ۹۴ درصد در مقایسه با ماسک های یکبار مصرف طبی با درصد از ۹۸ تا ۹۹ باشد.

کارایی کمتر از ماسک های طبی

استفاده از شال و تی‌شرت و حوله از ۱۰ تا ۴۰ درصد می‌تواند نفوذ ویریون های جدا شده از ویروس را مسدود سازد. با وجود این متخصصان تاکید می‌کنند که استفاده از ماسک‌های پارچه‌ای نباید باعث بروز احساس غلط امنیت و کاهش توجه به بهداشت شود. در هر صورت استفاده از ماسک‌های پارچه‌ای هرچند فایده آن از ماسک‌های طبی کمتر است اما می‌تواند سطح شیوع اپیدمی را کاهش بدهد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی