کم خوابی باعث بروز بیماری‌های بسیار خطرناکی می‌شود

به گزارش رکنا، خواب مانند یک ویتامین ضروری، مانند ویتامین C است، همانطور که ویتامین C در بدن ذخیره نمی‌شود و هر روز به آن احتیاج داریم و کمبود آن در بدن، عواقب جدی دارد، بی‌خوابی هم می‌تواند همان اندازه خطرناک می‌شود.

خواب برای سلامتی ما بسیار مهم است و بسیاری از بیماری‌ها به فقدان آن مربوط می‌شود، بیماری‌هایی که ممکن است شما را غافلگیر کنند.

مثلا یکی از عوارض کمبود خواب، افزایش اشتها است که منجر به افزایش وزن، احتمالاً چاقی و در نتیجه دیابت نوع ۲ وبه دنبال آن عوارضی مانند بیماری‌های چشم، بیماری کلیوی و قانقاریا (گانگرن) می‌شود و مهمتر از همه خطر ابتلا به سکته مغزی را افزایش می‌دهد.

محققان ارتباطی بین بی‌خوابی و مشکلات جدی سلامتی پیدا کرده‌اند. در همین رابطه متخصصان مغز و اعصاب تقریباً نیم میلیون نفر را که سابقه سکته مغزی یا بیماری قلبی نداشتند، معاینه کردند و از آن‌ها پرسیدند که آیا حداقل سه شب در هفته به هر سه علائم بی خوابی مبتلا هستند یا خیر.

این علائم شامل اختلال خواب، زود بیدار شدن از خواب و تمرکز در طول روز به دلیل خستگی است. تخمین زده می‌شود که از هر پنج نفر، یک نفر در یک مقطع دچار بی‌خوابی می‌شود. سالانه بیش از ۱۰ میلیون نسخه برای مقابله با بی‌خوابی در انگلیس نوشته می‌شود.

از ۴۸۷، ۲۰۰ مورد در این مطالعه با میانگین سنی ۵۱ - ۱۱ ٪ قادر به خوابیدن نیستند، ۱۰ ٪ مرتباً زود بیدار می‌شوند و ۲ ٪ به دلیل تمرزک زیاد در طول روز، از شدت خستگی نمی‌توانند بخوابند. افراد به مدت ۱۰ سال تحت پیگیری قرار گرفتند که در این مدت ۱۳۰.۰۳۲ مورد سکته مغزی، سکته قلبی یا سایر مشکلات قلبی وجود داشت.

طبق این مطالعه، ۱۸% هر سه علائم بی‌خوابی را داشتند، ۹% تنها دچار اختلال خواب بودند و ۷% جزء افرادی بودند که خیلی زود از خواب بیدار می‌شدند و ۱۳% هم کسانی که دچار بی‌خوابی ناشی از تمرکز زیاد در طول روز بودند.

محققان در یافتند که افراد جوان بیشتر از سایرین دچار این علائم بودند، حتی آن دسته از افرادی که فشار خون بالایی هم نداشتند. مطالعه پیرامون این موضوع همچنان ادامه دارد، اما آنچه مسلم است اینکه تحقیقات در این زمینه ارتباط میان کم خوابی و ابتلا به بیماری‌های ذکر شده را ثابت کرد. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.