فروکش موج آنفلوآنزا در کشور / تاثیر آلودگی هوا در بروز این بیماری

به گزارش رکنا، دکتر مسعود مردانی عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا با اشاره به اتفاقی که پس از آلودگی هوا رخ می‌دهد، گفت: آلودگی هوا به علت سکون هوا و آلاینده‌ها در مناطق پر تردد شهرها اتفاق می‌افتد. سکون هوا می‌تواند بستری برای انتقال ویروس‌ها، ‌ عفونت‌های باکتریایی و قارچی را فراهم کند. نکته قابل توجه آن است که در وضعیت سکون هوا، فعالیت‌های بدنی، ورزش و... و. می‌تواند استعداد ابتلا به بیماری‌های عفونی را افزایش دهد.

وی افزود: با توجه به دلایل ذکر شده به کسانی که بیماری‌های تنفسی دارند بویژه افراد با حساسیت‌های تنفسی بالا، ‌ آسم، بیماران قلبی_ریوی، کسانی که برونشیت مزمن دارند و... توصیه می‌کنیم از تردد در مناطق آلوده خودداری کرده و در منزل نیز ضمن رعایت نکات بهداشتی حتما مایعات بویژه شیر مصرف کنند.

وی با تاکید بر لزوم شست‌وشوی دست‌ها برای جلوگیری از انتقال بیماری‌ به سایرین، اظهار کرد: طبق مطالعات صورت گرفته، ‌ حتی شستن دست‌ها با آب خالی به مدت ۳۰ ثانیه نیز می‌تواند در جلوگیری از انتقال آنفلوآنزا به سایرین جلوگیری کرده و زنجیره انتقال عفونت‌های ویروسی دستگاه تنفسی را هم قطع کند.

وی در پاسخ به سوال مبنی بر تاثیر تنفس گازهای SH۲، SO۲ و آمونیاک که به منشاء احتمالی بوی نامطبوع تهران اعلام شده‌اند، تصریح کرد: آلاینده‌های موجود در هوا می‌توانند به مخاط و ارگان‌های دفاعی ریه آسیب وارد کرده و احتمال ابتلا به عفونت‌های قارچی، ویروسی و ریوی را افزایش دهند. همچنین مژک‌های دستگاه تنفسی در برخورد با این آلاینده‌ها در حرکت خود دچار مشکل شده و یا از بین می‌روند که در این حالت یک سد دفاعی مهم در برابر عفونت‌ها دچار اختلال شده یا از بین می‌رود.

مردانی با بیان اینکه موج آنفلوآنزا فروکش کرده است، ‌ ادامه داد: موارد جدید ابتلا به آنفلوآنزا نیز در حال کاهش است، اما همچنان موارد ابتلا به عفونت آنفلوآنزایی که منجر به عارضه آنفلوآنزا مانند «پنومونی» شده‌اند هنوز به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند و عده‌ای نیز در بیمارستان بستری می‌شوند.

وی ضمن آن که بروز موج دوم آنفلوآنزا را محتمل دانست، ‌ اضافه کرد: البته بروز موج دوم آنفلوآنزا، به میزان برودت هوا و رفتارهای افراد بستگی دارد. با رعایت هرچه بیشتر نکات بهداشتی و افرایش آگاهی‌رسانی می‌توان از شدت گرفتن موج احتمالی دوم آنفلوآنزا جلوگیری کرد.

وی د رپایان با به مردم توصیه کرد: برای کاهش عوارض و کاهش انتقال ویروس، باکتری و قارچ به افراد دیگر، ‌ لازم است افراد بیمار از روبوسی، دست‌دادن و... خودداری کنند؛ ‌ ضمن آنکه توصیه‌های پزشک متخصص مبنی بر استراحت در منزل را جدی گرفته و تا زمان بهبود نسبی از حضور در محل کار و تحصیل خودداری کرده و در منزل استراحت کنند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.