چطور درتمام طول روز کالری بسوزانیم
رکنا: متابولیسم عضوی از بدن مثل قلب یا ریه نیست بلکه ترکیبی از فرآیندهای شیمیایی و فیزیکی در بدن است که منجر به تولید انرژی و زنده ماندن میشود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا ،حتی وقتی فعالیتی نداریم، بدن برای ترمیم بافتهای آسیبدیده و فعالیتهایی مثل نفسکشیدن و تپش قلب به انرژی نیاز دارد. به مقدار انرژی مورد نیاز بدن برای انجام این فعالیتهای حیاتی، سرعت متابولیسم پایه گفته میشود و نشاندهنده سرعت سوخت و ساز بدن است. سرعت متابولیسم هر کس به عوامل مختلفی از جمله جنسیت، سن، رژیم غذایی، ترکیب بدنی، سبک زندگی، مقدار فعالیت فیزیکی و خواب بستگی دارد. هرچند کنترل سرعت متابولیسم در اختیار بدن شماست اما خوشبختانه میتوانید با روشهای بسیار سادهای آن را تحریک کرده و سرعت سوختن کالریها را بالا ببرید. تحقیقات جدید نشان میدهد با ورزش منظم میتوانید 50% از سرعت از دسترفته متابولیسم را که با افزایش سن به وجود میآید، بازیابی کنید. با تحریک متابولیسم میتوانید از وزنتان بکاهید و نگران افزایش مجدد آن نباشید. از آنجایی که مسئله کاهش وزن امروزه بیش از هر زمان دیگری مورد توجه است، تصمیم گرفتیم برخی از بهترین روشهای تحریک سوخت و ساز بدن را برای شما گردآوری کنیم، با ما همراه باشید.
کمی فشار بیاورید
دفعه بعد که برای ورزش Sport و دویدن به باشگاه رفتید، کمی از روند همیشگی فاصله بگیرید و در فواصل زمانی 30 ثانیهای شدت تمرین را بالا برده و سپس کاهش دهید. با استفاده از این استراتژی میتوانید اکسیژن ورودی بدن را بیشتر کرده و سرعت سوخت و ساز را بالا ببرید. با این کار میتوانید مقدار و کیفیت انرژی سوزاندهشده در سلولهای بدن را در طول روز افزایش دهید. با انجام این کار در زمان کمتر، نتیجه بهتری از تمرینهای ورزشی خود میگیرید. برای انجام این تمرین در باشگاه، کافی است 5 دقیقه با سرعت 6 کیلومتر بر ساعت دویده و سپس برای 1 دقیقه سرعت را به 7 کیلومتر برساعت برسانید. سپس برای 90 ثانیه به سرعت قبلی بازگشته و این روند را برای 5 بار در دو جلسه در هفته تکرار کنید. برای سوزاندن کالری بیشتر میتوانید سرعت دویدن یا شیب مسیر را بیشتر کنید.
از امگا-3 غافل نشوید
چربیهای مفید امگا-3 قند خون را تنظیم میکنند و التهاب را کاهش میدهند. به همین دلیل میتوانند به تنظیم سوخت و ساز بدن شما کمک کنند. این اسید چرب ممکن است میزان حساسیت شما به هورمون لپتین که با سرعت چربیسوزی ارتباط دارد را پایین بیاورد. دوز پیشنهادی امگا-3 1000 تا 2000 میلیگرم به صورت مکمل در روز است.
بسیاری از افراد طعم این مکملها را دوست ندارند. برای تامین این ماده ضروری بهتر است از مواد غذایی تازه استفاده کنید. در کنار غذاهای دریایی از جمله ماهی سالمون و تن، این اسید چرب را میتوانید در خوراکیهای متفاوتی از گردو تا تخممرغهای غنیشده با امگا-3 پیدا کنید.
عضله هم بد نیست
بسیاری از خانمها از ورزش با وزنه پرهیز میکنند زیرا نمیخواهند عضلات برآمده و اصطلاحا مردانه پیدا کنند. واقعیت این است که عضله نه تنها وزن بیشتری از چربی دارد بلکه انرژی بیشتری هم مصرف میکند. زنی که در دهه 30 سالگی باشد و فقط 4 ماه دو بار در هفته به مدت 30 تا 40 دقیقه با وزنه تمرین کند میتواند سوخت و ساز پایه خود را به مقدار 100 کالری در روز افزایش دهد. یعنی حتی زمانهایی که مشغول استراحت هستید و روزهایی که به باشگاه نمیروید هم بدن شما به میزان 100 کالری بیشتر در روز میسوزاند. برای به دست آوردن نتایج بهتر، باید با مربی متخصص مشورت کنید تا تمرین با وزنه منجر به ایجاد عضلات ناخواسته نشود.
چای؛ سبزش خوبه
چای سبز به دلیل داشتن آنتیاکسیدان سالهاست به عنوان یک نوشیدنی سالم شناخته شده است. تحقیقات جدید نشان داده ماده موثر این نوشیدنی میتواند روی سرعت متابولیسم اثرگذار باشد. در آزمایشهای انجامشده، محققان دریافتند کسانی که از چای سبز استفاده میکنند نسبت به آنهایی که این نوشیدنی را در برنامه غذایی خود ندارند بهتر و بیشتر وزن کم میکنند. برای مقدار مصرف روزانه چای سبز بهتر است با متخصص تغذیه خود مشورت کنید چون ممکن است بسته به عوامل مختلف، محدودیتهایی برای شما در نظر گرفته شود. لازم نیست این نوشیدنی را داغ بنوشید، اگر به صورت سرد یا همان آیستی هم مصرف شود خواص خود را از دست نمیدهد.
از صبح زود شروع کنید
سحرخیزی در کنار مزایای فراوان دیگر، میتواند در تحریک متابولیسم هم موثر باشد. خوردن یک صبحانه کامل که گروههای غذایی مختلف را شامل شود، پس از بیدار شدن به معنی واقعی کلمه بدن شما را از خواب بیدار میکند. این کار باعث میشود در ادامه روز بدن شما ریتم خود را حفظ و بهتر کار کند.
کم بخور، همیشه بخور
خوردن چند وعده غذایی مختصر در طول روز به جای پرخوری در یک وعده، یکی از روشهای شناختهشده برای کم کر دن میزان کالری ورودی و نیاز به غذا است. به تازگی متخصصان به این نتیجه رسیدهاند خوردن وعدههای مختصر در طول روز میتواند به افزایش سرعت سوخت و ساز کمک کند. دلیل این تاثیر، حفظ بهتر سطح قند خون و پیشگیری از جهشهای انسولین است که میتواند منجر به پرخوری بشود. به جای سه وعده اصلی در روز، بهتر است غذایتان را در شش وعده کوچکتر و در فواصل کوتاهتر بخورید. با این روش هم کمتر به فکر پرخوری خواهید افتاد، هم سوختوساز بدنتان بهتر عمل میکند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر