بیماریهایی که سلامت زنان را تهدید میکنند
چرا خانم ها همیشه نگران هستند؟ / 30 ساله ها اصلا نگران نباشند
رکنا: در طول روز، ذهن ما به اندازه کافی با مسائل عاطفی و خانوادگی و کار و دغدغههای اجتماعی و اقتصادی مشغول است. خدا آن روز را نیاورد که دغدغه سلامتی هم به آن اضافه شود، عملا زندگی فلج میشود.
به گزارش گروه اجتماعی رکنا، خانمها به دلیل عوامل ژنتیکی و شرایط اجتماعی بیشتر در خطر ابتلا به بیماریها هستند و در این بین بعضی بیماریها از سایرین شایعترند. ۵ بیماری باعث دلنگرانی دائمی زنان است. برای کاهش نگرانی و شناخت بهتر عوامل آن، مطلب زیر را بخوانید و برای پیشگیری از آنها اقدام کنید. بررسیها نشان میدهد خطر ابتلا به سرطان سینه، افسردگی، بیماریهای قلبی، پوکی استخوان و خودایمنی همیشه در کمین زنان است. به اعتقاد پزشکان، با انجام اقدامات لازم میتوان از ابتلا به این بیماریها پیشگیری کرد. در ادامه علل و راههای پیشگیری از آنها ذکر شده است.
نگران پوست 30 سالگی نباشید
با بالارفتن سن، نگران سلامتی و زیبایی پوست خود هستید؟ کاملا طبیعی است و باید هم نگران باشید. اگر در دهه چهارم زندگی خود هستید یا به این سن نزدیک شدهاید باید بیش از پیش مراقب پوستتان باشید. برای محافظت از پوست، این نکات را رعایت کنید:
غذای سالم بخورید
با تغذیه سالم، پوست صاف و شاداب داشته باشید. ویتامین C ضدچروک و پیری پوست است. اسیدهای چرب مانند امگا ۳ از پوست شما در مقابل اشعه ماورابنفش محافظت میکند. برای رطوبت پوست، حداقل روزی 5/1 لیتر آب بنوشید. خوردن و نوشیدن مواد استرسزا مانند کافئین را به حداقل برسانید.
با پوستتان ملایم برخورد کنید
محصولاتی استفاده کنید که با پوست شما سازگار باشد. درصورت مشاهده تغییرات غیرطبیعی پوست به پزشک متخصص مراجعه کنید. از ماسک صورت استفاده کنید. به اندازه بخوابید. برای خشک یا تمیزکردن پوست از حولههای زبر استفاده نکنید.
سیگار نکشید
سیگار شفافیت طبیعی پوست را میگیرد و آن را کدر میکند. از آنجایی که سیگار جریان خون و اکسیژن دریافتی پوست را کاهش میدهد، درنتیجه روند التیام و بهبودی زخمها با مشکل مواجه میشود. همچنین بهدلیل نازکتربودن پوست زنان، سیگار چهره آنان را سریعتر به سمت پیری میبرد.
استرس خود را کنترل کنید
نگذارید رد پای استرس روی پوستتان باقی بماند. چروکهای ریز، خشکی پوست، آکنه و خستگی چشمها آسیبهایی است که میتواند به پوستتان آسیب بزند. از حلقههای خیار برای باز کردن انقباض رگهای خونی استفاده کنید. ورزشهای تمرکزی مانند یوگا را در برنامه کاهش استرس خود قرار دهید. درصورت لزوم برای برطرفکردن استرس از مشاور یا پزشک روانکاو کمک بگیرید.
از پوستتان در مقابل نور خورشید محافظت کنید
آفتابگرفتن به قصد برنزگی و سولار به پوستتان آسیب میزند. اگر پوستی روشن دارید، بیشتر مراقب دورنگهداشتن خود از نور شدید آفتاب باشید. حتما در طول روز از کرمهای ضدآفتاب استفاده کنید. کلاه لبهدار بر سر بگذارید. پوست لبها را جدی بگیرید که سرطان پوستی از این ناحیه شروع میشود.
نگرانیهای گوارشی زنان
گرچه سرطانهای دستگاههای گوارشی در بین مردان شایعتر است، اما برخی بیماریهای گوارشی در بین زنان رواج بیشتری دارد. اگر شما زن هستید بیش از مردان مستعد ابتلا به حداقل یکی از مشکلات گوارشی زیر هستید:
ورم معده Gastritis
گاستریت یا همان التهاب دیواره معده باعث حالت تهوع، استفراغ و درد میشود. غالبا استفاده بیش از حد قرصهای ضدالتهاب مانند ایبوپروفن باعث تحریک معده و درنتیجه ورم آن میشود، اما عوامل دیگری مانند کشیدن سیگار، ناپرهیزی در خوردن و مصرف زیاد کافئین نیز در بروز یا تشدید آن دخیل است. گاستریت به دو صورت مزمن یا درد شدید بروز میکند.
رفلکس معده GERD
بازگشت اسید به معده را رفلکس معده میگویند. درواقع، تغییرات دائمی و ناپایدار در مانع بین مری و معده باعث این واکنش میشود. غذاهای چرب و اسیدی مهمترین عوامل وقوع این مشکلاند. کاهش وزن درصورتیکه با ورزش Sport و رژیم مناسب، زیر نظر متخصص تغذیه صورت گیرد، میتواند در رفع این مشکل راهگشا باشد. همچنین از پوشیدن لباسهای تنگی که به معده فشار میآورد، بپرهیزید.
سندروم روده تحریکپذیر IBS
این یک اختلال مزمن است و فرایند هضم را با مشکل مواجه میکند. همچنین ممکن است سرعت هضم را از حالت طبیعی خارج کند، که در صورت افزایش آن به اسهال و درصورت کاهش سرعت هضم به یبوست منجر میشود. بیشتر زنان جوان با این مشکل مواجهاند. علائم این بیماری با گاز، نفخ، گرفتگی مکرر شکم، یبوست یا اسهال همراه است. استرس، افسردگی و عفونتهای باکتریایی از دلایل سندروم روده است. میتوان با ورزش، رژیم غذایی منظم و رواندرمانی سندروم روده تحریکپذیر را درمان کرد.
بیماری التهابی روده IBD
گروهی از بیماریها باعث التهاب جدار روده بزرگ و کوچک میشوند. شایعترین این آنها کولیت زخمی است. علائم این بیماری اسهال خونی، تب و درد شدید است. ژنتیک میتواند یکی از عوامل مهم در بروز التهاب روده باشد و کشیدن سیگار و رژیم غذایی نامناسب هم از دلایل دیگر آن است. متاسفانه هیچ درمان و راهحل آسانی برای این بیماری وجود ندارد؛ اما تغییر شیوه زندگی و داروهایی که پزشک متخصص تجویز میکند میتواند کمکحالتان باشد.
خودایمنی
عوامل خطر: هنوز سبب بیماری خودایمنی مشخص نشده است، اما تغییرات هورمونی، ژنتیک و عوامل محیطی از مواردی است که محققان به آن مشکوکاند.
راههای پیشگیری: دستگاه گوارش خود را سالم نگه دارید، غذای خود را بهطور کامل بجوید، میزان مصرف پروتئین بدنتان را کنترل کنید، حبوبات و میوه و سبزیجات زیاد بخورید، خواب و استراحت کافی داشته باشید.
پوکی استخوان
عوامل خطر: ژن/ وراثت، کهولت سن، ازدستدادن استروژن در اثر یائسگی، کمبود کلسیم و کمبود دریافت ویتامین D
راههای پیشگیری: غنیسازی کلسیم بدن، دریافت ویتامین D کافی، کاهش مصرف کافئین، ترک سیگار، کاهش مصرف نوشابههای قندی، کاهش مصرف الکل و تحرک کافی
بیماری قلبی
عوامل خطر: سابقه فامیلی، فشارخون بالا، کلسترول بالا، عدم تحرک کافی، استعمال سیگار
راههای پیشگیری: ورزش، رژیم غذایی سالم، ترک سیگار، خواب کافی، کنترل کلسترول
سرطان سینه
عوامل خطر: جنسیت، بالارفتن سن، ژن، سابقه فامیلی، کشیدن سیگار و نوشیدن مشروبات الکلی
راههای پیشگیری: ورزش، رژیم غذایی مناسب، ترک سیگار ، مشروبات الکلی، بارداری و شیردهی و اجتناب از آلایندهها
(کاهش جهش ژنی)
افسردگی
عوامل خطر: سابقه فامیلی، بیماریهای مزمن، اعتیاد به مواد مخدر، اضطراب، نگرانی شدید، تنها زندگیکردن و نداشتن خانواده، شغلهای پراسترس، طلاق ، سوگ و وضعیت نابهسامان اجتماعی و اقتصادی
راههای پیشگیری: داشتن هدف برای زندگی، داشتن اشتیاق به شغل خود، انجام کارهای داوطلبانه و خیریه،پیداکردن همراه و همدم خوب و نگهداری از حیوانات خانگیبرای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر