بلایی که سیگار سر سلامت دهان و دندان می آورد
رکنا: سیگار کشیدن آسیب های جدی به سلامت دهان وارد می کند.
بیش از چهارهزار ترکیب شیمیایی و سمی در سیگار وجود دارد که با هر پک در دهان جریان می یابد و اکثر آنها روی سطح داخلی دهان جا خوش می کنند. علاوه بر این، مصرف دخانیات باعث خشکی دهان می شود. این وضعیت می تواند باعث عفونت لثه ها و حتی تحریک سینوس ها و تولید رینوفرانژیت یا سرماخوردگی شود.
در این مطلب شش تاثیر آسیب رسان سیگار بر سلامت دهان را مرور می کنیم، شاید تشویقی باشد برای اینکه پاکت سیگار را روانه سطل زباله کنید.
سیگار و دهان
شاید زمانی سیگار کشیدن بسیار باکلاس و روشنفکرانه به نظر می رسید، اما این روزها بسیاری از افراد به این باور رسیده اند که سیگار سلامتی شان را به خطر می اندازد و منطق حکم می کند تا از آن دوری کنند. بنابراین این روزها سیگار نکشیدن نمادی از شخصیت و احترام فرد به سلامت خود و دیگران است. البته خود سیگاری ها بهتر از هر کس دیگری نسبت به عوارض آن آگاه هستند. اما با این حال برخی همچنان بر این عادت نادرست پافشاری کرده و سلامتی خودشان را به خطر می اندازند.
در دنیای امروز تمام مجلات، روزنامه ها، آگهی ها و غیره پر است از پیام های مبارزه با دخانیات. حتی روی پاکت سیگار نیز با نگارش پیام و تصاویری سعی در آگاهی مردم از عوارض آن شده است. بنابراین همه مردم یا دست کم خیلی از افراد می دانند که سیگار برای سلامتی مضر است.
اگر سیگار می کشید باید قبول کنید که سه برابر بیشتر از غیرسیگاری ها مستعد ابتلا به پوسیدگی دندان ها خواهید بود.
واقعیت این است که مصرف سیگار می تواند باعث بروز بیماری ها و مشکلات بسیار جدی مانند سرطان، بیماری های ریوی و بیماری های قلبی شود. علاوه بر آن اثراتی در دهان مصرف کننده ها دارد و با هر پکی که می زنند لب ها، زبان، دندان ها و لثه هایشان تحت تاثیر قرار می گیرد. در ادامه شما را بیشتر با آسیب های دهانی سیگار آشنا می کنیم.
سیگار و سرطان دهان
متاسف هستیم که این را می گوییم، اما سیگار کشیدن یا جویدن توتون خطر ابتلا به سرطان زبان، لب ها، لثه و حنجره را بالا می برد. محققان کانادایی اعلام کرده اند که مصرف سیگار سالانه، موارد جدید سرطان زبان را ایجاد می کند که معمولا بیشتر آقایان هستند. متخصصان تاکید دارند افرادی که سیگار می کشند و جزو مصرف کنندگان الکل نیز محسوب می شوند، با خطرات جدی تری روبرو هستند.
متاسفانه در اکثر موارد سرطان دهان صرفا زمانی که به مرحله پیشرفته رسیده باشد ، تشخیص داده می شود. بنابراین مسئله درمان آن بسیار سخت و پیچیده می شود. در کشوری مانند کانادا سالانه یک میلیون نفر به دلیل ابتلا به سرطان دهان، جان خود را از دست می دهند.
سیگار و بیماری های لثه
دخانیات به دو صورت به لثه ها حمله می کند. در صورت اول افراد سیگاری بیشتر در معرض پلاک های باکتریایی در دهان هستند که لثه ها را در معرض خطر مداوم قرار می دهند. در صورت دوم سیگاری ها با کمبود اکسیژن در خون مواجه هستند. این مسئله نیز باعث کند شدن روند بهبود زخم می شود.
بنابراین زمانی که لثه فرد دچار مشکل و عفونی شده باشد، بدن آمادگی کمتری در مقابله با این عفونت دارد. بیماری های مربوط به لثه در افراد سیگاری در مقایسه با غیرسیگاری ها با سرعت بیشتری گسترش می یابد.
سیگار و پوسیدگی دندان
در نظر داشته باشید که با افزایش پلاک دهان و مشکلات لثه ناشی از مصرف دخانیات، افراد بیشتر در معرض پوسیدگی دندان قرار می گیرند. اگر سیگار می کشید باید قبول کنید که سه برابر بیشتر از غیرسیگاری ها مستعد ابتلا به پوسیدگی دندان ها خواهید بود.
بوی بد دهان
سیگار و بوی بد دهان
خدا نکند که آدم مجبور باشد از نزدیک با یک فرد سیگاری هم کلام شود. بوی تند سیگار واقعا آزاردهنده است. چیز جدید و شگفت آوری نیست. دهان سیگاری ها بوی بدی می دهد و با جویدن آدامس نعنایی و غیره نیز مشکل حل شدنی نیست.
بیش از چهارهزار ترکیب شیمیایی و سمی در سیگار وجود دارد که با هر پک در دهان جریان می یابد و اکثر آنها روی سطح داخلی دهان جا خوش می کنند. علاوه بر این، مصرف دخانیات باعث خشکی دهان می شود. این وضعیت می تواند باعث عفونت لثه ها و حتی تحریک سینوس ها و تولید رینوفرانژیت یا سرماخوردگی شود.
سیگار و دندان های زرد و لک دار
حس چشایی و بویایی افرادی که به طور مداوم سیگار می کشند دچار مشکل می شود. در نتیجه این افراد عطر و طعم واقعی غذا را درک نمی کنند.
دهان یک فرد سیگاری به هیچ عنوان زیبا نیست
گودرون و نیکوتین روی دندان ها لکه های زرد پررنگی ایجاد می کند و این رنگ می تواند در رگه های ریز مینای دندان رسوخ کند. باید بدانید که بعد از چند سال سیگار کشیدن، لکه ها دائمی می شوند.
سیگار و کاهش حس چشایی و بویایی
حس چشایی و بویایی افرادی که به طور مداوم سیگار می کشند دچار مشکل می شود. در نتیجه این افراد عطر و طعم واقعی غذا را درک نمی کنند. اگر شما هم جزو این افراد هستید نه تنها از غذاخوردن لذت نخواهید برد، بلکه به امید طعم دار کردن غذایتان مقدار زیادی نمک یا شکر به آن خواهید افزود.
نتایج بررسی ها نشان می دهد که از هر پنج فرد سیگاری، حدودا یک نفر حس چشایی و بویایی ضعیفی دارد. خوشبختانه اینتاثیر بعد از ترک سیگار به مرور از بین می رود و شما می توانید از عطر و طعم غذایی که میل می کنید لذت ببرید.
آیا زمان آن نرسیده که سیگار را ترک کنید؟
امیدواریم مسائلی که مطرح کردیم شما را متقاعد کرده باشد که زمان ترک سیگار فرا رسیده است. اما چگونه می توانید به این امر مهم دست پیدا کنید؟ راز موفقیت این است که بدون احساس خستگی، تلاش کنید. ممکن است روش های متعددی را امتحان کنید. البته در گام اول باید به مضرات آن واقف شده و اراده کنید، چون بدون تصمیم قلبی راه به جایی نخواهید برد.
در گام بعد شاید لازم باشد دست به جیب نیز بشوید. امروزه برچسب های پوستی نیکوتین وجود دارد که کشش بیمارگونه به سمت تنباکو و علائم اعتیاد را کاهش می دهد. البته مشاورهایی نیز هستند که به افراد در کاهش اعتیاد به سیگار و ترک آن کمک می کنند. رعایت بهداشت دهان از اهمیت بالایی برخوردار است و دندانپزشک نیز می تواند اطلاعات بیشتری برای سالم تر نگه داشتن دندان هایتان ارائه دهد.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر