هرچند که استفاده از کامپیوتر مزایای بسیاری دارد و امروزه دیگر نمی‌توان از کامپیوترها دور بود، اما استفاده زیاد از آن‌ها معایب و ایراداتی هم دارد که باعث آسیب به کاربران می‌شوند.

تاثیر کامپیوتر بر مچ دست و چشم‌ها

کار با کامپیوتر نیازمند حرکات تکراری توسط دست‌هاست. به‌طور مثال دست‌ها معمولا در حال کار کردن با ماوس و یا کیبورد هستند که منجر به حرکات تکراری می‌شود. این حرکات می‌تواند باعث ایجاد سندروم مجرای مچ دست شود. سعی کنید مچ و دستان خود را در بهترین حالت قرار داده و در هر از چند گاهی استراحتی به دستان خود دهید. همچنین خیره شدن طولانی مدت به مانیتور می‌تواند دچار خستگی و خشکی چشم‌ها شود.

نشستن بیش از حد

زیاده روی در هر کاری می‌تواند نتایج منفی و زیان باری داشته باشد. استفاده از کامپیوتر هم از این قاعده مستثنی نیست. نشستن بیش از حد پشت کامپیوتر هم می‌تواند آسی‌های جدی به بدن انسان وارد کند. ایستادن بیش از حد هم نتایج نامطلوبی در بر خواهد داشت. در این رابطه بهترین توصیه این است که هر از چند گاهی از سرجای خود بلند شوید و بعد از چند دقیقه دوباره به جایگاه خود برگردید.

عادت به واکنش‌های سریع

سرعت کامپیوترها روز به روز افزایش پیدا می‌کند و تعداد نرم‌افزارها و وظایفی هم که انجام می‌دهند گسترده‌تر شده است. کاربران کامپیوتر و اینترنت هر روز در حال کارکردن با ابزاری هستند که سریعا نتایج و جواب درخواست‌های کاربران را می‌دهند. این اتفاق

در دنیای کامپیوتر و در زمانی که در حال استفاده از کامپیوتر و اینترنت هستیم بسیار خوب و مفید است اما یک نتیجه‌ی منفی در زندگی روزمره و خارج از کامپیوتر برای کاربران دارد. این جریان باعث عادت افراد به واکنش‌های سریع و پاسخ‌های فوری می‌شود و کاربران انتظار دارند به جواب‌های مورد نیاز خود در کوتاه‌ترین زمان ممکن دست یابند. در این صورت افراد خیلی زود هم از خواسته‌های خود خسته می‌شوند و ناامید می‌شوند به خصوص وقتی چیزی به درستی و در زمان مورد نیاز پاسخگوی افراد نباشد.

محدود کردن یادگیری و ایجاد وابستگی

کامپیوتر و اینترنت یک ابزار بسیار کارآمد در زمینه‌ی یادگیری و آموزش هستند. البته این یادگیری و آموزش نیازمند تمرکز است. استفاده بیش از حد از کامپیوتر می‌تواند تمرکز را کاهش داده و باعث ایجاد وابستگی شود. برای درک این نکته فرض کنید شما هر روز توسط یک نرم افزار بررسی غلط‌های املایی یک متن را ویرایش می‌کنید. درست است که این کار باعث از بین رفتن غلط‌های متن می‌شود اما کاربر کار خواصی انجام نداده و این کامپیوتر است که غلط‌ها را یافته پس هیچ چیز به علم کاربر اضافه نشده و شاید هیچ موقع شکل صحیح آن کلمات را یاد نگیرد و اگر روزی به آن نرم افزار دسترسی نداشته باشد نتواند متن‌ها را ویرایش کند.

افزایش احتمال به خطر افتادن امنیت اطلاعات

اگر از آن دسته از افراد هستید که از کامپیوتر و وسایل کامپیوتری زیاد استفاده می‌کنید پس باید بدانید با این کار احتمال به خطر افتادن اطلاعات شخصی خود را افزایش می‌دهید. تقریبا امروز همه‌ی وساسل کامپیوتری و ارتباطی به اینترنت متصل هستند و اطلاعات بسیار زیادی در خود نگهداری می‌کنند که این قضیه می‌تواند امنیت اطلاعات را به خطر بیاندازد.

زیان به محیط زیست

تقریبا می‌توان گفت با همین سرعت زیادی که کامپیوترها، گوشی‌ها، تبلت‌ها و سایر لوازم الکترونیکی وارد بازارها می‌شوند، با همین سرعت هم کامپیوترها و گوشی‌های قدیمی از رده خارج می‌شوند و معمولا به دور انداخته می‌شوند که باعث به وجود آمدن حجم زیادی از زبلاه‌های الکترونیکی می‌شود. این زباله‌های الکترونیکی تاثیرات منفی بسیار زیادی را به محیط زندگی بشر وارد می‌کند.

باعث کاهش مشاغل می‌شود

کامپیوترها هر روز سریع‌تر و هوشمندتر می‌شوند و یکی از نگرانی‌ها درباره آن‌ها این است که جای انسان‌ها در مشاغل را بگیرند و دگیر نیروی کاری انسانی توان رقابت با آن‌ها را نداشته باشد. این اتفاق می‌تواند باعث از بین رفتن بسیاری از مشاغل شود و انسان‌های زیادی را بیکار کند. البته شاید در حال حاضر این رویداد خیلی محسوس نباشد اما در آینده‌ای نه چندان دور احختمال وقوعش وجود دارد. همان‌طور که در حال حاضر در بسیاری از کارخانه‌های بزرگ دنیا خطوط تولید به کامپیوترها، ماشین‌ها و ربات‌ها سپرده شده و انسان‌ها دخالت زیادی در آن‌ها ندارند.

با پیشرفت کامپیوترها و سایر لوازم الکترونیکی و ارتباطی، زندگی انسان‌ها در بسیاری از موارد آسان شده و همچنین امکانات بسیار زیادی هم در اختیارمان قرار گرفته است اما در برخی موارد هم زیان‌آور بوده است. همان‌طور که در ابتدا گفتیم باید مراقب استفاده بیش از حد از هر چیزی به‌خصوص کامپیوترها و لوازم الکترونیکی و ارتباطی هم باشیم که باعث آسیبی به ما و زندگی‌مان نرسانند.خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید