این علائم نشان دهنده مشکلات حاد هورمونی در زنان است

 بسیاری از فعالیت های مهم بدن ما توسط هورمون ها کنترل می شود. بنابراین وقتی تولید هورمون ها مختل می شود، این مسأله بر روحیه، رفتار، سلامتی و ظاهر ما تأثیر می گذارد. اما چطور متوجه شویم که مشکل ناشی از هورمون ها بوده و دقیقا مربوط به کدام یک از آن ها است؟ در اینجا به شایع ترین نشانه ی تغییرات هورمونی می پردازیم.

۱- بروز ناگهانی آکنه

آکنه و جوش های سر سیاه می توانند بر اثر بسته شدن منافذ پوست ایجاد شوند. با این حال، بعضی پزشکان معتقدند بروز ناگهانی آکنه اغلب به دلیل تغییرات ناگهانی هورمون ها است. برای مثال، میزان بسیار کم هورمون آندروژن منجر به ایجاد آکنه در سرتاسر بدن می شود. در اغلب مواقع این مسأله دلیل جوش های زیاد دوران نوجوانی است.

۲- سردردهای مکرر

متخصصان غدد داخلی معتدند کم بودن میزان هورمون استروژن می تواند علت سردردهای مکرر شما باشد (به استثنای مواقعی که مضطرب یا خسته هستید). استروژن یک هورمون زنانه است که در تخمدان تولید می شود و همه ی فعالیت های موبوط به سوخت و ساز در مغز و نخاع را کنترل می کند. به همین خاطر است که میزان بسیار زیاد یا بسیار کم این هورمون می تواند دلیل بروز میگرن یا بد بودن همیشگی روحیه باشد.

۳- بی خوابی همیشگی

بی خوابی نشانه ی بسیار خطرناکی است چون ممکن است با پایین بودن میزان هورمون پروژسترون در ارتباط باشد. متخصصان حوزه ی خواب می گویند هورمون پروژسترون یک آرامبخش طبیعی است. این هورمون باعث آرام شدن فرد می شود و خواب را تنظیم می کند. تغییر در میزان این هورمون اغلب منجر به بی خوابی می شود. پزشکان معتقدند سطح هورمون های استروژن و پروژسترون در زنان بعد از زایمان بسیار پایین است. به همین خاطر است که بعضی زنان در این دوران دچار بی خوابی می شوند. اما در بقیه ی مواقع بیخوابی مسأله ای طبیعی نیست.

۴- افزایش تعریق بدن

تعریق یا تب ناگهانی شایع ترین نشانه های تغییرات هورمونی هستند. هورمون ها دمای بدن را کنترل می کنند، بنابراین اگر هورمون هایتان دچار تغییر شده باشند، ممکن است دمای بدن تان ناگهان بسیار بالا رود.

پزشکان می گویند این نشانه بعد از بروز یائسگی شایع است چون در این دوران سطح هورمون ها بسیار ناپایدار است. در بقیه ی موارد، این نشانه از وجود مشکلی در بدن خبر می دهد.

۵- خستگی مداوم

همه ی ما گهگاه احساس خستگی می کنیم، اما اگر همیشه و حتی زمانی که استراحت می کنید خسته هستید ممکن است این مسأله نشانه ی تغییر در هورمون هایتان باشد.

پزشکان می گویند خستگی مزمن می تواند در اثر وجود مشکلاتی در تولید هورمون های تیرویید باشد.

۶- تغییر ناگهانی وزن

در صورت بروز تغییرات هورمونی، ممکن است صرف نظر از مواد غذایی که مصرف می کنید دچار افزایش وزن شوید. کمبود یا فزونی تولید هورمون های معینی می تواند باعث ذخیره ی چربی و از دست رفتن توده های عضلانی شود.

برای مثال میزان بالای هورمون های استروژن، کورتیزول یا انسولین و میزان کم هورمون تستوسترون می تواند منجر به ذخیره ی چربی در ناحیه ی شکم شود. همچنین پایین بودن سطح هورمون های تیرویید سوخت و ساز بدن را کند می کند و باعث افزایش در توده ی بدنی می شود.

۷- ریزش مو

ریزش موی شدید می تواند در اثر هورمون های تیرویید، انسولین یا تستوسترون باشد. برای مثال، تولید هورمون تستوسترون در مردان، آن ها را درشت هیکل و موهای بدن شان را زیاد می کند.

با این حال، وقتی میزان هورمون تستوسترون در زنان بالا باشد آن ها دچار طاسی می شوند. در شرایط خاص، هورمون تستوسترون سعی می کند پیاز مو را از بین ببرد بنابراین منجر به ریزش موها در فرد می شود.

۸- مشکلات گوارشی

احتمالا بسیاری از مردم تجربه ی دردهای معده را در مواقعی که عصبی هستند دارند. این مسأله به دلیل اضطراب و در نتیجه ی تولید بسیار زیاد هورمون ها است.

تحقیقی نشان داد بالا بودن سطح هورمون استروژن بر میکروفلور روده ها تأثیر می گذارد. پژوهش های دیگر نیز نشان داده است سطح بالای هورمون ها در تخمدان منجر به حمله های ناگهانی و دردهای معده می شود.

۹- اشتهای غیر قابل کنترل

بدن ما هورمون های مربوط به اشتها و گرسنگی را با یکدیگر ترکیب می کند. بروز تغییر در هورمون ها منجر به اشتهایی غیر قابل کنترل می شود.

پزشکان دریافته اند برای کنترل گرسنگی هورمون های لپتین و گرلین باید در تعادل باشند. هورمون لپتین باعث می شود با وجود خوردن غذا کماکان احساس گرسنگی کنیم. هورمون گرلین برعکس آن عمل می کند یعنی باعث می شود متوجه شویم چه زمانی باید غذا بخوریم.

۱۰- فراموشکاری

فراموشکاری مداوم و تمرکز پایین می تواند در اثر عوامل مختلفی مثل تغییرات هورمونی باشد. این مسأله هم در مربوط به پایین بودن سطح هورمون های کورتیزول و استروژن است.

تحقیقات نشان داده است سطح پایین هورمون استروژن می تواند منجر به فراموشکاری، نداشتن تمرکز و آشفتگی ذهنی شود. پایین بودن میزان هورمون کورتیزول بر حافظه ی کوتاه مدت اثر می گذارد.

۱۱- تغییرات سینه ها

تغییر در اندازه ی سینه ها یکی از مهم ترین نشانه های بروز مشکل در بدن است. افزایش ناگهانی هورمون استروژن بر رطوبت و خاصیت کشسانی پوست اثر می گذارد. به همین خاطر است که سینه ها شکل و حجم شان را از دست می دهند و اندازه ی آن ها تغییر می کند.

به علاوه، ممکن است در درون سینه چیزهای سفتی احساس شود که ناراحتی زیادی به وجود می آورند. دانشمندان می گویند تغییرات سینه ها بسیار به ندرت اتفاق می افتد و در اغلب مواقع این تغییرات ارتباطی با سرطان ندارند. این مسأله تنها به دلیل تغییرات هورمونی یا پیش از یائسگی به وجود می آید.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

عشقبازی نوعروس 19 ساله با مرد غریبه / امیر همخوابی آن دو را دید !

تهرانی ها، این 4 تبهکار را می شناسید؟! + عکس بدون پوشش

تجاوز وحشیانه به دختر خاله 20 ساله در مشهد

نقشه شیطانی 6 مرد برای زن جوان در یک خیابان خلوت مشهد

مرگ عجیب زهرا کریمی 14 ساله در بیمارستان یزد +عکس

سهیلا با پسر همسایه سر قرار بود که پدرش سر رسید !

اقدام شیطانی مدیر زن سایت فیلم های غیر اخلاقی با دانش آموزان دبیرستانی + عکس

فیلم / سرقت طلا به سبک دلبری و عشوه‌گری از مغاز طلافروش

پایان تلخ ارتباط مرموز یک زن با پسر جوان اهری

مرد شیطان صفت با 7 دختر جوان حمام کرد !+ عکس

متین مرا باردار کرد و با دختر دیگر داماد شد!

همخوابی شیطانی مجید با زن بیوه در شرکت همسرش !

سیمین مرا به سمت روسپی شدن کشاند / من شوهرم را دوست داشتم !

16 ساله بودم که روسپی عمویم شدم !