نقش فاکتور سن در قدرت باروری زنان

شما هم ممکن است مانند بسیاری از زنان دیگر، تصمیم برای باردار شدن را به تأخیر انداخته باشید و حالا که وارد ۳۰ سالگی شده‌اید، نگران این موضوع باشید که تا چه سنی هنوز قدرت باروری خواهید داشت. اوج باروری زنان بین ۲۰ تا ۳۰ سالگی است و بعد از آن قدرت باروری آنها به مرور کمتر می‌شود. با این حال جای نگرانی نیست، مادامی که ذخایر تخمک کافی داشته باشید، شانس باروری در شما وجود دارد. در این مطلب با تأثیر افزایش سن در قدرت باروری زنان آشنا خواهید شد.

 بیشترین قدرت باروری زنان در سن ۲۰ تا ۲۵ سالگی است. با ورود به ۳۰ سالگی قدرت باروری شروع به کاهش می‌کند. با افزایش سن، از شروع اقدام به بارداری تا باردار شدن زمان بیشتری طول می‌کشد و حتی ممکن است برای باردار شدن با مشکل مواجه شوید. قدرت باروری زنان از حدود ۳۰ سالگی شروع به زوال می‌کند و از سن ۳۵ سالگی با شیب سریع‌تری کاهش می‌یابد. هرچه سن بالاتر می‌رود، احتمال بارداری کاهش می‌یابد و نازایی بیشتر می‌شود. پزشکان معتقدند که بهتر است پیش از رسیدن به سن ۳۵ سالگی باردار شوید. بیشتر زنان قادرند در سن ۳۵ سالگی به شکل طبیعی باردار شوند و نوزاد سالمی به دنیا بیاورند اما پس از سن ۳۵ سالگی، درصد زنانی که دچار نازایی، سقط جنین و نقص در کودک می‌شوند، افزایش پیدا می‌کند. توان باردار شدن زنان در سن ۴۰ سالگی به میزان چشمگیری کاهش می‌یابد. اگرچه درصد بسیار زیادی از زوج‌ها در طول یک سال اقدام مداوم موفق می‌شوند، اما اگر پس از یک سال داشتن رابطۀ جنسی مداوم یعنی دو یا سه بار در هفته هنوز باردار نشده‌اید، باید به پزشک Doctor مراجعه کنید و اگر سن شما بالای ۳۵ سال است، بعد از گذشت شش ماه اقدام و باردار نشدن، بهتر است هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنید تا بررسی‌های لازم را انجام بدهد. تأثیر سن در باروری مردان با زنان متفاوت است و مردان مدت زمان بیشتری قدرت باروری خواهند داشت، اما با این حال باروری مردان نیز مانند زنان با افزایش سن کاهش می‌یابد. با وجود اینکه بسیاری از مردان تا سن ۵۰ سالگی و حتی بیشتر قدرت باروری دارند اما کیفیت اسپرم در آنها با افزایش سن کم خواهد شد.

مشکلات بارداری در سن بالا

علاوه بر آن که افزایش سن باعث کاهش قدرت باروری می‌شود، سن بالا می‌تواند مشکلات دیگری را نیز در بارداری به همراه داشته باشد. اگرچه درصد زنانی که بعد از ۳۵ سالگی، یک بارداری راحت و سالم داشته‌اند بسیار زیاد است، اما بهتر است مشکلات احتمالی را نیز در نظر داشته باشید. بارداری بالای ۳۵ سال در ردیف بارداری‌های در معرض خطر محسوب می‌شود. بارداری در معرض خطر نیازمند مراقبت‌های ویژه‌ای در دوران بارداری است. همچنین اگر می‌خواهید بعد از ۳۵ سالگی باردار شوید، نکتۀ دیگری که باید بدانید این است که احتمال چندقلوزایی در شما بیشتر خواهد بود. در حقیقت هرچه سن بالاتر می‌رود، از آنجا ‌که بدن هورمون محرکۀ فولیکول یا FSH بیشتری برای تخمک‌گذاری ترشح می‌کند، احتمال بارداری دوقلوهای ناهمسان نیز بیشتر می‌شود. تولید بیشتر این هورمون به دلیل تعداد کمتر تخمک‌های زنده و باقی‌مانده در تخمدان‌هاست. ترشح بیش از اندازۀ هورمون FSH باعث می‌شود که بیشتر از یک فولیکول تکامل پیدا کند و بیش از یک تخمک آزاد شود که در نتیجه این امر منجر به تشکیل بیش از یک تخمک بارور و بیش از یک جنین خواهد شد. شاید از تصور داشتن دوقلو خوشحال شوید؛ حتی برخی از زنان معتقدند داشتن دوقلو باعث می‌شود که خانوادۀ ایده‌آل خود را در یک بار بارداری به دست بیاورند، اما باید این نکته را نیز در نظر داشت که بارداری چندقلو نیز یکی از فاکتور‌های بارداری پرخطر محسوب می‌شود که نیاز به مراقبت‌های ویژه‌ای در طول بارداری دارد.

دلایل مؤثر در کاهش قدرت باروری

دو دلیل شایع ناباروری در زنان، مشکلات تخمک‌گذاری و انسداد لوله‌های رحم است. افزایش سن باعث افزایش احتمالی مشکلات تخمک‌گذاری در زنان می‌شود. دلایل تأثیر سن در مشکل تخمک‌گذاری در زیر آمده است:

· تعداد تخمک‌های باقی‌مانده دارای کیفیت کمتری می‌شوند و باروری سخت‌تر خواهد شد.

· تعداد تخمک‌ها یا ذخیرۀ تخمکی با افزایش سن کاهش می‌یابد.

· تعداد بسیار کمی از زنان زودتر از زمان معمول دچار یائسگی می‌شوند و پیش از این که به سن ۴۰ سالگی برسند، تخمک‌گذاری در آنها متوقف خواهد شد.

· عادت‌های ماهانۀ شما ممکن است نامنظم شود. هرچه به یائسگی نزدیک‌تر می‌شوید، عادت‌های ماهانۀ شما کمتر و با فاصلۀ بیشتری صورت می‌گیرد و تخمک‌گذاری را نیز به شدت نامنظم می‌کند.

· احتمال انسداد لوله‌های رحم یا فالوپ بیشتر می‌شود.

انسداد لوله‌های رحم ممکن است در اثر عفونت یا به علت دیگری باشد و این مشکل در هر سنی اتفاق بیفتد. اما خانم‌ها با افزایش سن احتمال بیشتری دارد که در معرض عفونت‌های درمان‌نشده قرار بگیرند. به عنوان مثال اگر عفونت باکتریایی کلامیدیا درمان نشود، می‌تواند به بیماری التهابی لگن تبدیل و باعث انسداد لوله‌های رحم شود. این امر موجب جلوگیری از تخمک‌گذاری می‌شود و احتمال حاملگی خارج رحم را افزایش می‌دهد. دیگر شرایطی که می‌تواند در باروری تأثیر بگذارد عبارتند از:

· آندومتریوز که باعث می‌شود لوله‌های رحم ضخیم‌تر شود و در بافت آنها زخم‌هایی ایجاد شود. آندومتریوز ممکن است با افزایش سن گسترش پیدا کند. آسیب به لوله‌های رحم احتمال حاملگی خارج از رحم را بیشتر می‌کند.

· فیبروئید در زنان بالای ۳۰ سال شایع‌تر است و باروری را در برخی زنان با مشکل مواجه می‌کند.

· اضافه وزن نیز می‌تواند بارداری را سخت‌تر کند. کاهش وزن به شما کمک می‌کند حتی در صورت داشتن سندرم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان راحت‌تر بتوانید باردار شوید.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

اولین فیلم از لحظه خودسوزی مرد عینکی در رشت + تصاویر

زن شوهردار از پسر 17 ساله همسایه باردار شد / شوهر این زن عقیم بود! +عکس

تجاوز به زن 81 ساله در حمام+عکس

قتل پدر شیطان صفت توسط 3 دختر /این مرد هر 3 دخترش را آزار می داد

فوری / خودسوزی مردجوان در پمپ بنزین رشت! + تصاویر

هیچ کس حاضر نشد برای آبروی تازه عروس تهرانی سوگند بخورد!

وقتی گنده لات محله عاشق دختر همسایه شد

 تجاوز وحشیانه به یک دختر توسط دوستان نامزدش + عکس

فوتبالیست تهرانی چطور آلت دست شد! / او فقط شهرت می خواست!

حمله خونین دزدان به بازیکن تیم پرسپولیس + عکس و جزئیات

پدر نوجوان رقاص عروسی را برای عروس و داماد زهرمار کرد؟! / در تهران رخ داد

ترور زن 40 ساله مشهدی به خاطر حجاب + عکس

سهیلا وقتی شوهرش خوابید بی سرو صدا محمد را به خانه آورد!

 

وبگردی