تشخیص فوری سرطان پوست با یک تست خون ساده
رکنا: محققان دریافتند با یک آزمایش خون ساده می توان سرطان پوست را تشخیص داد.
یک آزمایش خون جدید که توسط محققان دانشگاه "ادیث کوان" استرالیا توسعه یافته، میتواند به تشخیص زودهنگام ملانوما که رایجترین نوع سرطان پوست است، کمک کند.
به گزارش گیزمگ، ملانوما، شایعترین نوع سرطان پوست است و به طور سنتی با مشاهده خالهای گوشتی نامنظم و سپس بیوپسی پوستی برای تایید کامل تشخیص داده میشود.
یک تیم از دانشگاه "ادیث کوان" در استرالیا اکنون یک آزمایش خون را توسعه داده است که میتواند ملانوما را در مراحل اولیه تشخیص دهد و نیاز به انجام بیوپسیهای گرانقیمت و اغلب غیرضروری را کاهش میدهد.
ملانوما(melanoma) به تومور با منشاء سلولهای ملانیندار میگویند. این تومور بدخیم اصولا یک تومور پوستی است. درمان آن در مراحل اولیه جراحی و برداشتن ضایعه است و بروز ملانوما با تابش طولانی مدت نور آفتاب مرتبط است.
در کشورهایی مانند استرالیا که تابش خورشید زیاد است، ملانوما یک مشکل عمده سلامتی Health در جامعه است.
در صورتی که ملانوما در مراحل اولیه تشخیص داده شود، نرخ بقای آن نسبتا بالا است، اما تشخیص زودهنگام اغلب به بررسی دقیق اختلالات پوستی و سپس بیوپسیهای اذیتکننده و تهاجمی بستگی دارد.
نتیجه بررسی سه نمونه از هر چهار نمونه بیوپسی، منفی است که نیاز به توسعه ابزار دقیقتر تشخیصی را برای کاهش بار این روشهای غالبا غیرضروری برای بیمار و سیستم بهداشت عمومی یادآوری میکند.
در سالهای اخیر، تعدادی از ابزار تشخیصی نوآورانه برای تشخیص از روی خالها یا لکههای غیرمعمول روی پوست توسعه داده شده است.
یک دستگاه جذاب به نام "sKan" که از نقشههای گرمای بدن برای شناسایی بینظمیهای مربوط به ملانوما بر روی پوست استفاده میکند، جایزه بینالمللی "جیمز دایسون" را در سال گذشته به دست آورد و محققان دانشگاه استنفورد نیز بر روی یک سیستم تشخیصی که از گوشی هوشمند برای طبقهبندی پوست استفاده میکند، کار کردند.
اما جدیدترین ابزار تشخیصی، این آزمایش جدید خون است که میتواند با دقت بالا ملانوما را در مراحل اولیه تشخیص دهد.
وجود 10 آنتیبادی که نشاندهنده وجود ملانوما هستند در این آزمایش بررسی میشود.
در آزمایشات بالینی اولیه، محققان توانستند با استفاده از این آزمایش خون، حضور ملانوما را در 79 درصد بیماران که قبلا مراحل اولیه ملانوما در آنها شناسایی شده بود، شناسایی کنند. این نتیجه چشمگیر است، اما هنوز پایینتر از آن چیزی است که انتظار میرود، چرا که میخواهیم به طور کامل به آن به عنوان یک ابزار تشخیصی تکیه کنیم.
رادنی سینکلر، متخصص پوست از دانشگاه ملبورن که در این تحقیق همکاری ندارد، گفت که در این مرحله، آزمایش هنوز باید در مجموعه گستردهای از ابزارهای تشخیصی گنجانده شود، زیرا میزان خطای آن کمی زیاد است و هنوز نمیتوان به آن متکی بود.
"مل زیمان"، استاد دانشگاه ادیث کوان و رئیس دانشکده تحقیقاتی ملانوما گفت: قبل از اینکه این آزمایش خون یک ابزار بالینی عملی شود، کارهای بیشتری مورد نیاز است. یک آزمایش بالینی بزرگتر برای افزایش دقت این آزمایش انجام میشود و برآورد میکنیم این روش حداقل 3 تا 5 سال دیگر به دست پزشکان میرسد.
این مطالعه در مجله Oncotarget منتشر شده است.
ارسال نظر