مقابله با سرماخوردگی در تابستان با عسل اکالیپتوس

مهمترین خاصیت درمانی عسل اکالیپتوس، خاصیت ضد باکتری، آنتی اکسیدانی، خواص انرژی دهنده و اثرات مفید آن برای بهبود ناراحتی‌های تنفسی و دیگر انواع عفونت‌ها است. خواص عسل اکالیپتوس برگرفته از گیاه اکالیپتوس است. عسل اکالیپتوس رنگ سبز تیره تا سیاه دارد و مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی ممنوع است.

 مطمئنا همه شما، نام گیاه اکالیپتوس را شنیده‌اید؛ اکالیپتوس گیاهی خوشبو با طبیعتی خنک است که از آن استفاده‌های فراوانی می‌شود و در تهیه محصولات مختلف غذایی، بهداشتی و آرایشی کاربرد دارد. اما شاید تاکنون نام عسل اکالیپتوس را نشنیده باشید! اگر شما هم به دنبال عسلی با طعم و خواص منحصر به فرد هستید، می‌توانید عسل اکالیپتوس را امتحان کنید. در این مطلب شما را با خواص عسل اکالیپتوس در درمان بیماری‌ها، نحوه تولید و بهترین طریقه مصرف آن آشنا می‌کنیم.

خاصیت ضد مالاریا، ضد آنفولانزا، ضد سرماخوردگی، ضد برونشیت، تقویت سیستم ایمنی بدن و کمک به دفع انگل‌های معده و روده از مهمترین خواص عسل اکالیپتوس است. در واقع خواص عسل اکالیپتوس برگفته از خواص اکالیپتوس است. برخی از مهمترین خواص درمانی این عسل به شرح زیر است:

خاصیت ضد باکتری

عسل اکالیپتوس دارای یک ترکیب ضد میکروب طبیعی است و مصرف آن از گسترش باکتری‌ها جلوگیری می‌کند. همچنین این عسل برای بهبود جای زخم و سوختگی مفید است.

درمان سرماخوردگی و آنفولانزا، برونشیت و بهبود تنگی نفس و آسم

عسل اکالیپتوس تاثیری مفید در بهبود عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی دارد. این عسل به دلیل خواص آنتی‌باکتریال و ضد التهابی، به بهبود التهاب و تحریک گلو درد کمک می‌کند و برای تسکین سرفه های خفیف دارویی موثر است. در گذشته از این عسل برای کمک به درمان بیماری سل استفاده می‌شده است.

درمان عفونت‌های دستگاه ادراری

یکی دیگر از خواص اکالیپتوس تاثیر مفید آن به عنوان یک درمان طبیعی برای عفونت‌های خفیف دستگاه ادراری است.

درمان تب و کمک به بهبود مالاریا

عسل اکالیپتوس التهاب را کاهش می‌دهد و برای درمان تب مالاریا مفید است. البته تاثیر درمانی این عسل در درمان بیماری‌ها و تب بستگی مستقیم به شرایط گیاه، آب و هوا و سلامت زنبور عسل دارد.

خاصیت آنتی اکسیدان و تقویت سیستم ایمنی بدن

عسل اکالیپتوس نیز همانند دیگر انواع عسل سرشار از خاصیت آنتی اکسیدانی است و در پیشیگیری و کمک به درمان سرطان مفید است و مصرف آن به تقویت سیسم ایمنی بدن و مقابله با بیماری‌ها کمک خواهد کرد.

درمان طبیعی برای اختلالات گوارشی

از خواص عسل اکالیپتوس، کاهش یبوست و برطرف کننده انگل، کرم روده و معده است. خوردن یک قاشق غذاخوری عسل در صبح با معده خالی، برای کمک به التیام زخم مخاطی معده و بهبود گاستریت مفید است.

نحوه تولید عسل اکالیپتوس

یکی از عسل‌های تک گل که جنبه دارویی فراوانی در طب سنتی دارد، عسل اکالیپتوس است. اکالیپتوس، گیاهی است از خانواده myrtaceae از درختان عظیم و سریع الرشد اقیانوسیه است که امروزه، به نقاط مختلف دنیا نیز انتشار یافته و جنگل‌های وسیعی از آن در هند و مراکش وجود دارد. در کشور ما نیز در بخش‌هایی از شمال و جنوب کشت این گیاه صورت می‌گیرد.

گل‌های اکالیپتوس، دارای بیشترین درصد نکتار هستند که در کاسبرگ قیف مانند ته هر گل جمع شده تا جائی که گاهی شهد از داخل این گل‌ها به پائین چکه می‌کند. زنبورهای عسل علاقه زیادی به این شهد دارند و از شیارهای شکوفه اکالیپتوس آن را جمع آوری می‌کنند. بزرگترین تولید کننده عسل اکالیپتوس استرالیا است که منبع بزرگترین جمعیت گونه‌های درختی آن است. امروزه به دلیل تنوع گونه‌های مختلف این گیاه، عطر و طعم قوی و خواص درمانی بی‌نظیر آن، برداشت عسل اکالیپتوس، در سراسر جهان صورت می‌گیرد. زمان برداشت عسل اکالیپتوس در کشور ما از اوایل اردیبهشت تا نیمه خرداد ماه است و مناطق مهم تولید کننده آن شهرستان‌های فسا و جهرم است.

بهترین طریقه مصرف عسل اکالیپتوس

عسل اکالیپتوس طعم ملایم و شیرینی متوسطی دارد و بهترین طریقه مصرف آن استفاده از عسل خام و گرما ندیده است، عسل خام در مقایسه با عسل حرارت دیده، سطوح بالاتری از آنزیم ها و ترکیبات عطر و طعم دهنده دارد و در آن هیچ نوع خطر دگرگونی ترکیبات دیگر به وسیله حرارت وجود ندارد. لازم است بدانید، انجام هر گونه تغییر بر روی عسل از خواص درمانی آن می‌کاهد. برای مصارف درمانی توصیه می‌شود دو تا سه قاشق عسل اکالیپتوس را با آب ولرم مخلوط کرده و سپس به آن چند قطره آب لیموی ترش اضافه کنید.

مضرات عسل اکالیپتوس (موارد احتیاطی و منع مصرف)

به طور کلی استفاده از عسل‌های تک گل عموما با هدف درمان بیماری‌های خاص صورت می‌گیرد، بنابراین استفاده روزانه از آن توصیه نمی‌شود.

زیاده‌روی در مصرف عسل اکالیپتوس در برخی موارد ممکن است سبب افت قند خون شود. همچنین مصرف این عسل برای کودکان کمتر از یکسال، زنان باردار و شیرده ممنوع است.

توجه داشته باشید، از آنجایی که گیاه اکالیپتوس دارای برخی ترکیبات خاص مانند سینوئل است، مصرف عسل آن در یک وعده به مقدار زیاد با خطر مسمومیت همراه خواهد بود.

استفاده از عسل اکالیپتوس برای افرادی که به این گیاه حساسیت دارند، ممنوع است و توصیه می‌شود اگر مشکوک به حساسیت به این گیاه هستید یا علائم و واکنش‌های آلرژیک در گذشته نشان داده شده است، قبل از خوردن عسل، حتما تست حساسیت را انجام دهید.