ترفندهای مراقبت از دندان های شیری!
رکنا: دندان های شیری در شکل گیری لثه و دندان های دائمی کودکان نقش بسزایی ایفا می کند بنابراین مراقبت از دندان شیری نیز مهم است.
بدون وجود یک ردیف منظم از دندان ها، کودک با جویدن و واضح صحبت کردن مشکل خواهد داشت. به خاطر همین است که مراقبت از دندان های شیری کودک و نگه داری آن اهمیت دارد.
بعد از هفتهها آبریزش دهان و بی قراری کودک، در نهایت میبینید که اولین دندان کودک روی لثه اش جوانه میزند. در طول سالهای بعد خط لبخند کودک تان با دو ردیف دندان جایگزین میشود. دندانهای کودک اگرچه کوچک است، اما آنها خیلی مهم هستند. آنها همانند محافظ دندان برای بزرگترها هستند. بدون وجود یک ردیف منظم از دندان ها، کودک با جویدن و واضح صحبت کردن مشکل خواهد داشت. به خاطر همین است که مراقبت از دندانهای شیری کودک و نگه داری آن اهمیت دارد.
باید همین الان مراقبت از لثه را شروع کنید. اما در ابتدا این مراقبت نیاز به مسواک و خمیردندان ندارد. به جای این کار مراحل زیر را پیش بروید.
♦ از یک پارچه نرم و مرطوب یا یک تکه گاز پانسمان استفاده کنید.
♦ به آرامی حداقل دو بار در روز لثه کودکتان را پاک کنید.
♦ این کار را بعد غذا و قبل خواب انجام دهید.
این کار باکتریها را از بین میبرد و از چسبیدن آنها به دندان جلوگیری میکند. این کار باعث میشود باکتریهایی که پشت پلاک چسبنده دندان هستند و باعث آسیب به دندان نوزاد میشود را از بین ببرد.
مسواک زدن دندان نوزاد
وقتی اولین دندان نوزاد جوانه زد کم کم میتوانید دندانش را مسواک بزنید. میتوانید یکی از موارد زیر استفاده کنید.
- مسواک نرم
- مسواک با سر کوچک
- مسواک دسته بزرگ
ابتدا مسواک را خیس کنید. به محض اینکه دندان جوانه زد شما میتوانید استفاده از خمیر دندان را شروع کنید، اما به اندازه یک دانه برنج از آن استفاده کنید. وقتی به سن سه سالگی رسید میتوانید کمی مقدارش را بیشتر کنید. به آرامی دندانش را از جلو به عقب مسواک بزنید.
باید تا زمانی که به اندازه کافی بزرگ شود که بتواند خودش مسواک بزند برایش مسواک بزنید. بر فرآیند مسواک زدن کودکتان تا زمانی که بدون کمک بتواند دهانش را بشورد و تف کند نظارت داشته باشید. مراقب هر نشانهای از خرابی مثل لکههای سفید یا قهوهای یا هر حفرهای بر دندانش باشید. اگر شما یا متخصص اطفال متوجه هر مشکلی شدید حتما او را پیش یک دندان پزشک Doctor ببرید. حتی اگر مشکلی هم نبود باید تا یک سالگی اش پیش دندان پزشک برود.
دندان پزشک میتواند توصیههایی در مورد موارد زیر به شما بدهد:
- مراقبت از دندانهای شیری کودک
- دندان درآوردن
- دهان شویه
- مکیدن انگشت
دندان درآوردن کودک
حدود دو سال طول میکشد که کل دندانهای نوزاد روی لثه اش قرار بگیرد. فرآیندی که هر دندان ظاهر میشود را دندان درآوردن میگویند. این زمان پر تلاشی برای شما و نوزادتان است. دندان در آوردن سخت است. به همین خاطر است که نوزاد برای روزها و هفتهها قبل در آمدن هر دندان گریه و بی قراری میکند. نوزادان نشانههای دیگری برای دندان درآوردن از خود نشان میدهند که شامل موارد زیر میشود:
- تراوش آب دهان
- ورم کردن لثهها
- دمای بالای بدن
در اینجا ایدههایی ارائه میدهیم که نوزاد از درد دندان درآوردن رهایی یابد:
- حلقههای دندانی
بگذارید نوزاد یک حلقه دندانی تمیز و خنک یا یک پارچه سرد را بجود. هر چیز کوچکی که باعث خفگی اش شود را به او ندهید. از حلقههای دندانی که داخلشان مایعی وجود دارد ندهید، چون ممکن است پاره شود.
- مالش لثه
لثه نوزاد را با انگشت تمیز مالش دهید.
- کاهش دهنده درد
کاهش دهندههای موضعی درد را بر روی لثه مالش دهید. آنهایی که بنزوکایئن دارند نباید برای دندان استفاده شود. سازمان غذا و دارو هشدار میدهد که این محصولات میتواند اثرات جانبی تهدید کننده و خطرناک داشته باشد.
گاهی اوقات برای کاهش درد به نوزاد استامینفون بدهید، اما قبلش از دکتر مشورت بگیرید. هیچ وقت به نوزاد آسپیرین ندهید. چون باعث مشکلات نادر، اما خیلی جدی که سندروم ری یا نشانگان ری نامیده میشود در بچهها میشود. (نوعی عملکرد یا بیماری مغز که نشانههای آن استفراغ کاهش هشیاری تشنج و … است). اگر بچه شما خیلی زود رنج یا غیر قابل کنترل است با متخصص اطفال در موردش صحبت کنید.
جلوگیری از کرم خوردگی دندان
به علاوه برای مراقبت از دندان نوزاد نیاز به نگهداری دقیقی است. برای جلوگیری از کرم خوردگی شیشه شیر آنها را فقط با چیزهای زیر پر کنید:
- شیرخشک
- شیر مادر
- آب
از دادن آبمیوه، نوشیدنیهای گاز دار و شکردار به آنها بپرهیزید. نوشیدنیهای شیرین حتی شیر روی دندان باقی میماند که میتواند باعث خرابی دندان شود؛ که خرابی شیشه شیر به آن گفته میشود. باکتریها از نوشیدنیهای شیرین تغذیه میکنند و اسید تولید میکنند که باعث خرابی دندان نوزاد میشود. اگر میخواهید بچه تان را با یک شیشه شیر بخوابانید فقط درون شیشه آب بریزید. از ریختن هر چیز شیرینی مثل شکر یا عسل به شیشه شیر بچه بپرهیزید.
ارسال نظر