برای محافظت از قلب و معده بادام بخورید

روغن موجود در بادام، که هنگام جویدن در دهان از آن خارج می‌شود، دیواره معده را می‌پوشاند و مانند یک لایه محافظ از سوزش معده جلوگیری می‌کند.اغلب گفته می‌شود که بادام، چرب و مقداری شور است ولی با این حال، بادام دارای خواص زیادی است، برای قلب، معده و حرکت غذا در طول مسیر گوارش مفید است و همچنین حاوی اکسیدان است.

۱- تنظیم میزان کلسترول

در یک تحقیق، تعدادی از بیمارانی که کلسترول خون آنها بالا بود، به مدت چهار هفته به‌طور روزانه بادام مصرف کردند و نتایج نشان داد که مصرف بادام به‌طور روزانه باعث کاهش میزان کلسترول خون می‌شود. عملکرد ضد کلسترول در بادام، به خاطر فیبر موجود در آن است. در واقع، فیبر، اجازه نمی‌دهد که کلسترول بد در مسیر گوارش، جذب خون شود و امکان دفع آن از سلول‌ها را فراهم می‌کند. تقریبا به اندازه محتوای یک مشت یا حدود ۳۰ گرم بادام در هر روز برای کاهش کلسترول توصیه می‌شود.

۲- جلوگیری از سوزش معده

روغن موجود در بادام، که هنگام جویدن در دهان از آن خارج می‌شود، دیواره معده را می‌پوشاند و مانند یک لایه محافظ از سوزش معده جلوگیری می‌کند. درواقع ماده چرب موجود در بادام، اسید معده را جذب می‌کند. بیشتر مواد طبیعی موجود در بادام، اثرات تنظیم‌کننده روی ترشح بیش از اندازه شیره معده دارند. در صورتی که از سوزش معده رنج می‌برید، روزانه چند عدد بادام تازه برای رفع آن کافی است، اگر هضم پوست بادام برایتان سنگین است، پوست بادام را قبل از مصرف جدا کنید.

۳- ضد فشار خون

مصرف روزانه بادام باعث تنظیم فشار خون می‌شود. بادام حاوی پتاسیم است که باعث دفع نمک اضافه موجود در خون می‌شود. البته این عملکرد در صورتی است که بادام بدون نمک و چاشنی‌های طعم‌دهنده باشد، در غیر این صورت نتیجه برعکس خواهید گرفت. بادام را به هر دو صورت تازه و خشک می‌توانید مصرف کنید. تقریبا به اندازه محتوای یک مشت، بادام، در هر روز، با جبران مقدار نمک دریافتی همراه با تغذیه روزانه، با باعث تنظیم فشار خون بالا می‌شود.

۴- بهبود گوارش

بادام به خاطر غنی بودن از فیبر، برای تسهیل عبور غذا در روده نیز مفید است. به‌طور کلی دو نوع فیبر وجود دارد که هر دو نوع آن در بادام وجود دارد. نوع اول فیبرهای "حل‌شونده" هستند که در بادام وجود دارند و باعث چسبیدن مواد زاید موجود در روده به هم و کمک به دفع آنها می‌شوند. نوع دوم فیبرهای "غیرحلال" هستند که در مسیر گوارش حجیم می‌شوند و باعث فعال شدن دستگاه گوارش و سرعت بخشی به عبور غذا در مسیر گوارش می‌شوند. مصرف حدود ۱۰ عدد بادام در روز باعث بهبود گوارش شده و به علاوه به خاطر فیبر موجود در آن، به شما احساس سیری می‌دهد.

۵- منبع کلسیم

بادام منبع غنی از کلسیم است که برای استحکام استخوان‌ها لازم است. کلسیم ماده اصلی تشکیل‌دهنده استخوان‌ها و دندان‌ها است و برای حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری است. به علاوه، کلسیم در فعالیت‌های زیستی بدن نقش مهمی دارد، مثلا در انقباضات عضلانی و یا کمک به انعقاد و لخته شدن خون. کسانی که دچار کمبود کلسیم و پوکی استخوان هستند و یا به دلایلی نمی‌توانند لبنیات بخورند، بادام، تامین‌کننده خوبی برای کلسیم مورد نیاز بدنشان است. برای این منظور، مصرف روزانه حدود ۳۰ گرم بادام توصیه می‌شود.

۶- منبع انواع مواد معدنی و ویتامین‌ها

بادام علاوه بر کلسیم، حاوی سایر مواد معدنی مانند، پتاسیم، منیزیم، منگنز، فسفر و آهن، گوگرد، روی، مس، ویتامین‌ B، ویتامین A و ویتامین E است. مواد معدنی و ویتامین‌ها علاوه بر نقشی که در فعالیت‌های زیستی بدن دارند، برای تقویت سیستم ایمنی، سیستم عصبی و بهتر گذراندن دوران نقاهت بعد از بیماری ضروری هستند.

۷- سرشار از آنتی‌اکسیدان

بادام، از جمله مغزهای روغن‌دار سرشار از آنتی‌اکسیدان است. آنتی‌اکسیدان‌ها باعث از بین رفتن رادیکال‌های آزاد می‌شوند. رادیکال‌های آزاد باعث تسریع روند پیرشدن بدن و بروز بعضی سرطان‌ها هستند. به علاوه آنتی‌اکسیدان‌ها باعث حفظ سلامت قلب Heart و عروق و نیز جلوگیری از بروز بیماری‌هایی مانند آلزایمر و پارکینسون نیز هستند.

۸- روغن بادام، مفید برای پوست

مصرف خارجی روغن بادام، برای سلامتی Health پوست بسیار مفید است، مثلا برای درمان اگزمای خشک، سوختگی‌های سبک و خشکی مزمن پوست. همچنین دارای خواص آبرسانی به پوست است و به خاطر داشتن ویتامین E باعث تسکین التهاب و بازگشت حالت کشسانی به پوست می‌شود.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی