کم خوابی عامل اصلی احساس گرسنگی دائمی

گرسنگی بدترین دشمن کسی است که رژیم دارد و یا به سلامت خود اهمیت می دهد.گرسنگی صحیح، زمانی است که بدن به نوعی سوخت برای ادامه فعالیت خود نیاز دارد. سوخت در اینجا غذایی است که شما می خورید.بنابراین اگر یک وعده غذایی را از دست بدهید، مسلما گرسنه می شوید و این کاملا طبیعی است.
- کم خوابی

کسانی که خواب کافی ندارند و نمی توانند شب ها حداقل 7 تا 8 ساعت بخوابند، تمام وقت احساس گرسنگی می کنند.خواب کم روی دو هورمون مربوط به اشتها اثر گذاشته و موجب گرسنگی می شود. گرلین، هورمونی است که افزایش مقدار آن در بدن، اشتهای فرد را تحریک می کند و اما کاهش هورمون لپتین بر اثر بی خوابی، موجب می شود که فرد احساس سیری نکند.

محققان در بررسی های خود متوجه شدند که کم خوابی روی انتخاب نوع غذا هم تاثیر می گذارد. در واقع افراد کم خواب به خوراکی های چاق کننده متمایل می شوند.

کم خوابی علاوه بر گرسنه نگهداشتن فرد، عوارض دیگری چون دمدمی شدن، هوشیار نبودن، افزایش تصادفات، به سختی بیدار بودن در روز و اضافه وزن، دارد.

ا 7 تا 8 ساعت خواب شبانه انرژی تان افزایش یافته و هورمون های مربوط به کنترل اشتهایتان، کار خود را به خوبی انجام می دهند.

2- اضطراب بیش از حد

زمانی که فرد در حالت دفاع یا فرار Escape قرار می گیرد، هورمون اضطراب کورتیزول، به شدت افزایش می یابد. این هورمون بدن را متقاعد می کند که باید غذا مصرف کند.در حقیقت هورمون کورتیزول فرد را وادار به مصرف خوراکی های قندی و پرچرب می کند.

غذا خوردن هنگام اضطراب، از احساسات منفی و نگرانی ها کم نمی کند اما فرد را به خوردن بیشتر تحریک می کند و در نهایت او گرفتار چاقی و مشکلات ناشی از آن می شود.در بررسی ها مشخص شده افرادی که مضطرب و یا افسرده هستند، ترشح هورمون گرلین، در بدن آنها به شدت افزایش می یابد و آنها به غذاخوردن بیشتر متمایل می شوند.این افراد همچنین گرفتار خشم، خستگی، سردرد و مشکلات خواب نیز هستند.

اگر شما مضطرب هستید، ورزش Sport و انجام دادن مدیتیشن و حتی گوش کردن به موسیقی می تواند میزان اضطراب تان را کنترل کند.

3- مشکلات تیروئیدی

گرسنگی مفرط می تواند از پرکاری تیروئید نیز ناشی شود. در واقع فعالیت بیش از حد تیروئید را پرکاری تیروئید می گویند.زمانی که میزان هورمون تیروئید بسیار افزایش یابد، عملکردهای اصلی بدن سرعت یافته و انرژی بدن تان را سریع تر از معمول، می سوزاند.وقتی سوخت و ساز بدن تان افزایش یابد، شما سریع تر گرسنه می شوید.افرادی که به پرکاری تیروئید مبتلا هستند، چاق نمی شوند، حتی اگر بیش از حد غذا بخورند.اما به شدت به سمت لاغری پیش می روند که برای سلامتی Health مضر است.

علاوه بر تغییر اشتها و بزرگ شدن غده تیروئید، از دیگر علایم پرکاری تیروئید می توان به ضربان سریع قلب، بیرون زدن چشم ها، احساس اضطراب، عرق زیاد، ضعف در ماهیچه ها و احساس گرسنگی پس از نوشیدن آب، اشاره کرد.

4- قند خون پایین

قند خون پایین یا هیپوگلیسمی، به معنای کم شدن بسیار زیاد گلوکز( قند) در بدن است.

این وضعیت موجب گرسنگی شما می شود. مغز برای درست کار کردن، به انرژی نیاز دارد و گلوکز سوخت مغز است.بنابراین وقتی قند خون تان بسیار کم می شود، از قدرت مغزی تان هم کاسته می شود.مغز سپس شروع به ارسال علایمی می کند تا بدن متوجه شود باید سوخت برساند. بنابراین شما گرسنه می شوید.افرادی که به کاهش قند خون مبتلا می شوند، هر دو احساس عصبانیت و گرسنگی را با هم دارند. در واقع گرسنگی باعث خشم شان می شود.کاهش قند خون علاوه بر احساس گرسنگی و خشم، فرد را گرفتار اضطراب، رنگ پریدگی، عرق کردن و مورمور شدن اطراف لب می کند.

افراد مبتلا به دیابت Diabetes کنترل نشده، بارها گرفتار کاهش قند خون می شوند و البته افراد مبتلا به بیماری هایی چون هپاتیت، اختلالات کلیوی، مشکلات مربوط به غدد فوق کلیوی یا هیپوفیز هم دچار کاهش قند خون می شوند.

5- دیابت

افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و 2، دایما احساس گرسنگی می کنند. در شرایط عادی، بدن قند را می سوزاند و تبدیل به سوختی به نام گلوکز می کند.اما اگر شما به دیابت مبتلا باشید، قند موجود در غذا نمی تواند وارد بافت های بدن تان شود و انرژی لازم را تامین کند.

به همین دلیل ماهیچه ها و دیگر بافت های بدن تان، شما را مشتاق مصرف غذای بیشتر می کند.بیماری دیابت، علاوه بر افزایش اشتها، علایم دیگری چون شدت تشنگی، تکرر ادرار، لاغر شدن بدون دلیل، دید تار، دیر خوب شدن بریدگی ها و کبودی ها، احساس مورمور شدن در دست ها و پاها و خستگی دایمی دارد.

شما چه به دیابت نوع اول و چه به دیابت نوع دوم، مبتلا باشید، باید سطح قند خون تان را تحت کنترل نگهدارید تا اثر منفی خود را روی اندام های مختلف بدن تان باقی نگذارد.

6- آلودگی انگلی

گاهی اوقات هم گرسنگی بیش از حد می تواند، نشانه وجود انگل در روده ها باشد.

کرم ها، مانند کرم های نواری و یا نخی، می توانند بدون اینکه شما متوجه حضور آنها شوید، در بدن تان باقی بمانند.این کرم ها مواد مغذی ضروری شان را از بدن شما می گیرند و باعث می شوند که شما بیش از حد معمول احساس گرسنگی کنید.یکی از علایم اصلی آن، گرسنگی بسیار در صبح هاست که با وجود خوردن صبحانه مفصل، باز هم احساس گرسنگی می کنید.اگر دایما گرسنه و دچار کاهش وزن هستید، حتما به یک پزشک Doctor مراجعه کنید.

7- سندرم پیش قاعدگی

برخی از زنان، زمانی که نزدیک قاعدگی شان هستند، اشتهایشان افزایش می یابد. تغییرات هورمونی در بدن موجب گرسنگی می شود.همچنین در این زمان دمای پایه بدن افزایش یافته و فرد احساس خستگی کرده و بدن او دچار کم آبی می شود.این مساله اشتهای او را تحریک می کند. از دیگر علایم سندرم پیش قاعدگی می توان به نفخ، سردرد، حساس شدن پستان ها، دمدمی شدن، خستگی و مشکلات خواب اشاره کرد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی