بیماری های مخصوص سفر را بشناسیم!

به گزارش رکنا ، با چه وسیله‌ای به سفر می‌روید؟ هر کدام از این وسایل محاسن و مضراتی دارد. سریع‌ترین وسیله نقلیه پرخطرترین نیز می‌باشد. جدا از امکانات مسافرت از دیدگاه پزشکی در هر مورد مراقبت‌های خاص خود را دارد.

در مسافرت های هوایی تعدادی از کودکان و بزرگسالان دچار مشکلاتی می‌شوند و شایع‌ترین مسئله اختلالات گوارشی (تهوع ، استفراغ، اسهال) و اشکال شنوایی و اختلالات قلب و سیستم گردش خون است.

ـ بیماری حرکت:

اگر مبتلا به این ناراحتی هستید. اولاً قبل از پرواز از غذاهای کم‌حجم استفاده نمایید و ثانیاً داروهای مخصوص که برحسب سن متفاوت است را استفاده نمایید در سفرهای کوتاه از داروهای (دیفن‌هیدرامین ـ پرومتازین ـ دیمن‌هیدرنیات) و برای سفرهای طولانی از اسکوپولامین با مدت اثر طولانی و داخل پوستی استفاده می‌شود.

ـ بیماری ارتفاع:

در مسافرت‌های هوایی و صعود به ارتفاعات این بیماری ممکن است بروز نماید. این مورد بیشتر در صعود به ارتفاع بالای 9 هزار پا اتفاق می‌افتد، در اکثر موارد بدن به‌تدریج به این حالت عادت می‌نماید، ولی تعدادی مجبور به استفاده از داروی «استازولامید» می‌شوند. همچنین افرادی که به کوهنوردی می‌روند بایستی با این پدیده آشنا باشند اولاً به‌تدریج بالا روند تا بدن به‌مرور عادت نماید و در غیر این صورت از داروی مذکور استفاده نمایند و اگر باز نتیجه‌بخش نبود بایستی از صعود منصرف شوند.

ـ دستگاه شنوایی:

باید موقع اوج‌گرفتن و بالارفتن هواپیما و حتی نزول سریع این پرنده آهنین با خوردن آب، مایعات، آدامس که بهتر است در تمام طول پرواز انجام شود خصوصاً در دو مرحله برخاستن و نشستن حتماً رعایت و انجام شود. همچنین در صورت گرفتگی بینی و سرماخوردگی از قطرات بینی و یا اسپری بینی برای باز شدن راه تنفس استفاده شود. زیرا بسته بودن راه بینی فشار انتقالی به پرده گوش را بیشتر و ممکن سبب پارگی آن گردد.

ـ دستگاه قلب و عروق :

که معمولاً در افراد مسن و با سابقه بیماری‌های قلبی و فشار خون که با صعود به ارتفاعات دچار مشکل می‌شوند. می‌توان با کنترل فشار خون و مصرف اکسیژن در هواپیما به این معضل فائق آمد.

ـ مسافرت با وسایل نقلیه موتوری و قطار خصوصاً در کودکان حائز اهمیت و رعایت مواردی را ایجاب می‌نماید. تغییرات فشار هوا ـ سرد و گرم شدن و بخصوص وقتی به ارتفاعات می‌روید و یا پایین می‌آید شبیه مسافرت‌های هوایی رعایت نکات گفته‌شده بایستی انجام شود و مضافاً به اینکه حرکت با سرعت کمتر خطرات (بیماری حرکت ـ بیماری ارتفاع ـ حالت تهوع ـ استفراغ ـ فشار به پرده گوش و مشکل قلبی) را کمتر می‌نماید.

ـ محل سکونت:

در استقرار موقت و یا چند روزه نیز بایستی دقت شود. حتی‌الامکان در خانه‌های گلی که حیوانات نزدیک آن هست اقامت نکنید. بندپایان و حشرات ناقل که در تماس (با خرگوش، موش، روباه، گربه، خفاش و پستانداران دیگر) می‌باشند در خانه‌های گلی زیاد دیده می‌شوند و مهم‌ترین آنها ساس می‌باشد که عامل انتقال «تریپانوز و ماکرازی» بوده و سبب بیماری «شاگاس» می‌شود.

در مناطقی که سگ ولگرد وجود دارد تردد نکنید و اگر عملی نیست. قبل از آن واکسن هاری تلقیح نمایید و در صورت گازگرفتگی بعد از آن نیز اقدام به واکسیناسیون ضد هاری نمایید.

در محل تردد سگ‌ها بخصوص در سواحل دریا بدون زیرانداز مستقیماً روی ماسه دراز نکشید چون این سگ‌ها معمولاً آلوده به «آنلیکوستوا برازیلینس» بوده و سبب نفوذ لاروهای مهاجر آنکیلوستوما در پوست شده و زیر پوست حرکت می‌نمایند و اصطلاحاً افراد محلی به آن «دراکولا» می‌گویند و سبب آلودگی می‌شود.

ـ در حوضچه‌های آب ـ حوض‌ها و استخرهای آب تازه و یا آب شور که آلوده به «شیستوزوما» می‌باشد شنا نکنید. در جویبارهایی که آب فاضلاب را به دریا سرازیر می‌نمایند(فرزندانتان) آب بازی و شنا نکنند.

ـ برای شنا در دریا، به‌تنهایی شنا نکنید و از مناطق مشخص که ناجیان غریق حضور دارند استفاده کرده و در مواقع طوفانی اصلاً از دریا استفاده ننمایید. در قسمت‌های ابتدای دریا ممکن است پستی و بلندی داشته از این تغییرات ارتفاع وحشت‌زده نشوید. چون با مختصر شنا کردن به ساحل برمی‌گردید. چه بسا اکثر افرادی که در دریا غرق می‌شوند حتی در قسمت مشخص شده ناجیان و بیشتر به‌خاطر ترس تغییر عمق آب روحیه خویش را از دست و جان خود را از دست می‌دهند.

ـ نتیجه‌گیری:

در سفر آهسته برانید خصوصاً در ارتفاعات. داروهای اولیه مثل (استامینوفن سرم خوراکی (ORS) ـ پماد آنتی‌بیوتیک، محلول بتادین، چسب زخم، گاز، باند همراه داشته و برای بردن داروهای بیشتر با پزشک خویش مشورت نمایید.

آب آشامیدنی سالم و یا آب معدنی و غذاهای ساده و سالم استفاده نمایید.

پوشش مناسب برای محافظت از سرما و گرما و مصون از گزنه حشرات و ساس استفاده نمایید. حشره‌کش و پشه‌بند در صورت استفاده از مناطق علفزار و جنگلی همراه داشته باشید. در کلبه‌های گلی سکونت نکنید . در سواحل دریا که محل تردد سگ است بدون زیرانداز نخوابید و از تماس با سگ اجتناب نمایید.

در علفزارهای بلند مراقب گزش مار، عقرب، عنکبوت و ... باشید و مواظب باشید این حیوانات داخل کفش و لباس شما نروند.

در پیاده‌روی‌ها از مسیرهای هموار و صاف حرکت کرده و حتی‌الامکان از پوتین وچکمه استفاده نمایید.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.