با آداب و رسوم نوروز در شهر شیراز آشنا شوید!

تصور کنید که در کوپه ای راحت لمیده اید و از پنجره بیرون مناظر زیبا و دلنشینی که از پیش چشمانتان گذر می کنند را تماشا می کنید تا قطار شما به مقصد برسد. برای رزرو بلیط قطار شیراز، بهترین گزینه استفاده از خدمات مجموعه های گردشگری معتبری است که طی سال ها، از گذشته تا امروز با تجربه و کارآمدی در خدمت شما هستند.

گوشه ای از آداب جالب و شیرین شیرازی پیش از سال نو

از آداب و رسوم جالب شیرازی ها در مواردی با سایر ایرانی ها یکسان است. برای مثال، همگی پیش از سال نو به خانه تکانی و تمیز کردن آن مشغول می شویم. با این حال، این در میان مردم شیراز رسم است که از نیمه اسفندماه خود را برای سال جدید آماده می کنند. در گذشته، مردان خانواده شیرینی های عید را می پختند و خانم ها به خرید یا دوختن لباس های نو برای خانواده مشغول می شدند اما امروزه که همه چیز تغییر کرده است، بازار آماده است تا تمام این کارها را انجام بدهد. با این حال برخی خانواده ها همچنان بر طبق رسوم قدیمی، اعتقاد دارند تا لباس های عید را خودشان بدوزند.  

این شهر در قرن یکم هجری توسط یکی از فرزندان تهمورس ساخته شد که شیراز نام داشت و به همین دلیل، نام وی را روی شهر گذاشتند تا امروزه همچنان به آن شیراز گفته شود. شیراز که همواره از شهرهای کهن و مهم ایران زمین محسوب میشد، تاریخچه ای دور و دراز دارد؛ چنانکه آثار حکومت هخامنشیان در این منطقه به وضوح قابل مشاهده است. آب و هوای این منطقه به طور میانگین بسیار مناسب و حدود 18 درجه سانتی گراد ذکر می شود، ضمن اینکه بهترین زمان سفر به این منطقه، فصل بهار است.

عروسی درخت نارنج، یکی از مراسم زیبا در شیراز

اگر در حیاط خانه ای درخت نارنجی وجود داشته باشد که میوه ندهد، برای آن عروسی می گیرند و به جشن می پردازند تا بنا به آنچه اعتقاد دارند، در بهار سال بعد شاهد بار دادن درخت نارنج باشند. علاوه بر این، بسیاری از رسومات در سراسر کشور مشابه است اما دقیقا یکسان نیست، از جمله این مراسم می توان به چهارشنبه سوری اشاره کرد که در شیراز به نوعی متفاوت برگزار می شود. در این زمان، مردم در گوشه غربی آرامگاه سعدی جمع می شوند. به این قسمت از بنای مقبره سعدی از قدیم الایام حوض ماهی گفته شده است. افراد برای حفظ سلامت و دوری از بیماری ها در این حوض خود را می شویند و با جامی از جنس برنج که به آن چهل کلید گفته می شود، غبار از تن می زدایند. همچنین در شب چهارشنبه سوری، مردم به زیارت حضرت شاه چراغ می روند و دور هم جمع می شوند.

مراسم شست و شو با آب مقدس در حوض ماهی

تا همین پنجاه سال پیش، این مراسم با وجود سه حوض در منطقه های فسا و زرقان برگزار می شد اما امروزه تنها دو مورد از این حوض ها باقی مانده اند. مراسمی که برای هر دوی این حوض ها انجام می شود، تقریبا مشابه است. چشمه ای در نزدیکی کوه سعدی وجود دارد که از قدمت زیادی برخوردار است و مردم محلی آبی که از آن بیرون می آید را مقدس می شمارند. این چشمه پیش از حضور ایرانیان هم در این منطقه وجود داشته است و سعدی آن را مهم و محترم می دانسته است. مردم این منطقه، همچنان این چشمه را مقدس می دانند و در داخل آن سکه می اندازند. حتی این تقدس با باورهای مذهبی نیز آمیخته شده تا افراد برای حل مشکلات خود یا برآورده شدن آرزوهایشان به این چشمه سر بزنند. بسیاری از کشاورزان کمی آب از این چشمه بر می داشتند تا محصول سالشان پربار شود. برخی دیگر نیز معتقدند اگر لباس های خود را در آب این چشمه بشویند، بیماری هایشان از تن زدوده خواهد شد.

125

هفت سین شیرازی ها و آداب و رسوم منحصر به فرد

هفت سین، سفره ای است که در تمامی کشور پیش از تحویل سال نو برپا می شود اما هفت سین، تنها سفره ای نیست که در این زمان پهن می شود. برای مثال در برخی فرهنگ ها هفت شین وجود دارد اما در شیراز، شاهد هفت میم در کنار هفت سین هستیم که سفره ای است شامل: میگو، ماست، مسقطی، مویز، مرغ، ماهی و موارد دیگری که الزاما هم با میم شروع نمی شوند. در ضمن، طی این مدت مردم معمولا غذاهای سنتی شیراز را طبخ می کنند که از جمله آن ها می توان به کوفته سبزی، آش انار، شوید لوبیا و غیره نام برد. اگر کنجکاو شده اید تا یک بار هم که شده به شیراز سفر کنید، برای سفر به این شهر زیبا و بی نظیر با آداب و رسوم فوق العاده و جالب، می توانید هتل های شیراز را از مجموعه های گردشگری معتبر و باسابقه رزرو نمایید.

منبع: eligasht.com

اطلاعات تماس الی گشت:

تلفن: 0218540

ایمیل: info@eligasht.com

آدرس: تهران، خیابان بهشتی، خیابان خالد اسلامبولی، کوچه 23، پلاک

وبگردی