سفری سه ساعته بر فراز اقیانوس آرام!

حمل‌ونقل هوائی با هواپیماهای فراصوت تنها به شیروانی تاریک "ایر فرانس" و "بریتیش ایرویز" محدود می‌شد که آن‌ها نیز در سال 2003 بازنشستگی کنکورد را اعلام کردند. ایرباس علاقه زیادی به شروع مجدد این پروژه نشان نداده است، اما رقیبش بوئینگ قصد دارد یک جت فراصوت را در دهه‌های آتی روانه آسمان کند. این شرکت مستقر در واشنگتن نمونه‌ای از طرح اولیه این هواپیما را طی کنفرانسی در آتلانتا ارائه داد.

این نمونه اولیه هواپیمایی باریک و مثلثی را نشان می‌دهد که دماغه‌ای تیز و یک باله در انتهایش دارد. این مدل بسیار ساده‌تر و مؤثرتر از مفهوم فراصوتی است که در ماه ژانویه ارائه شد. درزمینهٔ طراحی بی‌شباهت با کنکورد نیست، اما به‌مراتب سریع‌تر از آن است. سرعت این هواپیما نزدیک به 3900 مایل بر ساعت است؛ یعنی بیش از هفت برابر سرعت یک جت تجاری مانند ایرباس A330.

این سرعت زمان سفر از لس‌آنجلس به توکیو را به سه ساعت کاهش می‌دهد. سفر از نیویورک به لندن کمی بیشتر از دو ساعت طول می‌کشد. بدین ترتیب باید فیلمی که می‌خواهید انتخاب کنید را به‌دقت تماشا کنید، زیرا ممکن است موفق به تماشای انتهای فیلم نشوید. باید اضافه کنیم که در حال حاضر پرواز فوق به ترتیب 11 و 7 ساعت طول می‌کشند.

بوئینگ تأکید دارد که این نمونه اولیه تنها ارائه‌دهنده یک کانسپت و هدف است. این هواپیما نمونه‌ای از مطالعات بلندپروازانه و آینده محوری است که در بسیاری از نمایشگاه‌های خودرو شاهد آن هستیم. به‌عبارت‌دیگر، انتظار نداشته باشید که به این زودی‌ها سفری دوساعته از نیویورک به پاریس را تجربه کنید. شرکت سازنده حاضر نشد تاریخ دقیقی برای شروع پرواز این هواپیما ارائه دهد، اما "کوین بوکات"، دانشمند ارشد هواپیمای فراصوت در بوئینگ، زمان اولین پرواز آن را بیست تا سی سال دیگر پیش‌بینی می‌کند. دستیابی به چنین سرعتی نیازمند صرف زمان و تلاش زیاد در ساخت و توسعه مواد سبک و درعین‌حال مقاوم است تا قابلیت مقاومت در برابر فشارهای سرعت فراصوتی را داشته باشد.

بااینکه ایرباس وارد این رقابت نشده است، اما زمانی که رویای آینده محور بوئینگ وارد بازار Store شود، با رقبای زیادی روبرو خواهد شد. محققان آکادمی علوم چینی در حال ساخت و توسعه یک جت فراصوتی هستند. این جت برای ارتش چین ساخته می‌شود، اما مهندسان احتمال ساخت یک مدل تجاری برای حمل‌ونقل مسافران در سراسر جهان را رد نکرده‌اند.