معرفی جاذبههای گردشگری ایران؛
اردیبهشت شیراز را از دست ندهید+ تصاویر
رکنا: شیراز یکی از شهرهایی است که در فصل بهار بهترین و بکرترین طبیعت را دارد و به هیمن خاطر توریست و مسافران زیادی مخصوصا در اردیبهشت ماه به آنجا سفر میکنند.
شیراز یکی از شهرهایی است که در فصل بهار بهترین و بکرترین طبیعت را دارد و به هیمن خاطر توریست و مسافران زیادی مخصوصا در اردیبهشت ماه به آنجا سفر میکنند.
برخی از مکانهای تفریحی شیراز به شرح زیر است:
*دروازه قرآن
در شمال شرقی شهر شیراز دروازهای قرار دارد که تنها دروازه به جامانده شیراز از زمان قدیم است. در قدیم قرآنی در بالای دروازه قرارداده بودند تا مسافران به سلامتی از زیر آن عبور کنند و از آن زمان به بعد دروازه به قرآن معروف شد. قرآنی معروف به هفت من که این روزها در موزه پارس شیراز نگه داری میشود. دروازه قرآن شبها و باوجود نورپردازی دیدنیتر است، ضمن اینکه در ده متریاش مقبره خواجوی کرمانی و در ۵۰۰ متریاش باغ جهان نما قرار گرفته است.
*حافظیه
حافظیه یا آرامگاه حافظ نام مجموعهای آرامگاهی در شمال شهر شیراز و در جنوب دروازهٔ قرآن است که آرامگاه حافظ شیرازی را در خود جای داده است. مساحت حافظیه ۲ هکتار بوده و از ۲ صحن شمالی و جنوبی تشکیل یافتهاست و این صحنها توسط تالاری از یکدیگر جدا شدهاند. این مجموعه ۴ در ورودی-خروجی دارد که در اصلی در سمت جنوب آن، دو در در سمت غرب و یک در در سمت شمالشرق مجموعه قرار گرفتهاست. [۱]تالار حافظیه که از آثار دورهٔ زندیان است، ۵۶ متر طول و ۸ متر عرض دارد و از ۲۰ ستون سنگی، هر کدام به ارتفاع ۵ متر تشکیل شدهاست. این تالار پیشتر شامل ۴ ستون و ۴ اتاق بودهاست که بعدها اتاقها از محدودهٔ آن حذف شدهاند. در سمت شرق و غرب تالار ۲ اتاق -یکی متعلق به سازمان میراث فرهنگی و دیگری مربوط به دفتر آرامگاه وجود دارد. شیوهٔ معماری این تالار متأثر از معماری دورههای هخامنشیان و زندیان است.
*شاه چراغ
شاه چراغ آرامگاهی است در شیراز که بنا بر اعتقاد شیعیان احمد بن موسی کاظم، پسر ارشد امام موسی کاظم و همچنین محمد بن موسی، برادران امام رضا، در آن به خاک سپرده شدهاست. او در راه پیوستن به برادر خود به سوی خراسان سفر نمود ولی در راه توسط افراد مأمون خلیفه عباسی در شهر شیراز کشته شد.
این آرامگاه در شمال خیابان احمدی در شهر شیراز قرار دارد که آرامگاه سیدمیرمحمد برادر سیدمیراحمد نیز در نزدیکی شاهچراغ است که به سبک معماری آذری بنا شده است.
*سعدیه
آرامگاه سعدی معروف به سعدیه محل زندگی و دفن سعدی، شاعر برجسته پارسیگوی است.
این آرامگاه در انتهای خیابان بوستان و کنار باغ دلگشا در دامنه کوه در شمال شرق شیراز قرار دارد. در اطراف مقبره، قبور زیادی از بزرگان دین وجود دارند که بنا به وصیت خود، در آنجا مدفون شدهاند از جمله مهمترینهای آن میتوان شوریده شیرازی را نام برد که آرامگاهش به وسیله رواق به آرامگاه سعدی متصل شدهاست.
*بازار وکیل
بازار شیراز ۳۰۰ سال قدمت دارد و یادگار دوره زندیه است. اینجا جایی است که به نظر خیلیها با سقف چهارسوقش که از چهارطرفش، چهار بازار منشعب میشود یکی از قشنگترین بازارهای ایران است.
بازار وکیل به دستور کریم خان زند ساخته شده و معماری آن برگرفته از بازار قیصریه لار و اصفهان است. دربازار وکیل همه سوغاتی های شیراز را میشود پیدا کرد. سوغاتیهایی نظیر انواع دست بافت ها، میناکاری، عتیقه و عرقیات و شیرینی های مشهور. از بازار وکیل تا مسجد و حمام وکیل نیز چند قدم بیشتر راه نیست.
*باغ ارم
باغ ارم یک باغ ایرانی تاریخی در شهر شیراز است و شامل چند بنای تاریخی و باغ گیاهشناسی میشودعمارت وسط، هسته مرکزی این باغ محسوب میشود. شیوه معماری عمارت این باغ به سبک زمان قاجاریه و به تقلید از سبک معماری زندیه است.
این عمارت از نظر معماری، نقاشی، کاشی کاری و گچ بری از شاهکارهای معماری زمان قاجار است. این عمارت، از سه طبقه، با تزئینات فراوان تشکیل شدهاست.
*مسجد نصیرالملک
مسجد نصیرالملک یکی از ده مسجد زیبای دنیاست و بیراه هم نمیگویند. نصیرالملک مسجدی است پر از کاشی کاری، مقرنسهایی بیمانند، به اضافه شیشههایی رنگی و به همین دلیل هم به آن مسجد صورتی ایران میگویند. ورودی اصلی مسجد از کاشی هفت رنگ با تزیینات گل سرخ و گل زنبق شیراز پوشیده شده. درهای ورودی مسجد، دو در بزرگ چوبی است و ستونهای آن یکی از زیباترین ستونهاست و شبستان غربیاش پوشش آجری دارد و سنگتراشیهایش از آن نمونهای از معماری شگرف دوره قاجار پیش رویمان قرار میدهد.
براین اساس، این موارد تنها گوشهای از جاذبههای بی شمار تفریحی و گردشگری شهر شیراز به شمار میآید.
ارسال نظر