یک کشتی ۸۰۰ ساله کشف شد

باستان شناسی زیر آب در جدیدترین کشف، محموله‌ای شگفت انگیز از آثار باستانی در عمق آب‌های جاوای اندونزی را شناسایی کرده است.

 کارشناسان اولین بار در دهه ۱۹۸۰ در آب‌های دریای جاوای اندونزی شواهدی از وجود یک کشتی غرق شده باستانی را پیدا کردند.

باستان شناسان به تازگی با انجام غواصی موفق به کشف یافته‌هایی جدید درباره این کشتی شده اند. ساخت آن متعلق به حدود ۸۰۰ سال پیش و محموله آن شامل انواع ظرف و اشیای سفالین، عاج فیل و صمغ رزین بوده است.

با وجود آنکه بدنه کشتی به تدریج و طی قرن‌ها از بین رفته است، اما بخش زیادی از محموله سالم باقی مانده است و باستان شناسان درحال تحقیق و خارج کردن این گنجینه ارزشمند هستند.

کارشناسان کشور چین را سازنده این کشتی می‌دانند، زیرا بر روی اشیا شواهدی از مهر‌های باستانی کشور چین وجود دارد، اما به دلایلی ازجمله توفان در آب‌های دریای جاوا در نزدیکی سواحل کشوراندونزی غرق شده است.

محققان برآورد کرده اند که حدود یک صد هزار قطعه سرامیکی در کشتی وجود داشته و بخشی ازآن در زمان غرق شدن کشتی خارج شده است.

برآورد سن کشتی و قدمت محموله‌ها با استفاده از روش تخمین سن عنصر‌ها به وسیله روش کربن ۱۴ که درباستان شناسی بسیار مشهور و نتیجه‌های آن قابل اتکاست انجام می‌شود.

پژوهشگران با مطالعه برروی گنجینه داخل کشتی احتمال می‌دهند که اشیا قدمتی بیشتر از زمان ساخت کشتی دارند وبه احتمال زیاد در زمان وجود روابط تجاری و بازرگانی بین کشور‌های چین و ژاپن و در راه رسیدن به کشور ژاپن این کشتی غرق شده است.

کارشناسان اعتقاد دارند زمان ساخت کشتی متعلق به زمان حکمرانی خان‌های مغول بر کشور چین بوده است.

پژوهش‌های بیشتر درباره این محموله و برگزاری نمایشگاه از آثاربه دست آمده به وسیله باستان شناسان درحال انجام است.