درمان میگرن بدون دارو + اینفوگرافیک

به گزارش رکنا، سردردهای میگرنی به‌عنوان شدیدترین انواع سردرد شناخته می‌شوند. با داشتن تغذیه سالم می‌توان حملات میگرنی را تا حدودی کنترل کرد. اگر می‌پرسید «برای درمان میگرن چه بخوریم؟» و از خوردن مسکن‌ها و دردهای طاقت‌فرسا خسته شده‌اید، ادامه این مطلب را از دست ندهید. درمان خانگی میگرن را در ادامه خواهید شناخت.

درمان میگرن بدون دارو

برای درمان میگرن چه بخوریم و درد آن را کاهش دهیم؟

افراد مبتلا به بیماری میگرن، آن را یک سردرد متوسط رو به شدید توصیف می‌کنند. در این بیماری احتمال ابتلای زنان بیشتر از مردان است. سردردهای ضربان‌دار در یک سمت سر، حالت تهوع، سرگیجه، بی‌حسی، حساسیت به صدا و نور و کرختی از جمله علائم رایج میگرن محسوب می‌شوند. شاید فکر کنید که استفاده از قرص‌های مسکن بهترین راه چاره هستند! اما این داروها به‌دلیل عوارض کوتاه‌مدت و بلندمدت خود، توسط پزشکان توصیه نمی‌شوند. اگر می‌پرسید «برای درمان میگرن چه بخوریم؟» و از خوردن مسکن‌ها و دردهای طاقت‌فرسا خسته شده‌اید، این مقاله برای شما نوشته شده است.

ماهی سالمون

سردردهای میگرنی اغلب با علائم هشداردهنده همراه هستند. دردهای نبض‌دار در یک قسمت سر و از بین رفتن دید، دو علامت رایج و ترسناک در میان مبتلایان به میگرن هستند. اسیدهای چرب به‌دلیل داشتن امگا ۳، یکی از بهترین مواد با خاصیت ضد التهابی محسوب می‌شوند. افراد مبتلا به میگرن با میل کردن ماهی سالمون (یک منبع مغذی سرشار از امگا ۳) امکان جلوگیری و رفع حملات میگرنی را دارند. چنانچه قصد مبارزه با این بیماری دردناک را دارید، حتما ماهی سالمون را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

داروخانه‌ها و مراکز درمانی، داروها و قرص‌های Migraine را نیز مانند داروهای دیگر باید از یک شرکت پخش دارو معتبر تهیه کرده و در اختیار بیماران قرار دهند. به‌یاد داشته باشید داروهای میگرن از جمله‌ داروهایی است که فقط با نسخه معتبر پزشک فروخته می‌شود.

بهبود میگرن در خانه با سبزیجات؛ از بروکلی تا چغندر

کمبود الکترولیت (منیزیم، کلسیم، سدیم و فسفات) و ویتامین B موجب ابتلا به بیماری میگرن می‌شود؛ بنابراین بهتر است با خوردن مواد غذایی حاوی این مواد حیاتی، از ابتلا به Migraine جلوگیری کنیم. درمان میگرن با پیاز، بروکلی، چغندر اسفناج و کلم پیچ امکان‌پذیر است. به‌طورمثال چغندر به‌دلیل داشتن منگنز، ویتامین‌های سی، B۶ و B۱۲، اسید فولیک و پتاسیم، علائم میگرن را کاهش می‌دهد. موز نیز که یکی از مهم‌ترین منابع منیزیم و پتاسیم محسوب می‌شود، در کم‌تر کردن دردهای میگرنی بسیار موثر است. کلم بروکلی نه‌تنها در کاهش دردهای PMS بسیار مفید است، برای مبارزه با دردهای Migraine نیز استفاده می‌شود.  فراموش نکنید که سردردهای میگرنی با سردردهای سرماخوردگی متفاوت هستند!

برخی از پزشکان متخصص برای درمان سرماخوردگی و با در نظر گرفتن شرایط بدنی و علائم بیمار، قرص کلداکس را تجویز می‌کنند.

قارچ و سیب زمینی شیرین را فراموش نکنید

قارچ منبع غنی از ریبوفلاوین و ویتامین B است؛ به همین دلیل در کاهش شدت حملات میگرنی تاثیر بسزایی دارد. اگر مدت‌های طولانی است که از Migraine رنج می‌برید، حتما قارچ را در رژیم غذایی خود بگنجانید. سیب زمینی شیرین نیز حاوی مواد حیاتی مورد نیاز بدن از جمله بتاکاروتن، ویتامین سی، نیاسین، منگنز، مس، ویتامین B۲ و B۶ است. التهابات میگرنی از طریق مصرف سیب زمینی شیرینی قابل درمان هستند.

شکلات و قهوه تلخ

اگر به دنبال صبحانه برای افراد مبتلا به میگرن هستید، یک فنجان کوچک قهوه در کنار برش‌های موز و کره بادام زمینی گزینه بسیار مناسبی است. قهوه به‌دلیل داشتن کافئین، اثربخشی داروهای ضد درد و مسکن را بیشتر خواهد کرد. فراموش نکنید که روزانه تنها مجاز به استفاده از ۱۰۰ میلی گرم کافئین هستید! بنابراین در نوشیدن قهوه زیاده‌روی نکنید. شکلات تلخ نیز به‌دلیل داشتن منیزیم و کافئین، خاصیت آرامش‌بخشی و کاهش استرس دارد. پیشنهاد می‌کنیم در میان‌وعده‌های خود شکلات تلخ نیز میل کنید.

بعضی از پزشکان با بررسی علائم بالینی بیمار از قرص کوریزان برای درمان سردرد ناشی از سرماخوردگی و همچنین کاهش تب بزرگسالان استفاده می‌کنند.

نوشیدن ۸ لیوان آب در روز؛ دشمن میگرن

در ادامه پاسخ به سوال «برای درمان میگرن چه بخوریم؟» به ساده‌ترین و ارزان‌ترین راه می‌رسیم. از آن‌جایی که دهیدراته بودن باعث ایجاد سر درد می‌شود، برای جلوگیری از میگرن و بدتر شدن علائم آن، بهتر است به‌میزان کافی آب بنوشید. نوشیدن روزانه حداقل ۸ لیوان آب برای سلامتی و جلوگیری از بروز سردرد ضروری است. برخی از پزشکان استفاده از کپسول کوریزان ویتامین سی را برای کاهش سردردهای ناشی از سرماخوردگی و آنفولانزا توصیه می‌کنند. در نظر داشته باشید برای اثرگذاری بیشتر دارو، باید حتما با مقدار کافی آب مصرف شود. با هیدارته نگه داشتن بدن خود نه‌تنها به جنگ با میگرن می‌روید، بلکه پوستی شاداب و باطراوت خواهید داشت.

درمان میگرن با نمک؛ از نمک آبی و صورتی غافل نشوید

برای تنظیم شدن الکترولیت‌ها در بدن، بهتر است از نمک‌های آبی و صورتی استفاده کنید. با جایگزین کردن نمک سفید با این نمک‌های مفید، میگرن‌های ناشی از شرایط استرس‌زا را درمان کنید. در صورت بروز حملات میگرنی، دست از کار کشیده و روی بالش نرم دراز بکشید. استفاده از مجسمه‌ها و وسایل ساخته شده با نمک صورتی نیز در کاهش استرس و سردردهای میگرنی موثر است.

مبارزه با سردرد میگرنی؛ نوشیدن آب به مقدار کافی

داروخانه‌ها و مراکز درمانی در سراسر ایران می توانند برای خرید قرص ادوالژین که داروی تسکین دهنده درد و التهاب است، از طریق مراکز پخش داروی معتبر اقدام کنند.

درمان میگرن با رژیم وگان، انتخابی با نظر مستقیم پزشک

شاید بهتر است به جای پرسیدن سوال «برای درمان میگرن چه بخوریم؟»، بپرسید که چه غذایی را از رژیم غذایی خود حذف کنیم! ما به شما امتحان کردن رژیم‌های گیاهخواری وگان را به شما پیشنهاد می‌کنیم. حذف پنیر و لبنیات به مدت چند هفته، شما را از شر سردردهای میگرنی رها می‌کند.