جالب ترین حقایق درباره سیر و مکمل سیر

به گزارش رکنا، نتیجه بررسی‌ تازه نشان داد که مصرف مکمل سیر باعث کاهش سطح کلسترول و خطر ابتلا به تصلب شرایین، فشار خون بالا، دیابت، چربی خون، حمله قلبی و سکته مغزی می‌شود. نویسندگان مقاله مرتبط با آن پژوهش یافته‌ها را به خواص آنتی اکسیدانی سیر نسبت می‌دهند که از قلب در برابر استرس و آسیب محافظت به عمل می‌آورد.

به سختی می‌توانید غذایی را پیدا کنید که از قدری سیر بهره‌ای نبرده باشد. از املت گرفته تا غذا‌های درست شده با پاستا تا مرینیت‌های گوشتی قدری سیر در طعم بخشی به آن غذا‌ها موثر است.

علاوه بر تاثیر موثر سیر در آشپزی مصرف آن فواید امیدوارکننده‌ای برای سلامتی به ویژه برای بیماری‌هایی از جمله بیماری‌های قلبی – عروقی، سرطان و سندرم متابولیک دارد. در حقیقت، سیر حاوی آنتی اکسیدان‌های قوی است که بسیاری از تحقیقات به بررسی اثرات استفاده از آن به شکل مکمل می‌پردازند.

با حقایق تغذیه‌ای و فواید سیر برای سلامتی به علاوه برخی دستور العمل‌های خلاقانه برای استفاده از آن در آشپزی روزمره آشنا شوید.

حقایق تغذیه‌ای درباره سیر

یک حبه سیر دارای ۵ کالری، ۱ گرم کربوهیدرات و فاقد پروتئین و چربی است. سیر مقداری ویتامین و مواد معدنی دارد، اما مقدار آن در یک حبه سیر در میزانی حداقلی می‌باشد.

فواید سیر

مقدار سیری که در اکثر دستور العمل‌ها نیاز به آن وجود دارد در مقایسه با سایر مواد تشکیل دهنده اندک است، اما فواید آن برای سلامتی فراوان می‌باشد. سیر دارای ترکیبات فنلی است که خواص ضد التهابی دارد. نتایج مطالعات نشان می‌دهند که حتی مقدار کمی از این ترکیبات گیاهی در رژیم غذایی ممکن است به سلامت کلی بدن مان کمک کنند.

در حالی که تحقیقات زیادی در مورد فواید سیر برای سلامتی انجام شده مهم است که به خاطر داشته باشید اکثر تحقیقات انسانی به جای خوردن آن در غذا اثرات مصرف دوز‌های زیاد سیر به شکل مکمل را مورد ارزیابی قرار می‌دهند.

نتیجه بررسی‌ای تازه نشان داد که مصرف مکمل سیر باعث کاهش سطح کلسترول و خطر ابتلا به تصلب شرایین، فشار خون بالا، دیابت، چربی خون، حمله قلبی و سکته مغزی می‌شود. نویسندگان مقاله مرتبط با آن پژوهش یافته‌ها را به خواص آنتی اکسیدانی سیر نسبت می‌دهند که از قلب در برابر استرس و آسیب محافظت به عمل می‌آورد.

سیر هم چنین برای نقش آن در درمان سرطان مورد مطالعه قرار گرفته است. دوز‌ها و مدت زمان مصرف سیر متفاوت است، اما نتایج بسیاری از مطالعات ارتباط بین مصرف مکمل سیر و درمان سرطان را نشان می‌دهند. برای مثال، یک کارآزمایی تصادفی سازی و کنترل شده به این نتیجه رسید که مصرف طولانی مدت مکمل سیر در میان بیماران مبتلا به سرطان معده با نرخ مرگ و میر کم‌تر همراه است.

علاوه بر این، سیر برای نقش آن در سندرم متابولیک مجموعه‌ای از بیماری‌ها مانند فشار خون بالا و چاقی که خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد مورد تحقیق قرار گرفته است. تمام تحقیقات در این زمینه نشان می‌دهند که مصرف سیر با ابتلا به سندرم متابولیک ارتباط معکوس دارد.

نتیجه یک مطالعه اثرات خوردن یک حبه سیر روزانه به مدت ۳۰ روز را بر روی بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ مورد بررسی قرار داد. شرکت کنندگان در آن بررسی کاهش کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید و هم چنین بهبود در کلسترول خوب (HDL) را تجربه کردند.

در مطالعه دیگری محققان به بررسی اثرات آن بر سندرم متابولیک پرداختند که به شرکت کنندگان سیر خام و له شده داده شد. آنان دریافتند که پس از خوردن یک وعده غذایی با ۵ گرم (حدود ۱.۵ حبه) سیر ژن‌های ایمنی و مرگ سلول‌های سرطانی افزایش می‌یابد.

نتایج طی یک دوره ۴ هفته‌ای نیز امیدوار کننده بود: میزان سیر خورده شده بر اساس وزن بدن شرکت کنندگان متفاوت بود، اما یک فرد ۶۸ کیلوگرمی که حدود ۶ گرم (یا حدود ۲ حبه) سیر در روز خورده بود شاهد کاهش فشار خون، کلسترول بد و قند خون بود.

مزایای مکمل سیر

مکمل‌های سیر در مقایسه با خوردن آن در غذا به طور طبیعی مقدار بسیار بیش تری از سیر را در خود جای داده اند. در نتیجه، مصرف قرص سیر بهترین راه برای بهره مندی از تمام فواید سیر است. با این وجود، هم چنین مهم است که به خاطر داشته باشید مکمل‌های غذایی توسط نهاد‌های نظارتی مانند سازمان غذا و داروی ایالات متحده تنظیم نمی‌شوند بنابراین به دنبال محصولاتی باشید که تحت آزمایش از سوی نهاد ثالثی قرار گرفته باشند.

نتایج برخی تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از سیر تازه و خرد شده در رژیم غذایی روزانه تان مزایایی برای سلامتی دارد به علاوه آن که این یک روش خوشمزه برای استفاده از سیر به عنوان چاشنی غذا‌ها به روشی سالم است که می‌تواند شما را تشویق کند گوشت بدون چربی، مواد غذایی دریایی، غلات کامل و سبزیجات را در رژیم غذایی تان بگنجانید.

فواید روغن سیر و پودر سیر

پودر سیر شکل خشک شده سیر تازه است که به صورت پودر ریز آسیاب شده است. برخی تحقیقات در مورد چگونگی تاثیر پودر سیر بر سلامتی وجود دارد، اما نتایج تا حد زیادی قطعی نیست. همین امر را می‌توان در مورد روغن سیر نیز گفت که شواهد قطعی زیادی در مورد آن وجود ندارد.

عوارض جانبی سیر

سیر ارزان قیمت است و طعم و مزه خوبی به غذا می‌بخشد. با این وجود، ممکن است سیر برای افرادی که از سندرم روده تحریک پذیر یا رفلاکس معده به مری رنج می‌برند مشکلات گوارشی ایجاد کند.

سیر حاوی فروکتان است نوعی کربوهیدرات که می‌تواند باعث ایجاد گاز‌های ناخواسته در شکم و نفخ در مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر شود. با این وجود، افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر ممکن است همچنان بتوانند طعم سیر را بدون عوارض جانبی ناخواسته دریافت کنند.

به گفته دانشگاه موناش در استرالیا فروکتان‌ها به روغن تبدیل نمی‌شوند. بنابراین، می‌توانید هنگام پخت سیر را به روغن اضافه کنید و پیش از سرو غذا در مرحله پایانی آن را از غذا خارج کنید. روغن باید طعم سیر را بدون عوارض جانبی آزاردهنده داشته باشد.

علاوه بر این، آلیسین ترکیب فعال سیر اسیدیته معده را افزایش می‌دهد و اسفنکتر مری را شل می‌کند. این سازوکار می‌تواند باعث رفلاکس بیش‌تر در افرادی شود که دچار رفلاکس هستند. متاسفانه هیچ گونه راه حلی برای مقابله با این مورد به جز اجتناب از خوردن سیر وجود ندارد.

در اینجا چند نکته جالب دیگر در مورد سیر وجود دارد:

برای طعم لطیف‌تر سیر سیاه را امتحان کنید

اگر تاکنون یک برنامه آشپزی را تماشا کرده باشید احتمالا مشاهده کرده اید که سرآشپز‌ها از سیر سیاه استفاده می‌کنند. این یک نوع سیر متفاوت نیست بلکه سیری است که فرآیندی را پشت سر گذاشته است. برای تهیه سیر سیاه سیر را در محیط گرم در دمای ۶۸ تا ۷۹ درجه سانتی گراد با رطوبت ۷۰ تا ۹۰ درصد به مدت چند هفته می‌دهند. طی این فرآیند یک واکنش علمی رخ می‌دهد که رنگ سیر را تغییر داده و آن را شیرین و جویدنی می‌سازد.

چگونه بوی سیر را از دستان مان پاک کنیم؟

پس از خرد کردن سیر بوی آن چندین ساعت و گاهی چندین روز بر روی دستان تان باقی می‌ماند. متاسفانه صابون به تنهایی برای از بین بردن این بوی تند کافی نیست. با این وجود، قرار دادن دستان تان زیر آب جاری و مالیدن چیزی از جنس استیل ضد زنگ مانند در یک قابلمه ممکن است باعث از بین رفتن بوی سیر از روی دستان تان شود.

روش دیگر پیشنهادی آن است که دست‌های تان را با یک قاشق چای خوری نمک، ۲ قاشق چای خوری جوش شیرین و چند قطره آب پر کنید. در آن زمان یک ماده خمیری روی دست‌های تان ایجاد کرده اید. دست‌های تان را با آن ترکیب دست کم ۳۰ ثانیه ماساژ دهید. سپس دست‌های تان را زیر آب بشویید همراه با صابون تا بوی سیر از بین برود.