معرفی رایانش کوانتومی؛ چه آیندهای در 3 تا 5 سال منتظر ماست؟
کدخبر:
1090720
لینک کپی شد
رکنا: بیل گیتس معتقد است استفاده موثر از محاسبات کوانتومی ظرف 3 تا 5 سال آینده ممکن خواهد شد، در حالی که پیشبینی برخی کارشناسان بازه زمانی طولانی تری را مطرح میکند. مایکروسافت نیز با سرمایه گذاری چشمگیر در این حوزه در حال توسعه قوی ترین ماشین کوانتومی جهان است.
کدخبر:
1090720
لینک کپی شد
![معرفی رایانش کوانتومی؛ چه آیندهای در 3 تا 5 سال منتظر ماست؟](https://cdn.rokna.net/thumbnail/3lysginqr27C/yYGYIWiRH1jE7SFsFf8OS8GtVdPr30fs0wJj5HjN1IuvcJmljcN6H8bAsgVZzpzYCc2Paf9tWNy3TqJ7J2yYx6_iJ_9nS3dv9VaDD9pzMsmGiYQZhOmIlhgOn3kc4a2cNmoB8RerHQ2vtfuJ1_NwVg,,/%D8%A8%DB%8C%D9%84+%DA%AF%DB%8C%D8%AA%D8%B3.jpg)
به گزارش رکنا، برخلاف برخی دیدگاهها که معتقدند زمان بهرهگیری موثر از رایانش کوانتومی به بیش از یک دهه نیاز دارد، بیل گیتس، همبنیانگذار مایکروسافت، باور دارد که این فناوری میتواند در بازه ۳ تا ۵ سال آینده به شکلی کاربردی و مفید وارد عرصه شود.
بیل گیتس در مصاحبهای با یاهو فاینانس به این موضوع اشاره کرد که ممکن است جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، درباره تخمین این بازه زمانی دچار اشتباه شده باشد. طبق گفته گیتس، این احتمال وجود دارد که تنها در طی ۳ تا ۵ سال آینده، یکی از روشهای توسعه کامپیوترهای کوانتومی بتواند تعداد کیوبیتهای منطقی کافی برای حل مشکلات پیچیده را فراهم کند. وی اظهار داشت:
«این احتمال وجود دارد که گفتههای جنسن هوانگ اشتباه باشد. طی این بازه زمانی، ممکن است با یکی از این تکنیکها بتوانیم تعداد کیوبیت منطقی کافی برای حل مسائل بسیار دشوار به دست آوریم.»
چشمانداز رایانش کوانتومی در بازهای نزدیک
مایکروسافت که از پیشگامان سرمایهگذاری در حوزه رایانش کوانتومی محسوب میشود، اعلام کرده که در حال توسعه قدرتمندترین کامپیوتر کوانتومی جهان است. این شرکت در سال ۲۰۲۴ خبر از تلاشهای خود داد، باوجوداینکه هنوز تاریخ دقیق عرضه این فناوری مشخص نیست، فرض بر این است که تا پایان امسال نمونهای از این دستاورد مهم رونمایی شود.
در ادامه صحبتهای خود، بیل گیتس به مسائلی که در مسیر توسعه رایانش کوانتومی وجود دارد، اشاره کرد. او معتقد است طراحی سختافزار و نرمافزاری که بتواند مسائل حلنشدنی توسط کامپیوترهای معمولی را با موفقیت مدیریت کند، از چالشهای کلیدی این راه است. علاوه بر این، گیتس اظهار کرد که مایکروسافت سالهاست روی این پروژه بهشدت کار کرده و همچنین گوگل نیز از بازیگران مهم این عرصه به شمار میآید.
رقابت گوگل و مایکروسافت در میدان فناوری کوانتومی
سال گذشته میلادی، گوگل از اولین تراشه کوانتومی پیشرفته خود با نام Willow رونمایی کرد که یکی از برجستهترین محصولات عرضهشده در این حوزه محسوب میشود. این اقدام گوگل، نشاندهنده رقابت جدی میان غولهای فناوری در توسعه این تکنولوژی پیشرفته است.
اظهارات اخیر بیل گیتس واکنشی مستقیم به صحبتهای جنسن هوانگ در نمایشگاه CES امسال بود. مدیرعامل انویدیا در آن نمایشگاه ادعا کرده بود که بهرهبرداری از محاسبات کوانتومی در بازهای ۱۵ ساله خیلی زود، و در ۳۰ سال خیلی دیر به نظر میرسد و ۲۰ سال میتواند تخمینی منطقیتر باشد.
نگاه انویدیا به هوش مصنوعی و محاسبات کوانتومی
جنسن هوانگ همچنین بر نقش پررنگ انویدیا در گسترش محاسبات کوانتومی از طریق توسعه تراشههای هوش مصنوعی تاکید کرد و ارزیابی او نسبت به این مشارکت، بسیار مثبت و امیدوارکننده است.
-
فیلم:نمایی زیبا از بندر بوشهر
ارسال نظر