چرا شهرهای گرم‌ تر مقصد محبوب موش‌ ها شده‌ اند؟

به گزارش رکنا، تحلیل داده‌ها که شامل ۱۶ شهر در سراسر جهان بود، نشان داد در شهرهایی که بیشترین رشد دما را در سال‌های گذشته داشته‌اند، شکایات در خصوص موش‌ها افزایش یافته است. این تغییرات همزمان با رشد شهری، با گزارش‌های بیشتر از موش‌ها همگام شده‌اند. نتایج این بررسی حاکی از آن است که دمای بیشتر ممکن است مانع از دفع موش‌ها و در نتیجه بیماری‌هایی که آنها منتقل می‌کنند، شود. این مطالعه جدید در مجله معتبر Science Advances منتشر شده است.

اگر شمار موش‌ها در شهر شما رو به افزایش است، تغییرات اقلیمی احتمالاً بخشی از علت این رخداد است.

مشکلات ناشی از حضور موش‌ها

موش‌ها نه تنها موجب ترس در میان مردم می‌شوند، بلکه سیم‌های ماشین‌ها را جویده و محصولات کشاورزی و باغ‌ها را از بین می‌برند. مدفوع و ادرار این موجودات می‌تواند مواد غذایی را آلوده کرده و بیماری‌هایی مانند لپتوسپیروز و تیفوس موشی را منتقل کند. سالانه مبالغ زیادی بالغ بر ۵۰۰ میلیون دلار برای مبارزه با موش‌ها هزینه می‌شود، اما انسان‌ها تاکنون در این نبرد پیروز نبوده‌اند.

ارتباط تغییرات اقلیمی با افزایش جمعیت موش‌ها

جاناتان ریچاردسون، بوم‌شناس شهری دانشگاه ریچموند ویرجینیا، اظهار داشت که بسیاری از همکارانش پیش‌بینی کرده بودند که با تغییرات اقلیمی، جمعیت موش‌ها هم افزایش خواهد یافت، اما داده‌هایی برای اثبات این پیش‌بینی وجود نداشت.

تحقیقات گذشته نشان داده‌اند که وقتی شکایات در مورد موش‌ها افزایش می‌یابد، متخصصان تعداد بیشتری از این جوندگان را به دام می‌اندازند و این نشان از افزایش جمعیت موش‌ها دارد. به همین دلیل، ریچاردسون و همکارانش سوابق شکایات موش‌ها و گزارش‌های بازرسی از آفات را از ۱۳ شهر در ایالات متحده، به‌علاوه تورنتو، توکیو و آمستردام جمع‌آوری کردند.

عوامل تأثیرگذار بر افزایش موش‌ها

در این پژوهش، ریچاردسون و تیمش شکایات مربوط به موش‌ها را طی ۱۲ سال در هر شهر بررسی کردند. آنها عوامل مختلفی مانند کمبود فضای سبز، وضعیت اقتصادی مردم، تراکم جمعیت انسانی و دما را مورد بررسی قرار دادند تا تأثیر این عوامل بر تعداد شکایات از موش‌ها را ارزیابی کنند.

در زمان بررسی، حدود ۷۰ درصد از شهرها افزایش جمعیت موش‌ها را تجربه کردند. از جمله شهرهایی که بیشترین افزایش را داشتند، سان‌فرانسیسکو، تورنتو، نیویورک، آمستردام و واشنگتن بودند.

تأثیر دما و کمبود فضای سبز

مهم‌ترین عامل رشد سریع جمعیت موش‌ها افزایش دمای شهرها در گذر زمان بود. دومین عامل نیز افزایش شهری شدن بود، به‌طوری‌که در شهرهایی با فضای سبز کمتر، شکایات بیشتری در مورد موش‌ها دریافت شد.

با توجه به گرم‌تر شدن زمستان‌های معمولی به علت تغییرات اقلیمی، ممکن است موش‌ها زمان بیشتری برای بیرون ماندن بیابند. درواقع، این موجودات ممکن است یک یا دو هفته بیشتر وقت داشته باشند تا غذای خود را بیابند و این زمان اضافی می‌تواند باعث شود دوباره زاد و ولد کنند. درحالی‌که موش‌ها نیازمند محیط طبیعی برای زندگی هستند، حتی پارک کوچک یا جعبه درختی کنار پیاده‌رو می‌تواند برای زندگی‌شان کافی باشد.

خطرات زیست مشترک انسان و موش‌ها

نیام کوئین، مشاور تعاملات انسان و حیات وحش بخش کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه کالیفرنیا، که در این مطالعه مشارکت نداشته، می‌گوید: وقتی انسان‌ها و موش‌ها در یک مکان زندگی می‌کنند، خطر ابتلا به بیماری‌ها افزایش می‌یابد. او می‌گوید ممکن است روزی شرایطی پیش آید که تعداد زیادی انسان و موش‌ها در کنار یکدیگر زندگی کنند، اما ابزاری برای کنترل و مدیریت آنها نباشد. برای مثال، بیماری‌هایی مانند لپتوسپیروز برای انسان‌ها و حیوانات خانگی که واکسن نزده‌اند، خطرناک و حتی کشنده باشد.

  • فیلم شیمبار زیبا در اندیکا / دیدنی‌ترین نقطه خوزستان

وبگردی