ماجرای اختراع اولیه تلویزیون + عکس
رکنا: اختراع تلویزیون به عنوان یکی از بزرگترین دستاوردهای تکنولوژیک قرن بیستم، مسیر تحولاتی شگرف را طی کرده است. اولین تلویزیونها در اوایل قرن 20 میلادی به وجود آمدند و اولین نمونههای عملی آنها بسیار ساده و ابتدایی بودند.
به گزارش رکنا، در دهه ۱۹۲۰، مخترعین مختلف مانند جان لوگی بیرد در انگلستان و چارلز ف. جنکینز در ایالات متحده، اولین سیستمهای تصویری الکتریکی را به نمایش گذاشتند. این تلویزیونها تصاویر متحرک را به صورت نوارهای ردیفی از خطوط نشان میدادند که به وضوح و کیفیت امروز بسیار پایینتر بودند.
اولین تلویزیونهای تولیدی به صورت دستگاههای مکانیکی و به کمک فناوری اسکنرهای مکانیکی ساخته شدند که از چرخهای اسکانی برای پردازش تصاویر استفاده میکردند. تصویر در این سیستمها روی صفحه نمایش کوچک با استفاده از نقاط نورانی (که شبیه به پیکسلهای اولیه بودند) ظاهر میشد. این دستگاهها محدودیتهای زیادی داشتند و تصاویر بسیار کمکیفیت و با جزئیات محدود نمایش داده میشد.
در دهههای بعدی، تلویزیون های الکترونیکی با استفاده از فناوریهای جدیدتر ساخته شدند که کیفیت تصویر را به طور چشمگیری ارتقا دادند. اما ابتداییترین تلویزیونها، با استفاده از چرخهای مکانیکی و سیستمهای نوری، جزو اولین نمونههای آزمایشی تلویزیون به شمار میروند.
«جان لوگی برد» (John Logie Baird) از پیشگامان بزرگ دنیای تلویزیون و فناوریهای ارتباطی بود.
جان نیز با الهام از این اختراع آرزو میکرد روزی بتواند تصویر و صدا را در فواصل دور منتقل کند. او با هرچه در دست داشت، شروع به ساخت وسیلهای کرد که این خواسته او را برآورده کند.
بالاخره جان سال ۱۹۲۴ موفق شد تلویزیون اولیه خود را اختراع کند که در واقع با لامپ دوچرخه اوراقی، مقداری چسب، سیم و موم ساخته شده بود. او نام این وسیله را «تلوایزر» گذاشت. تصویر بالا جان را در کنار اولین نسخه تلوایزری که ساخته بود، نشان میدهد.
ارسال نظر