کناف چیست و قیمت آن چقدر است؟

کناف یکی از تکنیک‌های جذاب در دکوراسیون داخلی ساختمان‌ها است که در سال‌های اخیر توجهات زیادی را به خود جلب کرده است.  اگر مایلید که اطلاعات بیشتری درباره این نوع سقف کاذب و قیمت کناف سقف و دیوار به‌دست بیاورید، این مطلب را تا پایان دنبال کنید. 

کناف چیست؟ 

کناف به‌صفحات گچی گفته می‌شود که از روکش مقوایی یا فلزی برخوردارند. هر چند که متریال اصلی در تولید کناف گچ است؛ اما فرآیند تولید این مصالح به گونه‌ای است که خصوصیات فیزیکی بسیار بهتری در مقایسه با گچ دارد. به کمک کناف می‌توان طرح‌های زیباتر و متنوع‌تری در مقایسه با گچ‌بری در دیوار و سقف ساختمان‌ها اجرا کرد. به‌همین دلیل، این نوع مصالح در دکوراسیون داخلی ساختمان‌ها کاربرد زیادی پیدا کرده‌اند.

مزایای کناف کاری چیست؟ 

خیلی‌ از افراد این سؤال را مطرح می‌کنند که کناف کاری بهتر است یا گچ‌بری؟ در یک جمله باید بگوییم که قطعا مزایای کناف در مقایسه با گچ کاری بیشتر است. به‌طور کلی مهم‌ترین مزایای کناف کاری در مقایسه با گچ‌بری و همچنین سایر سقف‌های کاذب عبارت‌اند از: 

1. قیمت مناسب

در اجرای گچ کاری، هزینه‌های جانبی مانند استفاده از میلگرد، رابیتس، جوشکاری و برخی دیگر از ابزار جانبی را نیز باید نظر بگیرید. این در حالی است که برای کناف کاری دیوار یا سقف نیاز به تجهیزات جانبی چندانی نخواهید داشت. به‌همین دلیل روی‌هم‌رفته در اکثر مواقع هزینه نصب کناف در مقایسه با گچ‌کاری کمتر تمام می‌شود. جلوتر در خصوص قیمت کناف سقف و دیوار بیشتر توضیح خواهیم داد. 

2. وزن سبک 

کناف در مقایسه با گچ‌کاری و سایر سقف‌های کاذب یا دیوارهای سنتی سبک‌تر است و در نتیجه بار مرده ساختمان را کاهش می‌دهد. به همین دلیل مقاومت ساختمان در برابر لرزش افزایش می‌یابد. ضمن اینکه خطرات احتمالی ناشی از ریزش دیوار و سقف هم کاهش می‌یابد. 

3. نصب آسان و سریع

نصب کناف در مقایسه با گچ‌بری خیلی سریع‌تر و آسان‌تر است؛ چرا که بخش‌های قابل توجهی از آن به صورت پنل‌های پیش ساخته مورد استفاده قرار می‌گیرند. 

4. تحمل بالا در برابر نیروی پیچشی  

کناف‌ها از انعطاف‌پذیری بالایی نیز برخوردار هستند. به همین دلیل اتصالات آن‌ها توانایی تحمل بارهای پیچشی بیشتری دارند. در نتیجه می‌توان ادعا کرد که از نظر ایمنی در برابر تنش‌های مکانیکی، شرایط مطلوبی دارند. 

5. امکان ساخت طرح‌های متنوع و خلاقانه

به‌کمک انواع کناف می‌توان طرح‌های متنوع‌تر و زیباتری را در سقف یا دیوارهای داخلی ساختمان ایجاد کرد. همچنین با اجرای نور مخفی می‌توان جلوه‌ای بی‌نظیر و فوق‌العاده را برای دکوراسیون داخلی ساختمان‌ها به ارمغان آورد. 

6. امکان اجرا در شرایط آب‌وهو‌ایی گوناگون 

کناف با پوشش فلزی قابلیت مقاومت در برابر آب بالایی دارد. در مواردی حتی برخی از انواع کناف‌ها ضد آب هستند. به همین دلیل می‌توان با خیال آسوده این نوع پوشش را در محیط‌های مختلف استفاده کرد. ضمن اینکه اگر کناف در ساختمان به‌خوبی نگهداری شود، عمر مفید آن تا 10 سال خواهد بود. البته که ممکن است به‌دلیل نشست ساختمان، شاهد ترک‌هایی در سطح آن باشید. 

7. قابل بازیافت 

بخش عمده‌ای از مواد اولیه که برای تولید کناف استفاده می‌شوند، قابلیت بازیافت دارند. موضوعی که برای کاهش نخاله‌های ساختمانی تاثیر مثبت دارد. 

8. عایق حرارتی و صوتی  

کناف برای جلوگیری از اتلاف انرژی حرارتی در ساختمان‌ها نقش مثبت ایفا می‌کند. از آن گذشته مدل‌های خاصی از کناف‌ها هم هستند که به‌صورت حفره‌دار طراحی و تولید می‌شوند. این کناف‌ها در جذب نویز در محیط ساختمان نقش تعیین‌کننده‌ای دارند. 

کاربرد کناف در ساختمان چیست؟

کناف به‌عنوان یک پوشش در ساختمان برای سقف و دیوار اجرا می‌شود. در اینجا توضیح بیشتری در خصوص کاربرد کناف در سقف و دیوار ساختمان ارائه می‌کنیم. 

1. کناف سقف 

کناف کاری سقف بیشترین کاربرد را برای دکوراسیون داخلی ساختمان‌های مسکونی فعلی دارد. کناف سقف در دو نوع ثابت و متحرک تولید می‌شود. در مدل‌های ثابت امکان جابجا کردن پنل‌ها وجود ندارد؛ اما در مدل‌های متحرک به راحتی می‌توان این کار را انجام داد. کناف‌های سقف در مدل‌های ساده و طرح‌دار تولید می‌شود. 

کناف چیست

در مدل‌های ساده عمدتا از اشکال هندسی مشخص مانند مربع، مستطیل، دایره و ... برای تولید کناف در قالب تایل استفاده می‌شود. اما در مدل‌های طرح‌دار، ابتدا قالب با شکل مد نظر طراحی شده و سپس کناف به‌صورت یکپارچه یا چند تکه آماده می‌شود. باکس کناف نور مخفی بیشترین کاربرد را در ساختمان‌های مسکونی دارد که جلوه‌ای فوق‌العاده را برای ساختمان به‌ارمغان می‌آورد.  

2. کناف دیوار 

علاوه بر سقف، امکان اجرای کناف به‌جای دیوارهای داخل ساختمان نیز وجود دارد. باید توجه داشته باشید که از دیوارهای کناف نباید به عنوان دیوار حمال استفاده کرد. بلکه این دیوارها صرفا می‌توانند نقش دکور تلویزیون، پارتیشن یا جداکننده را ایفا کنند. در تولید دیوارهای کنافی از قالب‌های پیش ساخته استفاده می‌شود. این قاب‌ها عمدتا از جنس فولاد تولید می‌شوند. سپس صفحات گچی در یک یا چند لایه روی قاب سوار می‌شوند. اتصال بین لایه‌ها نیز با پیچ‌های مخصوصی برقرار می‌گردد. در نهایت به کمک بتونه‌کاری درزهای موجود در نمای کناف را کامل می‌پوشانند. 

انواع کناف سقف

قیمت کناف چقدر است؟  

قیمت کناف سقف و دیوار به‌عوامل متعددی وابسته است. اولین موضوعی که باید در نظر داشته باشید، طرح کناف و متراژ دیوار یا سقف برای اجرای آن است. اگر به‌دنبال سفارش طرح‌های خاص با پیچیدگی‌های زیاد هستید، معمولا قیمت به‌صورت توافقی محاسبه می‌شود. در حالت کلی، توجه داشته باشید که مرسوم است قیمت مصالح، آماده‌سازی، حمل و نقل و نصب کناف در ساختمان به‌صورت یکجا از سوی نصاب به‌مشتری اعلام می‌شود. 

برای اینکه با حدود قیمت کناف در نیمه دوم سال 1403 آشنا شوید، در اینجا اشاره‌ای به‌رنج قیمت‌های فعلی در بازار می‌کنیم. قیمت کناف سقف ساده حدود 350 تا 400 هزار تومان به‌ازای هر متر مربع است. این در حالی است که اگر سفارش اجرای کناف دور باکس نور مخفی را بدهید، باید حدود 400 تا 480 هزار تومان به‌ازای هر متر مربع دستمزد بپردازید. 

قیمت کناف دیوار هم بر اساس نوع کاربرد تعیین می‌شود. کناف دیواری پوششی به‌صورت یک طرفه تولید می‌شود. قیمت مصالح و نصب این نوع کناف در حال حاضر حدود 350 تا 500 هزار تومان به‌ازای هر متر مربع است. همچنین کناف دیواری جداکننده که برای پارتیشن‌بندی استفاده می‌شود، باید به‌صورت دو طرفه تولید شود. به‌همین دلیل، قیمت این نوع کناف دیواری حدود 450 تا 700 هزار تومان به‌ازای هر متر مربع است. 

کلام پایانی 

در این مطلب بررسی کردیم که کناف چیست و قیمت کناف سقف و دیوار چقدر است. بار دیگر لازم است تاکید کنیم که قیمت‌هایی که در این مطلب ذکر کردیم، مربوط به نرخ‌های رایج و معمول برای کناف کاری در ساختمان است. این احتمال وجود دارد که با‌توجه‌به طرح مد نظر شما برای سفارش کناف و همچنین شرایط پروژه، دستمزد اجرای کار تغییر کند. حتما از چند استادکار ماهر در این زمینه پرس‌وجو کنید تا بهترین فرد با قیمت مناسب را برای کناف‌کاری ساختمان خود بیابید.