خواص هلو انجیری

به گزارش رکنا، هلو انجیری به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی که دارد خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد، باعث لاغری و کاهش وزن شده و ریزش مو را درمان می کند. هلو انجیری در دو نوع گوشت سرخ و گوشت سفید یافت می شود و ارقام ان از نوع مختلف خونی،عسلی و زعفرانی است. هلو انجیری را برای تهیه انواع سالاد میوه، اسموتی، کیک، شیرینی و سس استفاده می کنند.

خواص هلو انجیری را در ادامه به طور مفصل بررسی می کنیم.

مصرف پتاسیم زیاد، سطح سدیم بدن– که منجر به بروز بیماری قلبی عروقی می‌شود – را پایین می‌آورد. به علاوه، فیبر موجود در آن شما را سیر نگه داشته و تمایل به خوردن را در شما مهار می‌کند. بنابراین هلو برای کاهش وزن نیز مفید است. از جوشانده برگ های هلو انجیری برای بیماری های پوستی استفاده می کنند و همچنین مصرف این جوشانده به درمان بیماری های مجرای ادراری و رفع سنگ کلیه و ورم مثانه می پردازد.

در گرم مزاجین استفاده از هلو انجیری سبب تقویت نیروی جنسی می شود. هلو انجیری به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C که دارد به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان به ویژه سرطان کولورکتال و پستان را کاهش می دهد. مقادیر بالای منیزیم موجود در هلو انجیری به آرامش و بهبود خلق و خو کمک کرده و به درمان استرس، اضطراب و افسردگی کمک می کند.

خواص روغن مغز هسته هلو انجیری

روغن مغز هسته هلو انجیری برای از بین بردن درد گوش و رفع گرفتگی گوش بسیار تاثیر گذار است. برای رفع درد بواسیر، از روغن هسته هلو انجیری استفاده کنید و آنرا به محل درد بمالید.مغز هسته هلو انجیری را بسوزانید و بکوبید سپس از آن برای درمان زخم های بدن اطفال کمک بگیرید.

مطالعات ثابت کرده‌اند که عصاره‌ی هلو اثرات مفیدی بر روی سیستم کولینرژیک مرکزی دارد. سیستم کولینرژیک یک سیستم انتقال‌دهنده‌ی عصبی است که به عنوان پشتیبان اصلی عملکرد حافظه و یادگیری عمل می‌کند. مواد موجود در هلو از انحطاط سیستم کولینرژیک جلوگیری می‌کنند و مانع از ابتلا به اختلالات مختلفی از جمله بیماری آلزایمر می‌شوند.

هلو برای پاکسازی و زدودن سموم از بدن مفید است و به خارج کردن سموم مضر از کبد و کلیه‌ها کمک می‌کند. یک مطالعه‌ی پژوهشی ثابت کرده‌است که عصاره‌ی هلو دارای عناصر محافظت‌کننده‌ی کبد است و در درمان اختلال کبد سمی ناشی از درمان طولانی مدت بیماری‌های مختلف مانند میگرن، بیماری سل و دیابت ارزشمند است. هلو به طور گسترده‌ای در فرهنگ‌های شرقی در تولید محصولات سم‌زدایی گیاهی مانند چای‌های سم‌زدا استفاده می‌شود.

از دیگر خواص هلو انجیری بخشیدن شادابی و جوانی به پوست می باشد، هلو را پوست بگیرید و له کنید بعد این ماسک زیبایی طبیعی را به مدت بیست دقیقه بر روی صورت خود بگذارید و سپس بشویید.هلو غنی از بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود. بتاکاروتن نقش مهمی در سالم نگه داشتن قوه‌ی بینایی بازی می‌کند و مانع از بیماری‌های مختلف چشم مانند خشک‌چشمی و کوری می‌شود.

یک مطالعه‌ پژوهشی- تحقیقی نشان داده‌است که کاروتنوئیدهای لوتئین و زآگزانتین موجود در هلو اثرات مثبتی در ارتباط با کم شدن شیوع آب‌مروارید هسته‌ای دارند. چنان‌چه مطالعات نشان می‌دهند، لوتئین و زآگزانتین در رنگدانه‌ی ماکولای چشم ساکن می‌شوند و به حفاظت از شبکیه‌ی چشم در برابر دژنراسیون ماکولای (تباهی لکه‌ی زرد) مرتبط با سن کمک می‌کنند. علاوه بر این، مواد مغذی موجود در هلو از بافت شبکیه در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد و آسیب‌های احتمالی ناشی از نور با طول موج بالا محافظت می‌کند.

آشنایی با دیگر خواص هلو انجیری

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص هلو انجیری آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

هلو انجیری که با نام های هلو کتابی و شفتالو هم شناخته می شود نوعی میوه درختی است که در مقایسه با هلوی معمولی طعمی شیرین تر دارد. معمولا رنگ هلو انجیری زرد متمایل به قرمز می باشد و گوشت میوه آن سفت و شیرین است.

خیلی از افراد به دلیل نام این هلو فکر می کنند که این هلو از پیوند درخت انجیر و هلو به وجود آمده است اما اینطور نیست. هلو انجیری بدون هیچ گونه دستکاری ژنتیکی و بر اساس یک جهش ژنتیکی در کشور چین از درخت های هلو به وجود آمده است.

خواص هلو انجیری برای کودکان

هلو حاوی مقادیر بالای آهن است که برای تشکیل هموگلوبین و درمان کم خونی فقر آهن و آنمی در نوزادان و کودکان مفید می باشد. مقادیر بالای منیزیم موجود در هلو باعث تقویت سیستم عصبی نوزادان و کودکان شده و خطر ابتلا به افسردگی را در آن ها کاهش می دهد.هلو لیز است و خطر خفگی را افزایش می‌دهد. همچنین ممکن است پوست هلو به پشت حلق کودک بچسبد.

خواص هلو انجیری در بارداری و شیردهی

در هلو پتاسیم به مقدار فراوان وجود دارد که باعث پیشگیری از گرفتگی عضلانی شده و خستگی عمومی در زنان باردار را بهبود می‌بخشد.همچنین فیبر موجود در هلو انجیری با بهبود حرکات روده به پیشگیری و درمان یبوست در زنان باردار کمک می کند.خوب است بدانید که مصرف زیاد هلو انجیری در بارداری چون پرز دارد ممکن است گلو مادر باردار را تحریک کند و حرارت بدن مادر را بالا ببرد.

بعضی از کودکان که از شیر مادر تغذیه می شوند,ممکن است که غذاهایی را که مادر مصرف نموده و از شیر دفع می شود,تحمل نکنند. به طور مثال مادر اگر میوه هایی مانند زرد الو والو و خوردن بیش از حد بعضی میوه ها مانند هندوانه و هلو و بعضی از سبزی ها ممکن است باعث ایجاد گاز در روده ودردهای شکمی کودک گردد.

هلو انجیری برای سرماخوردگی

هلو غنی از ویتامین C و روی است که به عملکرد طبیعی بدن کمک کرده و با تقویت سیستم ایمنی بدن به پیشگیری و درمان سرماخوردگی، مالاریا و پنومونی کمک می کند.

هلو انجیری برای معده و یبوست و اسهال

هلو انجیری به دلیل داشتن فیبر فراوان باعث بهبود هضم غذا شده و می‌تواند ناراحتی معده را درمان کرده و برای سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید می باشد.

هلو انجیری برای سگ

خوردن هلو برای سگ بی خطر است. مقادیر کمی هلوهای تازه یا منجمد شده منبع خوبی از فیبر و ویتامین A است و حتی می تواند به مبارزه با عفونت ها کمک کند، اما مانند گیلاس، هسته آن حاوی سیانور است. از دادن کنسرو هلو به سگ خود، پرهیز کنید؛ زیرا معمولاً حاوی مقادیر زیادی شربت شیرین است.

هلو انجیری و حساسیت

اگر می‌ پرسید که آیا هلو حساسیت زا است، باید بگوییم که بله! حساسیت به این میوه، اتفاقا بسیار هم شایع است. به باور متخصصان، حساسیت به هلو، بر دو نوع است : نوع اول ؛ آلرژی غذایی: ابتدایی ترین فرم از حساسیت به یا درخت هلو؛ آلرژی غذایی است که فرد با خوردن این میوه، به آن دچار می‌شود. کسانی که به این میوه حساسیت دارند، در اصل مواد تشکیل‌دهنده و ترکیبات موجود در آن حساسیت دارند. اصلی‌ ترین ماده‌ ای که در این میوه وجود دارد و موجب حساسیت (آلرژی) می تواند بشود، پروتئینی است به اسم پرو پ ۳ (Pru p 3) ؛ این پروتئین در اصل آلرژن است و ایجاد حساسیت می‌نماید.گفتنی است که این نوع از حساسیت، بیشتر در کشورهای حوزه مدیترانه و ایران رخ می‌دهد. افرادی که از حساسیت نوع اول به این میوه رنج می‌برند، حتی اگر این میوه را به صورت پخته شده نیز مصرف کنند، باز هم همان واکنش‌های آلرژیک را خواهند داشت.

نوع دوم؛ آلرژی به گرده درخت توس: سپس شکل از حساسیت به هلو؛ در اصل حساسیت به گرده‌ی درخت توس است و بنابر آمار، در ایران نادر است و بیشتر در مناطق شمال اروپا و آمریکا رخ می‌دهد. در حقیقت، گرده این درخت، شباهت بسیاری به همان پروتئین نام‌برده در بخش قبلی دارد و استنشاق آن، می‌تواند منجر به آلرژی به این میوه شود.افرادی که از آلرژی نوع دوم رنج می‌ برند، چه با بو کردن و یا خوردن این میوه و چه با همان گرده درخت توس، دچار واکنش‌های آلرژیک خواهند شد. گفتنی است که این افراد، با خوردن میوه پخته شده، دچار واکنش آلرژیک نخواهند شد.

خواص هسته هلو انجیری

گفته می‌شود که هسته‌ درونی هلو در درمان اختلال استاز خون که در آن خون غیرفعال می‌شود مفید است. استاز خون ممکن است در اثر کمبود طولانی مدت خون به وجود بیاید، و ممکن است به آب‌زدودگی خون منجر شود. این اختلال هم ممکن است در اثر زایمان، آسیب دیدن شکم، یا جراحی اتفاق بیفتد. مغز هلو انجیری را بسوزانید و بکوبید سپس از آن برای درمان زخم های بدن اطفال کمک بگیرید.

روغن مغز هسته هلو برای درد گوش و گرفتگی مجرای گوش مفید بوده وهمچنین روغن مغز هسته هلو را به محل درد بواسیر بمالید اثر خوبی درد. برای برطرف کردن زخم هایی که در بدن اطفال و پشت گوش آنها زده و هسته هلو را در آتش بیاندازید تا بسوزد سپس مغز هسته را در آورده و له کنید و بر محل زخم بخوبی بمالید.