گزارشی از طرحی که چند سال است در یکی از روستاهای کلات انجام می شود
ازدواج در این روستا آسان است
رکنا: دهم ربیع الاول مصادف با بیستم آذر، سالروز ازدواج رسول اکرم(ص)با حضرت خدیجه(س) است. به این مناسبت گزارشی از اقدامات انجام شده در روستای چنارشهرستان کلات با هدف ازدواج آسان تهیه شده است که در ادامه می خوانید.
روستای "چنار" با جمعیتی بالغ بر 3 هزار و 500 نفر بزرگترین روستای بخش زاوین شهرستان کلات است. این روستا شورایی به نام شورای "توسعه روستا" دارد که همه ساله مصوباتی در زمینه کاهش هزینه های مراسم عروسی و عزا دارد که اجرای آن برای اهالی روستا اختیاری است.بر اساس مصوبه شورای "توسعه روستا" ابتدای هر سال طی اطلاعیه ای اعلام می شود که برای مراسم ازدواج اقلام جهیزیه همچون تلویزیون، سرویس چوب، فرش، پشتی و لباسشویی از طرف خانواده داماد و برخی اقلام جهیزیه با مبلغ تعیین شده از طرف خانواده عروس به همراه لحاف و تشک تهیه شود.همچنین مهریه نیز به میزان 50 سکه بهار آزادی Freedom برای روستاییان مصوب شده است. داماد نیز موظف است 15 گرم طلا برای عروس خریداری کند.
همچنین شورای این روستا اعلام کرده است که برای کاهش هزینه ها، مراسم شیرینیخوران و مراسم چهلم درگذشت فردی از خانواده نیز تا حد امکان برگزار نشود و در صورت تمایل خانواده به برگزاری مراسمی در منزل به صورت مختصر اکتفا شود.
علی قائمیان یکی از اهالی این روستا درباره مصوبه شورای توسعه روستا و برگزاری مراسم عروسی گفت:مراسم عروسی در روستای چنار تا چند سال قبل طی سه شبانهروز برگزار می شد. ولی اکنون به همت شورای روستا،مراسم عروسی مختصر برگزارمی شود و حتی بیشتر مردم روستا مراسم هفتم و چهلم درگذشتگان خود را برگزار نمی کنند، اگر کسی تمایل به برگزاری مراسم بیشتر داشته باشد، در منزل و با جمعیت محدود آن را برگزار میکند.یکی دیگراز اهالی روستای چنار با اظهار گلایه از این که تصویر مصوبه شورای توسعه روستا در بسیاری از فضاهای مجازی درج وعنوان شده است که ازدواج جوانان در این روستا باید بر اساس مصوبه شورای روستا باشد،گفت: این مصوبه به هیچعنوان اجباری نیست.دهیار چنار نیز درباره مصوبات اجرا شده در این روستا گفت: هرساله معتمدان، بزرگان و اعضای شورای اسلامی برای جلوگیری از تحمیل هزینههای سنگین به خانواده ها مصوباتی دارند که با توجه به این که همه مردم کرمانج هستند و خویشاوندی سببی و نسبی دارند، معمولاً التزام به رعایت مصوبه دارند.مهدی احمد پناه افزود:در بعضی مواقع حتی افرادی که توانمندی مالی دارند نیز از این طرح به عنوان یک الگوی آسان در امر ازدواج پیروی می کنند.دهیار روستای چنار با بیان این که حدود 8 سال از تشکیل "شورای توسعه روستا" می گذرد،افزود: اوایل هر سال به ویژه در ایام عید نوروز، اعضای این شورا که متشکل از 35 نفر از همه اقشار جامعه هستند، تشکیل جلسه می دهند و برای سال جدید درباره مهریه، جهیزیه و سایر مسائل مربوط به ازدواج آسان تصمیمگیری میکنند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر