غیبت فرش خوزستان در موزه فرش
رکنا: مدیر موزه ملی فرش ایران گفت: نبود فرش خوزستان و عرب در موزه ملی فرش نشانگر این است که توجه زیادی به فرشبافی در این استان نشده است.
به گزارش رکنا از خوزستان؛ محمد جواد اینانلو شامگاه دوشنبه در آیین نکوداشت روز جهانی صنایعدستی و تجلیل از پیشکسوتان و هنرمندان صنایعدستی در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز اظهار کرد: در حوزه فرش بختیاری تنوع خوبی وجود دارد اما اثری از فرش عربی در موزه فرش ایران وجود ندارد.
وی افزود: قرار است یک فرش فاخر و در خور شان استان خوزستان به موزه اهدا شود تا بخشی به عنوان فرش عرب در موزه ایجاد شود.
مدیر موزه ملی فرش ایران همجواری استان خوزستان با کشورهای حاشیه خلیجفارس و قرابت زبانی و فرهنگی را از حسنهای استان برشمرد و گفت: با وجود این مزیتها اما شهر لار در استان فارس گوی سبقت را از خوزستان در حوزه صادرات فرش ربوده از این رو ضرورت دارد استان ما نسبت به این مساله توجه ویژهای داشته باشد.
به اعتقاد وی در حوزه صنایع دستی و فرش ایرادات زیادی وجود دارد که موجب وقفه در توسعه و ترویج شده است.
اینانلو بر تغییر نگاه به حوزه فرش و صنایع دستی تاکید کرد و گفت: باید رویههای سنتی را کنار بگذاریم.
وی توضیح داد: نمایش فرش در موزه ملی فرش براساس نقاط مختلف جغرافیایی هر استان است.
مدیر موزه ملی فرش ایران بر توجه بازرگانان به حوزه فرش تاکید کرد و گفت: بازرگانان باید فرش را به عنوان پرچم دوم کشور بشناسند و آن را به کشورهای خارجی معرفی کنند تا تجار خارج از کشور به دنبال ان باشند.
رییس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی اهواز اضافه کرد: تحریمها و تعهد ارزی را از جمله محدودیتهای حوزه صادرات صنایع دستی است که برای صادرکنندگان مانع ایجاد کرده است.
هادی شرفی در خصوص موضوع رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان بیان کرد: این مساله قرار بود برای صنعتگران عملی شود اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است.
وی از تنوع قومی به عنوان ظرفیتی قابل توجه یاد کرد که باید به درستی مورد استفاده قرار گیرد.
رییس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی اهواز با اشاره به اینکه صادرات صنایع دستی از ارزش افزوده بالایی برخوردار است، ادامه داد: باید از دانش تجار برای کمک به صادرات صنایع دستی استفاده شود.
وی استانداردسازی، حفظ بازارهای قدیمی، شناسایی بازارهای جدید و... را از جمله موارد مهم و کمککننده در حوزه صادرات صنایع دستی بر شمرد.
شرفی در ادامه بر فراهم شدن زیرساختهای مناسب برای توسعه صادرات صنایع دستی که منجر به افزایش تولید میشود و شبکهسازی صنعتگران در راستای حفظ سود و نظارت دقیق بر محصولات تاکید کرد.
رییس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی اهواز استفاده از ظرفیت اتاقهای مشترک برای کمک به صنعتگران را مهم خواند و اظهار کرد: از این طریق میتوان صنایع دستی خوزستان را در بازارهای جهانی بیشتر عرضه کرد.
ارسال نظر