پایان کلاهبرداری شیادان فضای مجازی در مشهد
حوادث رکنا: شماری از شهروندان از شگرد تازه شیادان فضای مجازی به پلیس فتا شکایت کردند.
همه شان فریب خورده و مبالغ هنگفتی را از دست داده بودند. خودشان مدعی اند که قصد داشته اند در یک اقدام خیرخواهانه شرکت کنند، اما ناگفته پیداست که شیادان فضای مجازی این بار با شگردی جدید اما با مختصات مشابه پرونده « کلاهبرداری نیجریه ای» به سراغ آن ها آمده اند.
به گزارش رکنا، کلاهبرداران این افراد را قدم به قدم در جورچینی از پیش طراحی شده وارد کرده و آن ها را با وعده دستمزد کلان برای این اقدام انسان دوستانه، وسوسه کرده اند. قربانیان که به راحتی فریب وعده و وعیدهای شیادان را خورده بودند، برای یک سراب چند میلیون دلاری، میلیون ها تومان به شکل های مختلف به متهمان این پرونده پرداخت کرده بودند، اما پس از پرداخت مبالغی چشمگیر، دیگر خبری از کلاهبرداران و وعده های شیرینشان نمی شود و به جای آن یک دنیا آه و حسرت برای قربانیان می ماند.
مرد جوان از اهالی یکی از مناطق اطراف شهرستان قوچان بود. چندی پیش فردی در اینستاگرام با او ارتباط می گیرد و ادعاهای خنده داری را مطرح می کند.
فرد تماس گیرنده مدعی بوده که ایرانی است اما ساکن آمریکا. او ادامه می دهد که در حادثه یازدهم سپتامبر تاریخی ایالات متحده، یکی از عزیزانش را از دست می دهد و سال هاست که به دنبال دریافت غرامت بابت این موضوع است. حالا پس از گذشت این همه سال دولت آمریکا با پرداخت این مبلغ موافقت کرده اما مشکلات حقوقی پیش پای اوست که تنها یک هم وطن داخل کشور می تواند مشکل او را حل کند.
این شهروند قوچانی اول گمان می کند که موضوع سرکاری است و کسی می خواهد او را اذیت کند، اما تکرار تماس ها و نشان دادن نامه های رسمی که از سوی دولت آمریکا صادر شده، کم کم موضوع را برایش جدی می کند به خصوص از موقعی که بحث شیرین پرداخت دستمزد نجومی بابت این اقدام به میان می آید.
آغاز یک دسیسه پیچیده
با نرم شدن محسوس این شهروند ایرانی، شهروند آمریکایی با کنار هم چیدن هزار و یک دلیل، به ظاهر اثبات می کند که زمان زیادی برای دریافت این پول ندارد و هر لحظه ممکن است پرداخت غرامت منتفی شود و از وجود قوانین سخت گیرانه در ینگه دنیا شکایت می کند.
فرد تماس گیرنده که متوجه رغبت شهروند قوچانی به ماجرا میشود، تیر خلاص را به پیکره این تماس ها می زند با ادعای اینکه او خودش دست از این پول شسته و می خواهد حداقل خدمتی به کشورش کرده باشد، مدعی می شود که اگر یک مؤسسه خیریه در ایران حساب بین المللی داشته باشد و اقداماتش ثبت جهانی شده باشد، می توان با عنوان حرکت های انسان دوستانه این وجوه را به حساب آن ها واریز کرد.
در ادامه نامه های زیادی به زبان انگلیسی به دست شهروند قوچانی می رسد که طبق اعلام شهروند آمریکایی براساس همین نامه ها امکان واریز وجه به حساب مؤسسات خیریه وجود دارد. شهروند قوچانی که حتی نتوانسته بود یک خط از این نامه ها را ترجمه کند از یک جا به بعد به اظهارات این فرد اعتماد کرده و اعلام می کند که می خواهد در این اقدام بشردوستانه سهیم باشد.
شهروند خارجی، با استقبال از این تصمیم آن را شجاعانه می خواند اما اعلام می کند که مشکلات مالیاتی یکی از مباحث موجود در این پرونده است و تا مالیات این غرامت پرداخت نشود، دولت ایالات متحده هم مبلغ را واریز نمی کند. از اینجا به بعد فرد تماس گیرنده مدعی می شود که آهی در بساط ندارد و به این شکل مرد قوچانی را وادار می کند تا هزینه های مالیاتی را بپردازد و این مبلغ را از روی همان چندهزار دلاری که قرار است پرداخت شود به اضافه هزار دلار دستمزد بردارد.
پرداخت مبلغ به ظاهر مالیات به یک کیف پول دیجیتال برای حل مشکلات قوانین بین المللی تقریبا آخرین قطعه این پازل مجرمانه بوده است و از آن به بعد دیگر خبری از آن فرد به ظاهر آمریکایی نمی شود و این مرد جوان متوجه می شود که فریب یک شیاد را خورده است.
آغاز بررسی پرونده مرد قوچانی و 10نفر دیگر
با شکایت این شهروند قوچانی در پلیس فتای خراسان رضوی، کارشناسان این پلیس تخصصی متوجه می شوند که تعداد شاکیان در مدت یک هفته از 10نفر گذشته و با شگرد جدید کلاهبرداری در فضای مجازی روبه رو شده اند.
درحالی تحقیقات کارشناسان با دستور ویژه سرهنگ جواد جهانشیری، رئیس پلیس فتای خراسان رضوی به صورت ویژه آغاز شد که یکی از شاکیان اعلام کرد 100میلیون تومان به حساب یک صرافی واریز کرده و دیگری مدعی بود 6میلیون دلار به یک کیف پول دیجیتال (والت) واریز کرده است.
کارشناسان دریافتند که این افراد در یک تله مجازی گرفتار شده اند و شیادان با مهندسی ذهن آن ها و تماس های مکرر تصویری آن ها را به این باور رسانده اند که خارج از کشور سکونت دارند. اما ماجرای پرداخت ها برای هر فرد به یک شکل بوده است از غرامت حوادث یازدهم سپتامبر تا ارثیه یک میلیون دلاری که در پیچ و خم مشکلات اداری گیر کرده است.
با گشوده شدن لایه های پنهان این پرونده مشخص شد که شیادان با استفاده از تماس های واتس اپی و اینستاگرامی در یک بازه طولانی مدت اقدام به فریب این افراد کرده اند و 4شاکی که تنها دیروز به پلیس فتای استان مراجعه کرده بودند اعلام کردند در اینستاگرام فریب خورده اند.
احتمال افزایش قربانیان
در حالی که تنها در یک هفته تعداد شاکیان این پرونده در خراسان رضوی دو رقمی شده و تحقیقات ویژه و شبانه روزی از سوی پلیس فتا برای شناسایی سرشاخه های آن آغاز شده است، این احتمال وجود دارد که افراد دیگری نیز به جمع مال باختگان اضافه شوند، افرادی که هنوز باور ندارند هیچ پولی خارج از روش های مرسوم مالی به ویژه در فضای مجازی به افراد پرداخت نمی شود.
اما به گفته رئیس پلیس فتای خراسان رضوی، اگر شهروندی در گردابی این چنینی گرفتار شده که شیادان از او خواسته اند برای دوری از مشکلات امنیتی حاصل از دریافت پول از آمریکا این موضوع را محرمانه نگه دارد، می تواند در تماس با مرکز فوریت های اورژانسی پلیس فتا به شماره 096380از صحت ماجرا مطمئن شود.
منبع: شهرآرا
ارسال نظر