هیچ مدرسه ای حق دریافت رضایت نامه از والدین ندارد/ تذکر به چند مدرسه

به گزارش رکنا، رئیس مرکز هماهنگی و حوزه وزارتی آموزش و پرورش در واکنش به این موضوع اظهار کرد: گزارشی به دست ما رسید که چند مدرسه در استان البرز اقدام به اخذ رضایت نامه کرده اند که به آنها تذکر داده شده است.

وی افزود: مدرسه حق ندارد چنین رضایت نامه ای از اولیا اخذ کند. هیچ مدرسه ای حق ندارد چنین تعهدی از خانواده ها بگیرد. مدرسه همان مدرسه قبلی است و مدیر مدرسه در مقابل دانش آموز و سلامت وی بر اساس آنچه که با او سپرده شده مسئول است و باید مراقب باشد.

باقرزاده با بیان اینکه خانواده ها نیز باید به فرزندانشان آموزش هایی بدهند که بتوانند در محیط های پرریسک از خودشان محافظت کنند گفت: برخی تجهیزات بهداشت فردی باید توسط خانواده ها فراهم شود و بیاموزند که تا حد ممکن فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند. ما نیز از آن سو مدارس را ضدعفونی کرده ایم و مدارس نحوه ورود بچه ها را به مدرسه مدیریت می کنند.

وی افزود: اینکه بچه ها با هم به مدرسه نیایند یا زنگ تفریح برای همه کلاس ها متفاوت باشد و اینکه ساعت آموزش را به 35 دقیقه در هرکلاس کاهش داده ایم و تاکید کرده ایم کلاس ها تهویه داشته باشد و پنجره ها باز شود از جمله پروتکل هایی است که باید رعایت شود. اگر تعداد دانش آموزان زیاد بود با گروه بندی به روش های مختلف از تجعمات حفاظت نشده پیشگیری می شود. مسیر خانه تا مدرسه را نیز باید خانواده و نهادهای دیگر مراقبت کنند.

رئیس مرکز هماهنگی و حوزه وزارتی آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه با این اوصاف تکلیف آموزش بر حسب سناریوهای سه گانه و شرایط زرد و قرمز چه می شود و همه باید به مدرسه بروند؟ گفت: برنامه های تلویزیونی برای همه در همه شرایط پخش می شود و شبکه شاد برقرار است. وقتی زمان آموزش از 100 دقیقه به 35 دقیقه کاهش می یابد معنایش این است که روی برخی عناوین مهم پایه ای مقاطع تحصیلی متمرکز می شویم و مابقی در قالب آموزش های تکمیلی ارائه می شود.

باقرزاده ادامه داد: ضمن آنکه خانواده ها باید بیش از گذشته در کنار فرزندان خود و آموزش و پرورش باشند تا از افت کیفیت آموزش جلوگیری کنند.

وی تاکید کرد: وضعیت های سه گانه ای که گفته شد کمافی السابق به قوت خودش باقی است؛ در هرمنطقه ای که وضعیت قرمز اعلام شده است، مدرسه به عنوان نهادی اجتماعی و اداری باز است و معلمان و همکاران حضور دارند و نسبت به مسائل آموزشی بچه ها مسئول اند و برای چگونگی ارائه آموزش ها برنامه ریزی می کنند.

رئیس مرکز هماهنگی و حوزه وزارتی آموزش و پرورش افزود: اما چون سطح دسترسی بچه ها مختلف است و آنها نیازهای عاطفی و اجتماعی هم دارند؛ نگرانی مان فقط از افت آموزشی نیست بلکه مسائل عاطفی و سلامت آنها برایمان مهم است و دائم در خانه ماندن هم آفت هایی چون کم تحرکی و به هم ریختن برنامه زندگی سلامت محور به دنبال دارد و می تواند سلامت یک نسل را با مخاطره روبرو کند.

باقرازده با بیان اینکه نهاد مدرسه و خانواده در خدمت دانش آموزان و آینده سازان هستند که در همه ساحت های تربیتی رشد متعادل داشته باشند گفت: برخی رشته ها و مقاطع مثل فنی و حرفه ای و پایه های ورودی به ویژه کلاس اول باید در مواجهه با مربی و معلم آموزش ببیننند و مهارت صرفا با دیدن فیلم حاصل نمیشود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر برخی خانواده ها نیز به دلیل کار در بیرون و سطح تحصیلات و ... نمی توانند کمک موثری به بچه ها بکنند و معلم هم از راه دور نمیتواند میزان یادگیری را به درستی و دقیق پایش کند. مدرسه از این جهت که یک نهاد در خدمت خانواده و رشد دانش آموزان است مصمم است در طول روزهای مجاز هفته باز باشد.

رئیس مرکز هماهنگی و حوزه وزارتی آموزش و پرورش درباره باز بودن مدارس در روزهای پنج شنبه ها گفت: این موضوع به عهده شورای مدرسه است. البته ستاد ملی کرونا اجازه داده که آموزش و پرورش هرجا لازم داشته باشد مدرسه را در روز پنجشنبه دایر کند. اما باز هم بستگی به رعایت فاصله گذاری و گروه بندی خود مدرسه دارد. شاید مدرسه ای نیاز نداشته باشد اما شاید یک مدرسه پرجمعیت به روز پنج شنبه هم نیاز داشته باشد.

باقرزده درباره برخی ادعاها مبنی بر مخالفت ها و درخواست از سوی شواری عالی نظام پزشکی و .... مبنی بر تعطیل کردن مدارس گفت: برخی از این موارد مصاحبه های پراکنده و شخصی است، مرجع قابل قبول ما ستادملی کرونا است که مصوباتش مستمرا به ما ابلاغ می شود و وزیر در همه جلسات حضور دارد. سخنان هرکسی ادعا کند پزشک است و یا هر مسئولی که مسئولیت مستقیم در ستاد کرونا ندارد برای ما لازم الاجرا نیست و فصل الخطاب مصوبات ستاد ملی کرونا است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.