ضرورت پاسخ جدی‌تر ایران به چشم‌سفیدی کره‌‌جنوبی/ رعیت آمریکا نیستید؟ اثبات کنید

به گزارش رکنا ؛ رسانه‌های کره جنوبی امروز گزارش دادند وزارت امور خارجه این کشور امروز سه‌شنبه سعید بادامچی شبستری سفیر جمهوری اسلامی ایران در سئول را فراخوانده است تا به اظهار نظر مقامات ایرانی که در واقع موضع هفته گذشته سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه بوده است، اعتراض کند.

موضوع پول‌های بلوکه‌شده ایران در سئول که مبلغ آن به حدود هشت میلیارد دلار می‌رسد مدتی است که به‌دلیل امتناع دولت کره جنوبی از بازگرداندن آن به ایران باعث شده است مقامات کشورمان واکنش‌های متعددی اتخاذ کنند.

البته آن‌طور که منابع کره‌ای مطرح کردند از نظر فنی سفیر کشورمان به وزارت خارجه این کشور "احضار" نشده و از وی "دعوت" شده است تا درباره "نوع بیان رابطه سئول ــ واشنگتن" در جلسه سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، به وی اعتراض شود.

موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه اخیراً درباره اقدام دستگاه دیپلماسی برای بازگرداندن پول بلوکه‌شدن ایران در کره جنوبی گفته بود: اخطارهای لازم به کره جنوبی داده شده و صراحتاً اعلام کردیم اگر پول ایران را ندهند غیرقابل قبول است.

وی با بیان اینکه آمریکا به‌عنوان یک کشور یاغی، ایران را تحریم کرده است و این بهانه کره جنوبی که آمریکایی‌ها مانع می‌شوند پول‌ها وارد ایران شوند قابل قبول نیست، گفت:‌ رابطه این دو کشور به ما ارتباطی ندارد، این‌که بخواهند رابطه ارباب‌رعیتی با آمریکا داشته باشند به ما ارتباطی ندارد.

با این حال، نکته مهم در رویدادی که امروز به بحث داغ رسانه‌های ایران و کره جنوبی تبدیل شده است، تفاوت "احضار" یا "دعوت" سفیر کشورمان به وزارت خارجه کره جنوبی نیست بلکه مهم این است که حالا که مقامات سئول از نوع توصیف موسوی یعنی "رابطه ارباب‌ ــ رعیتی با آمریکا" ناخشنود شده‌اند، پس باید بتوانند این استقلال رأی و حاکمیت خود را ثابت کنند و سریعاً موجبات رفع این اتهام را با بازگرداندن اموال بلوکه‌شده ایران فراهم کنند.از

سوی دیگر، این اقدام در دعوت یا احضار ــ یا هرآنچه اسمش را بگذاریم ــ دیپلمات کشورمان نشان می‌دهد که پیام ایران به روشنی و جدیتی که باید داده می‌شد به طرف کره‌ای داده نشده است، نباید اجازه داد با بهانه واکنش به اظهارات سخنگو جای مطالبه‌گر و بدهکار عوض شود.

اقدام ایران در این مرحله نباید با مماشات باشد بلکه باید عملی، قوی، درست،‌ بجا و رسا باشد تا طرف مقابل ضمن دریافت پیام جدیت ایران، این مطالبه را که بنا بر قوانین دوجانبه و بین‌الملل جای هیچ شک و شبهه‌ای ندارد محقق سازد، از سوی دیگر، با توجه به این واقعیت که منافع در مبادلات بین‌المللی حرف اول را می‌زند، کره جنوبی یا هر کشور دیگری که در ایران منافع داشته باشند و ممکن است اسیر تهدیدات آمریکا شوند باید بدانند ایران در کسب مطالبات خود ملاحظات گذشته، حال و آینده را کنار خواهد گذاشت.

البته اقدام وزارت امور خارجه کشورمان در ماه‌های گذشته برای "دعوت" از سفیر کره و اعلام اعتراض ایران به وی و همچنین ابراز موضع صریح علی ربیعی سخنگوی دولت در هفته گذشته مبنی بر اینکه "رفتار کره جنوبی قابل درک نیست. افکار عمومی ذهنیت خوبی نسبت به این اقدام دولت کره ندارد و امیدوارم قبل از آنکه دیر شود و تأثیری بر روابط بلندمدت دو کشور بگذار

د در این اقدام خود تجدیدنظر کنند" نیز قابل توجه است؛ اما در شرایطی که حال اقتصاد کشورمان به‌دلیل تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه آمریکا در شرایط نامساعدی به‌سر می‌برد و تزریق دلارهای بلوکه‌شده می‌تواند به حل مشکل کمک کند، انتظار افکار عمومی این است که وزارت امور خارجه مطالبه 84 میلیون ایرانی را محکم‌تر فریاد بزند.

مقامات کره‌ای نیز باید به‌خاطر داشته باشند تحریم‌های آمریکا همیشه پایدار نخواهد بود و کشورشان چه سود هنگفتی از بازار ایران داشت و چگونه پس از عربده‌کشی آمریکا به دوستی 60ساله پشت‌پا زدند و از ایران خارج شدند؛ به‌قول این ضرب‌المثل ایرانی «البته در همیشه روی یک پاشنه نمی‌چرخد» و بازگشت کره‌ای‌ها به بازار پرسود ایران به این سادگی‌ها نخواهد بود. کره‌ جنوبی از اینکه رعیت آمریکا خوانده شود آزرده‌خاطر است؟ مسئله پیچیده‌ای نیست(!) موضع مستقل بگیرد و پول ایران را پس دهد؛ ایرانیان در ذهنیتشان تجدیدنظر می‌کنند!برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.