فعالیت کارخانه آمریکایی تولید سیگار در غرب تهران/ تولید سیگارخطرناک با 30 افزودنی غیرمجاز/ 22 درصد مردان ایرانی دخانیات مصرف می کنند

روز جهانی بدون دخانیات در 31 می هر سال و هفت ملی بدون دخانیات از 4 تا 10 خرداد ماه هرسال فرا می رسد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، محمدرضا مسجدی، دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات کشور در مورد آمار اعتیاد به دخانیات در بین نوجوانان و کودکان در کشور به خبرنگار رکنا اظهار داشت: یکی از مسائل مهم این است که سن اعتیاد به دخانیات در حال کاهش است. زمانی کمترین سن اعتیاد به دخانیات در کشورمان 18 و 16 سال بود اما اکنون به 13 و 14 سالگی رسیده است. به عبارتی اکنون در مدارس متوسطه روندی هشدار آمیز را تجربه می کنیم. ما تحقیقات مان را از کلاس اول دبیرستان شروع کرده ایم زیرا نوجوانان در این سنین در دختران و پسران به جهش فکری می رسند و دچار تغییرات شخصیتی می شوند.

 22 درصد مردان و 3 درصد زنان ایرانی معتاد به دخانیات هستند

وی ادامه داد: طی جلساتی که با جامعه شناسان و روان شناسان گذاشتیم، به این نتیجه رسیدیم که دبیرستانی ها در سنینی قرار گرفته اند که آماده پذیرش اعتیاد و دخانیات هستند. بنابراین ما نیز تحقیقات و اقدامات پیشگیرانه مان را از این سنین آغاز کردیم. با این حال هرچه سنین افراد پایین تر باشد، رقم مصرف دخانیات هم کمتر هستند.

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات در کشور در مورد آمار مصرف دخانیات در کشور افزود: حدود 22 تا 24 درصد مصرف کنندگان دخانیات در کشور را مردان و کمتر از 3 درصد را زنان تشکیل می دهند. در محیط دبیرستان و دانشگاه نیز آمار بسیار متغیری در دست داریم، به طوری که دانش آموزان و دانشجویان گاهی تفننی از سیگار و قلیان استفاده می کنند و گاهی به صورت مداوم استفاده می کنند، در برخی از آمار تا 35 درصد از دانشجویان در مراکز دانشگاهی مصرف دخانیات را تجربه کرده اند، این درحالی است که اگر 10 درصد از این 35 درصد به دام اعتیاد دائمی دخانیات بیافتند با رقم بزرگی مواجه می شویم.

مسجدی در مورد آمار اعتیاد در دانشگاه ها بیان کرد: مصوبه ای با امضای وزیر علوم و بهداشت به دانشگاه ها ابلاغ شده است تا این مراکز به سمت مبارزه با مصرف دخانیات بروند و چند واحد درسی نیز در رابطه با مبارزه با دخانیات به دانشجویان تدریس خواهد شد.

فعالیت کارخانه آمریکایی تولید سیگار در اشتهارد

مسجدی گفت: شرکت BAT آمریکا در اشتهارد کارخانه تولید سیگار زده است و شرکت JTA ژاپن نیز که 90 درصد سهام اش برای آمریکاست در مناطق آزاد ما فعالیت می کند و در آن جا کارخانه سیگار دارد، مثلاً در بندر انزلی و قشم شاهد این کارخانه ها هستیم. این نشان می دهد که در جای جای کشور ما دخانیات دغدغه نیست.

بیش از 30 نوع افزودنی غیرمجاز در یک سیگار و مصوبه ی بلا اثر مانده دیوان عدالت اداری علیه آن

وی ادامه داد: دیوان عدالت اداری در سه سال قبل مصوبه ای در زمان دکتر هاشمی در پی تحقیقاتی که دانشگاه علوم پزشکی ایران و گروه های دیگر روی یکسری توتون ها انجام دادند، دریافتند که بیش از 30 مورد شراب، مواد آلاینده، مواد مخدر و افزودنی های کاملاً غیرقانونی به آن ها اضافه می شود. این موضوع باعث شد تا وزارت بهداشت با وزارت صنعت مکاتبه ای داشته باشد که ورود و توزیع این سیگار ممنوع شود، زیرا این افراد با بوهای خوب موجود در آن توتون، جوانان ما را جذب می کنند. در این بین وارد کننده و عرضه کننده این شرکت به دادگاه علیه وزارت بهداشت شکایت می کردند و قاضی به نفع آن شرکت رای داد. با این وجود علی رغم شکایت دوباره وزارت صنعت و بهداشت علیه این شرکت باز هم دادگاه به نفع آن شرکت رای داد. این پایان ماجرا نبود تا ما به دیوان عدالت اداری رفتیم و از خود دفاع کردیم که دفاع ما تصویب شد، طبق مصوبه دیوان عدالت اداری، اگر وزیر این موضوع را اعمال نکند، عزل خواهد شد، اما مصوبه عدالت اداری همچنان بلا اثر مانده است.

مصرف قلیان در یکی از سینماهای تهران!

محمدرضا مسجدی در بیان وضعیت نامطلوب مصرف دخانیات در جامعه گفت: شنیده شد که در یکی از سینماهای تهران، به مصرف قلیان پرداخته اند که این فاجعه است!

تنها چیزی که در کشور ما تحریم نیست، سیگار است

محمدرضا مسجدی با بیان اینکه 52 بیماری و 20 نوع سرطان در نتیجه مصرف دخانیات ایجاد می شود، گفت: سکته های مغزی، قلبی و انواع و اقسام بیماری های دیگر حاصل از مصرف دخانیات است. باید بدانیم که مهمترین دروازه ورود جوانان به حوزه اعتیاد، استعمال سیگار است. ما کشوری هستیم که در دنیا پس از 40 سال در زمینه کنترل مصرف دخانیات موفقیت چندانی کسب نکردیم. کنترل قاچاق مواد مخدر یک بحث و استفاده از مواد مخدر نیز بحثی دیگر است. کودکان و نوجوانان ممکن است در 12 یا 13 سالگی دور هم جمع شوند و با مصرف سیگار و قلیان به دام اعتیاد دائمی برسند.

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات در کشور گفت: تنها چیزی که در کشورما تحریم نشده است و واردات آن به راحتی انجام می شود، سیگار است. این موضوع یک دیدگاه سیاسی است و کشورهای مختلف به همین واسطه به بنادر کشور ما آمده و شرکت های تولید و توزیع سیگار راه انداخته اند.

عملکرد ضعیف در افزایش مالیات سیگار

استاد دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه قانون مبارزه با دخانیات در کشور ما از جمله بهترین قوانین موجود در راستای مبارزه با دخانیات است، افزود: اگر هریک از قوای سه گانه در کشور ما به قوانین موجود در راستای مبارزه با دخانیات و مواد مخدر به نوبه خود و به وظیفه خود عمل می کردند اکنون وضعیت بهتری داشتیم. به عنوان مثال، ماده 8 قانون می گوید که دولت موظف است هرسال از طریق افزایش نرخ مواد دخانی را تا 10 درصد بالا ببرد که این قانون در سال 85 تصویب شده است. با این وجود اگر این روند ادامه می یافت، تا کنون 150 درصد قیمت دخانیات در کشور افزایش می یافت. اکنون ما در افزایش مالیات از مواد دخانی هرسال عقب گرد می کنیم و چیزی که باید به بیت المال بیاید روز به روز کمتر شده اما مصرف کنندگان یک سیگار معروف که بیش از همه در تهران مصرف می شود، در حالی که قبلاً 5 هزار تومان بود، اکنون 45 هزار تومان آن را می خرند.

آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی